Rinitit alergjik në një fëmijë të vogël


Shumë prindër mendojnë se në qoftë se një fëmijë i ri shpesh shfaqen rrufë, kollë, teshtitjes, Arsyeja - në ftohjet gjatë shëtitjet apo viruset. Për shkak të këtij gabimi, ata mund të kaloni rinitit alergjike në një fëmijë të vogël.
Pavarësisht nga fakti se të diagnostikuar alergji në fëmijët nuk është aq e lehtë ajo shërohet me sukses. Në këtë rast, sa më shpejt të kërkojë ndihmën e një mjeku, aq më pak rrezikun e komplikimeve. Në qoftë se një fëmijë i ri është vërejtur vazhdimisht kullojnë hundët dhe teshtimë, kjo është një arsye për frikë alergji.Rinitit alergjik në fëmijët
Edhe pse alergji konsiderohet sëmundja më e zakonshme kronike e fëmijëve, disa pediatër për të vënë diagnozën për fëmijët e moshës 4-5 vjet, sepse, sipas mendimit të tyre, për zhvillimin e kësaj sëmundjeje duhet të marrë disa vjet.

Simptomat e alergjive në një fëmijë të vogël
Shenjat e alergji përfshijnë praninë e shkarkimeve të lëngëta nga hundës, hundës së tij, teshtitjes shpeshta, shfaqjes së kollë kronike, sytë e inatosur kuqe, qarqe të errëta alergjike, frymë përmes gojës, gjatë natës, lodhje për shkak të gjumit të dobët. Këto simptoma zakonisht ndodhin disa javë më.

Shumica e foshnjave rinitit alergjik fillon me ftohtë të përbashkët. Mukusit vazhdimisht grumbullohet në hundë dhe mund të shkaktojë infeksione të shpeshta të sinuseve dhe veshët, e cila më pas çon në humbjen dhe vonesa zhvillimore dëgjimit.
Rinitit alergjik është e lidhur shpesh me reaksionet alergjike të tilla si ekzema dhe astmë. Fillimisht, sëmundja manifestohet si lëkurë itchy, pastaj shkon në alergji hundës dhe astmë.

Çfarë mund të shkaktojnë alergji në një fëmijë të vogël?
Faktorët alergji në fëmijët janë të njëjta si në të rriturit. Ky polen, pluhur, myk, kafshët shtëpiake. Disa fëmijë vuajnë nga reagimet ndaj ushqimeve të caktuara të tilla si qumështi i lopës. Përveç kësaj, problemet mund të jetë shkaku i mallrave shtëpiake.

Shanset rritet dhe të bëhet alergjik për shkak të predispozicion gjenetik. Nëse prindërit kanë ekzemë, alergji, atëherë një probabilitet të lartë se ai do të trashëgojë këto probleme.

Mund fëmijë "të rritet më shpejt" alergji?
Sipas statistikave, shumë fëmijë më bëjnë alergji ndaj ushqimeve të ndryshme. Alergji kronike dallohet nga një rinitit zgjatur. Simptomat e alergjive gjatë viteve bëhen më aktiv ose të zhduket krejtësisht. Por herë pas here sëmundja është e qartë.

Diagnoza e rinitit alergjike tek fëmijët

Çelësi për trajtimin e suksesshëm të alergjive tek fëmijët - zbulimin e hershëm të kushteve që shkaktojnë sëmundje. Në rastin e foshnjave e bëjnë të lehtë. Rezultate të mira japin gjak, por nëse fëmija është nën tre vjeç, ata nuk japin rezultate të besueshme. Për të përcaktuar nëse fëmija vuan nga alergji apo ftohjet, e ndjekur nga nevoja për të vëzhguar me kujdes ndryshimet festuar gjendjen e saj në kohë të ndryshme të vitit, ndërsa larg nga kafshët dhe nga shtëpia, pas një shiu, në kushte të lagësht, pas sëmundjeve infektive.

Vëzhgime të ngjashme janë informata të dobishme për pediatri. Nëse alergjitë janë shkaku i produkteve të caktuara, për të përmirësuar shëndetin e fëmijës është dietë siguruar.
Duke u përpjekur të kuptoj se çfarë alergji fëmijë, prindërit nuk duhet të hidhen në përfundime. Ndonjëherë ata të përqëndrohen në çdo një alergjen, pa pasur dëshmi se shkaku i reagimit është pikërisht ajo.

Mënyra për të kontrolluar Alergjia
Nëse fëmija është diagnostikuar me rinitit alergjike, mjeku mund të rekomandojë trajtim atij. Aktualisht, ekzistojnë barna me efekte minimale anësore, në mënyrë që mjeku mund të zgjidhni rrugën më të mirë për fëmijën. Prindërit gjithmonë duhet të mbani mend se për të filluar trajtimin pa u konsultuar me pediatër nuk mund.

Për të reduktuar administrimin e barnave me minimale e nevojshme për të mbrojtur fëmijët nga faktorët që provokojnë një reaksion alergjik:
• Për të mbrojtur dyshekët fëmijëve, batanije, pillows nga grimë pluhur mund të përdorni linens hypoallergenic dhe shtratit të larë çdo javë me sapun dhe ujë të nxehtë.
• Shpëtoj nga lëkurat dhe kafshë pellushi që mbahen në shtëpi, kështu që ata janë një marimangat shkëlqyer mbarështimit dhe alergeneve të tjera.
• Shpëtoj e elementeve të panevojshme të brendshme në çerdhe, duke lënë vetëm të domosdoshme. Kështu që këtu do të grumbulluar më pak pluhur.

• Hiqni qilima dhe draperies. Ata janë mbledhësit e shkëlqyer e pluhurit. Blinds më të mirë të blerë dhe Mats vogla mund të lahen shpesh.
• Përdorni vakuume me filtra protyvoalerhennыmy. Vakuume zakonshëm nuk janë të pajisura, kështu që pas ringjallet përsëri alergeneve janë në dhomë.
• A pastrimin e lagur sa më shpesh të jetë e mundur.
• Air conditioning, filtrimin e ajrit jashtë dhe ndryshim filtra rregullisht.
• Për pastrimin e kimikateve të përdorura me masë, veçanërisht aromatike me forcë.

• ndalojnë pirjen e duhanit në ndërtesë, tymi i duhanit është një përkeqësimi shkaku i alergjive në fëmijët e vegjël.
• Mos sillni kafshë në shtëpi. Në qoftë se ata tashmë janë duke jetuar në shtëpi, dhe fëmija është alergjik, ajo është më mirë për të kërkuar për një shtëpi të re manar, ose nuk e le atë në dhomën e fëmijës.

Menaxhimi i rinitit alergjike
Sigurisht, rregullat e mësipërme nuk janë alergji trajtimet, por ata ndihmojnë për të lehtësuar rrjedhën e saj. Ndonjëherë alergji në foshnjat dhe fëmijët e vegjël nuk ka treguar asnjë simptomë. Në raste të tilla kërkon një nivel të caktuar të përqendrimit të alergeneve që çojnë në reagime përshtatshme. Në se të rriturit nuk duhet të shkojnë deri në fanatizëm në një përpjekje për të bërë atë të pastër. Mjaftueshme për të bërë disa ndryshime të jetës dhe për të shmangur kontaktit me alergeneve.