Astma alergjike tek fëmijët
Të dhënat themelore që formuan bazën e teorisë së inflamacionit alergjike në astmë te fëmijët, të rriturit marra në studim duke përdorur metoda invazive. Nga një pikë klinike dhe etike të parë, këto metoda e ekzaminimit në pediatri janë të rralla, zakonisht në raste të rënda, ndaj terapisë aktive anti-inflamator, të cilat në vetvete mund të ndryshojë rezultatet e hulumtimit. Kjo kufizon komponentin inflamatore bazë prova në astmë te fëmijët, edhe pse ajo pranon karakteristikat e tij. Një nga këto veçori është konsideruar ndonjëherë dukuri e shpeshtë te fëmijët e të ashtuquajturës neэozynofylnoy (nealerhichnoyu) astma.


Astma alergjike Neэozynofylnaya në fëmijët
Ekzistenca e një nëntipit të tillë të inflamacionit në astmës te fëmijët sugjeron se vetëm gjysma e pacientëve mund të vendosen Atopy, dhe në mes përhapjes së Atopy dhe astma në vende të ndryshme ka vetëm marrëdhënie e dobët dhe e paqëndrueshme. Megjithatë, trajtimi i këtyre pacientëve me anti-IgE-antitrupave nuk shkakton përmirësim, dhe studimi bronchoalveolar Lavage tregoi se inflamacion në bronke ndryshëm nga klasike alergjik. Përveç kësaj, një numër i punës eksperimentale jep arsye për të marrë rolin e IgE në zhvillimin e inflamacionit në rrugët e frymëmarrjes më pak të rëndësishme se sa ajo dukej nga perspektiva e inflamacionit alergjike.


Në përgjithësi, përzgjedhja e dy nëntipe (eozinofilik dhe neэozynofylnoho) astmës te fëmijët, jo vetëm thellon idenë e zhvillimit të kësaj sëmundjeje, por edhe mund të identifikojë fusha të reja të parandalimit dhe trajtimit. Kështu, hipoteza higjiena propozon mënyra për parandalimin e (eozinofilike) formë alergjike të sëmundjes, por nxjerr në pah qasjet si neэozynofylnoy shpeshta (nealerhichnoyu) astma. Përdorimi i kortikosteroideve në trajtimin bazë të astmës alergjike është e justifikuar эozynofylnыh rritur apoptozës të leukociteve, megjithatë diskutueshme, duke pasur parasysh shtypjen e saj në granulocitet neutrophilic.


Kohët e fundit, për të vlerësuar shkallën e inflamacionit në bronke e fëmijëve janë gjithnjë duke përdorur metoda jo-invazive, duke përfshirë përcaktimin e përmbajtjes së oksidit të azotit në ajër, analiza condensate espirator dhe stimuluar kollitje. Këto biomarkers e inflamacion në rrugët e frymëmarrjes, me vlefshmëri të mjaftueshme, shpejtësia e ekzekutimit, riprodhueshmërisë dhe cheapness relative ndoshta do të fillojë një prirje e re në Pneumologji - ynflametryyu.
Astma kronike alergjike tek fëmijët
Inflamacion kronik në rrugët e frymëmarrjes e alergjik (эozynofylnыm) dhe neallerhycheskym (neutrofil) lloji është një nga komponentët kryesore të astmës tek fëmijët. Sot masat e propozuara dhe mënyrat e parandalimit dhe trajtimit formë kryesisht alergjik të sëmundjes, dhe ata të planifikuara vetëm për nealerhichnoyu astmë. Edhe pse në dukje se në mes shkallës së përgjigjes inflamatore dhe ashpërsia e sëmundjes ka disa lidhje, treguesit inflamacion për të vlerësuar peshën e astmës dhe të trajtimit efektivitetit nga studimet e popullsisë pikëpamja përdorura vështirë. Ndërkohë, futja e metodave jo-invazive për vlerësimin peshën dhe natyrën e inflamacionit në rrugët e frymëmarrjes në praktikë pediatrik do të lejojë që ata të adresuar këto edhe pse aplikacioneve jo të mëdha, por shumë të rëndësishme. Përveç kësaj, një studim në thellësi të natyrës së inflamacion në rrugët e frymëmarrjes e pacientëve me astmë, natyrisht, jo vetëm që do të shërbejnë si bazë për përmirësimin e masave parandaluese individuale, por do të vlerësojë më qartë atribut të ndryshme të detyrueshëm të astmës - udhë ajrore hypervospryymchyvost.