Rinitit alergjik në njerëz


Faktorë të tillë si vendbanim në zonat rurale dhe gji foshnjës, të zvogëlojë mundësinë e rinitit sëmundjes. Tema jonë në të cilat ne do të flasim me ju është rinitit alergjike në njerëz.
Ka tre forma kryesore të rinitit alergjike:
1) sezonale - më të zakonshme të lidhur me një kohë të caktuar të vitit, kur ajri është plot polen spore bukur;
2) gjatë gjithë vitit - e cila i shqetësuar gjatë gjithë vitit me acarimin periodike;
3) profesionale (specifike) rinitit - shpesh specifikuar në individë që vuajnë nga astma në punë kur të regjistruar komunikimin rrjedhës rinitit me faktorin e aktivitetit profesional.Kontribuojnë rinitit sezonal në njerëz dhe alergeneve janë polen nga pemë, kullosa dhe bimë të tjera. Open pemë sezon lulëzuar në varësi të llojeve dhe klimën. Në fund të pranverës dhe verës lulëzimit kullosa hershme. Bimëve të tjera Lulëzuar zgjat nga pranvera në vjeshtë. Vazhdon spore myk edhe sezonale. Off-sezonit për të alergeneve që shkaktojnë rinitit alergjike përfshijnë jetesën mykrokleschy në batanije, dyshekë dhe tapiceri mobilje, alergeneve manar, dhe alergeneve mace të shkaktojnë alergji më shpesh se alergeneve qen, kërpudhave myk që rritet vitit, dhe në disa rajone jugore - polen e bimëve që çel gjatë gjithë vitit.


Në disa profesione aktivitet përfshin kontakt me alergjen në trup që është i përfshirë në zhvillimin e alergjike, rinitit. Po, dru marangoz në kontakt me një alergjen e disa varieteteve të pemëve, piktori, pikturë me një llak - me yzotsyantov alergjen, punëtorët të cilët kanë kontakt me plastike dhe resins - me anhydotydov alergjen, bakers - me miell, më në fund, punëtorët shëndetësorë - me latex .
Rhinitis alergjik karakterizohet nga vasomotor rinitit. Vasomotor rinitit - është idiomatike ose neallerhycheskyy rinitit është sezonale. Ënjtje manifestuar i mukozën e hundës (vështirësi nazale të frymëmarrjes), si dhe një sasi e madhe e mukusit. Ka rinitit vasomotor shkak të kontaktoni me erë të mprehtë të pakëndshme, ndryshim në temperatura dhe lagështia, alkooli, stresi emocional, dritat e ndritshme, dhe kështu me radhë. D. Ajo ndryshon nga rinitit alergjike shumëvjeçare mungojnë provat laboratorike tregon natyrën e sëmundjes alergjike.


Polyps nazale janë formimi i zbehtë i tejdukshëm i cili përbëhet nga qeliza dhe mukusit, dhe gjendet në kalimin e mesme hundës. Ata janë të lëvizshme, diagnostikuar duke përdorur rinoskopii. Aktualisht nuk ka asnjë provë shkencore që të rinitit alergjike çon në formimin e tyre. Por thekson se polyps më të zakonshme në personat nuk vuajnë nga sëmundjet alergjike. Shumë njerëz që vuajnë nga rinitit alergjike, gabimisht besojnë se ata mbajnë një pranverë të ftohtë, e cila është manifestuar undead. Ndërkohë, nëse ju me kujdes të analizuar këto të ftohtë, ju mund të vëreni se lidhjen me mungon veçantë sezonit, siç është e qartë në rinitit sezonale ose shumëvjeçare acarimin alergjike rinitit.


Këtu janë simptomat që thonë se ju keni rinitit alergjike, kullojnë hundët me shkarkimin qartë i holluar me ujë, pengimin hundës, teshtimë, zgjedhje ngjeshur në pjesën e pasme të fytit, syve djegia dhe sytë e përlotur (konjuktivit alergjik), kruajtje në hundë, veshët dhe fytin. Gjysma e njerëzve që vuajnë nga rinitit alergjike, nuk është një "reagim i vonuar", shpesh në formën e kongjestion i hundës, e cila ndodh 3-10 orë pas ekspozimit ndaj alergjen.

Ndonjëherë rinitit alergjik ndikon në pamjen e pacientit. Sidomos në fëmijët dhe adoleshentët. Në rrjedhën e sëmundjes që mund të ndryshojë karakteristikat e fytyrës dhe fytyra paraqiten lëvizje të reja dhe të pazakonshme. Në veçanti, përmes pengimit hundës dhe ndoshta shkarkojë atë më alerhetykiv Chukhai ose fshirje hundën me dorën e tij, bllokimi nga anijet e nënlëkurës nën sytë qarqe të errëta shfaqen (mavijosje); kur në rrjedhën e rinitit alergjike mund të formohet fytyrën adenoid - pacienti duket i lodhur dhe në depresion; për shkak të alergjive hundës fshirje të shpeshta (sidomos te fëmijët) duket rrudhë mbi urë; Së fundi, për shkak të hundës frymë të vazhdueshme gojë alergji bllokimet e trafikut, e cila përfundimisht vjen për Bending qiejt, heqjen e cik e sipërme dhe malocclusion (kjo është një nga arsyet që adoleshentët që vuajnë nga rinitit alergjike, të marrë tek dentisti, pedikyrist për të korrigjuar pickim).


Si rezultat i përdorimit të zgjatur të drogës vasoconstrictor në një llak rinitit duket drogës-i detyruar. Këto fast-paced Addictive, zakonisht e rrit dozën e pacientit, duke çuar në kongjestion dhe ënjtje e pasazhe hundës. Ky kusht është diagnostikuar duke përdorur rinoskopii dhe ka nevojë urgjente - heqjen e drogës vasoconstrictor dhe emërimin e kortikosteroideve lokale.

Rinitit mund të jetë një shfaqje e sëmundjeve të tjera nealerhichnyh: në të sëmundjeve virale, të tilla si sëmundja respiratore akute; gratë - kur merrni ilaçe kontraceptive para ovulacionit dhe gjatë shtatzënisë; me përvojat e dallueshme emocionale; si rezultat i ndryshimeve të shpejta të temperaturës (për shembull, një shpërthim i fortë i erës ngrohtë ose të ftohtë); veprimi i dritës të ndritshme; kur thithur irritues si tymi i duhanit, parfum, ngjyrë, letër gazete, shter dhe tretës dhe shumë të tjerë. al. Rinitit mund të ndodhë kur të marrë medikamente të caktuara (ilaçe që ju ulin presionin e gjakut, aspirina, droga nonsteroidal anti-inflamator, droga (kokaina).