Reaksionet alergjike në një fëmijë të vogël


Nga një moshë të vogël Fëmijët kanë nevojë për ushqime, por qumështi i gjirit ideale duhet të jetë i pranishëm në dietë deri në vitin e dytë të jetës. Nëse nëna ka pushuar gji, një fëmijë i vogël me një predispozicion për alergji mund të vijnë formulë hypoallergenic për foshnjat më të vjetër se 6 muaj. Produktet e reja foshnje të tilla të administruara në terma konvencionale, por kjo duhet të bëhet me shumë kujdes shikuar reagimin e fëmijës. Pra, flasim për reaksionet alergjike në një fëmijë të vogël.
Së pari, për shkak të karakteristikave të jetës moderne: ekologji të këqija, produktet e të shpeshta përdorim me aditivëve të ushqimit artificial. Së dyti, rreziku i reaksioneve alergjike tek fëmijët rëndojnë probleme të tilla gratë shtatzëna si trashje apo pirja e duhanit, dhe këto raste tani të bëhet më shumë. E rëndësisë së madhe është faktor i trashëguar:


- kur familjet janë tashmë rastet e alergjive ose astma predispozitë gjenetike për këtë yyazytsirnistyu më shumë mund të transmetohet dhe një fëmijë të vogël. Nëse alergji vuan një nga prindërit, rreziku që fëmija do të trashëgojnë atë, është 20-40%, dhe në qoftë se sëmundja është e njohur për të dyja - 50-80%. Një tjetër kusht për zhvillimin e alergjisë - një shkelje të microflora zorrëve, e cila koncentruar 80% të qelizave të imunitetit të trupit tonë.

Por studimet e fundit kanë treguar se fëmijët e zorrëve bifidobacteria moderne më pak se vërejtur në fëmijët 50 vjet më parë. Për më tepër, këto probleme janë shpesh të përcaktuara në spital. Një nga arsyet - rastet e cezariane, e cila tani qëndron në 15-30% të totalit të lindjeve. Fakti që kolonizimit intestinale nga bakteret fillon nga ngarje një fëmijë të vogël nëpër kanalin e lindjes, dhe "kesaryata" i privuar. Për më tepër, gratë janë shpesh nuk lejohet për të ushqyer fëmijën menjëherë pas operacionit, dhe për një fëmijë të tillë të rëndësishëm qumeshtit te gjirit është dhënë një përzierje artificiale. Si shqetësuese, përzierje të merrni edhe fëmijët e lindur natyrshëm - në mënyrë të qetë dhe të personelit Imam.

OBSH rekomandon vetëm ushqim një fëmijë nën 6 muaj duhet të jenë të qumështit të gjirit - kjo do të ndihmojë në uljen e rrezikut të alergjive dhe sëmundjeve të tjera.

Mungesa imagjinare e qumështit në ditët e para pas lindjes - mit: porsalindur mjaftueshme edhe shuma të vogla të colostrum. Qumështi i nënës ndihmon në krijimin e rezistencës ndaj alergeneve, duke përfshirë komponentët minimale të produkteve të ndryshme është "trajnim" për sistemin imunitar. Së bashku me standarde fëmijën fëmijën përzierje merr një sasi të madhe të proteinave të qumështit të lopës, dhe ata shpesh shkaktojnë alergji. Në qoftë se kjo është një tendencë, përzierje ushqyer bazohet në qumështin e lopës menjëherë pas lindjes - kështu që disa herë të rrisë rrezikun e problemeve. Një reaksion alergjik ndaj proteinave të qumështit të lopës mund të ndodhë menjëherë, por pas disa javë: yes "për asnjë arsye të dukshme" në zhvillim dermatit atopic ose ekzemë.


Për të reduktuar alergjeniteti saj tretur pjesërisht duke përdorur enzima, me të cilin, nga njëra anë, më e lehtë të tretet, dhe në anën tjetër, lejon sistemin imunitar për të "treni", gradualisht prodhimin tolerancë ndaj proteinave të qumështit.

Mixes hypoallergenic me shkallë të ndryshme të hidroliza e proteinave të qumështit (të lartë dhe të moderuar) dhe ndryshojnë në varësi të qëllimit të saj: i pari për qëllim për të trajtuar, e dyta - për parandalimin e alergjive tek fëmijët e shëndoshë. Cili produkt do të përshtaten një fëmijë të veçantë, duhet të vendosë pediatrin. Në hydrolyzatah lartë proteine ​​është i thyer në peptide të vogla dhe aminoacidet, duke përjashtuar krejtësisht kontaktet e fëmijës me proteina qumështi i lopës. Një përzierje hydrolyzed moderuar proteina alergjike pranishëm në numër të vogël, dhe të mësuarit e fëmijës kundërshtojnë alergji në të ardhmen - që ju do të bien dakord, është shumë më e rëndësishme. Një tjetër detaj vыsokohydrolyzo vaskë me një përzierje e shije të hidhur dhe hidrolizate moderuar mjaft të këndshme.