Alergji për macet


Shumica e popullsisë së botës indiferent të tillë një derë, gëzof dhe këndshëm krijesave si macet. Ne e dimë se këto kafshë janë në gjendje për të trajtuar sëmundje të ndryshme, nga çrregullime nervore dhe duke i dhënë fund sëmundjeve të nyjeve. Megjithatë, përveç mirë, macet mund të sjellin dëm për shëndetin tonë dhe i cili konsiston në duke shkaktuar reagime të ndryshme alergjike, mund të komplikojë dukshëm jetën tonë dhe të bëjë vidyazykatys të mirëmbajtjes në shtëpinë e këtyre krijesave të bukur. Le të shohim se çfarë shkaku i sëmundjeve të tilla si alergjike për macet dhe se ajo është e shoqëruar me simptoma.
Shkaku i alergji cat


Ka një keqkuptim që shkaktojnë alergji janë macet e flokëve. Në fakt, arsyeja qëndron në të ashtuquajturën proteinave shkarkimit fel d 1 antigjenit që gjendet në pështymë mace, gjëndra djerse dhe feçe të kafshëve. Ky antigjen ka aftësinë për të luhatshmërisë, kjo është një kohë e gjatë mbajtur në ajër në dhomën ku jeton cat. Përveç kësaj, substanca për disa muaj nuk është shkatërruar në ajër të banesës. Prandaj, edhe pas macja është larguar nga shtëpia, rreziku i alergjisë vazhdon.

Si është zgjedhja e proteinave antigjenit?
• Cats, si të gjithë e dinë, një kafshë shumë të pastër. Ata janë gjatë gjithë ditës vazhdimisht shuplaka mantelin e tij, duke aktivizuar pështymë e (jo leshi), tipin e përshkruar më sipër të antigjenit proteinave, menjëherë përhapur në ajër. Ajo ishte reagojnë në atë për nëntëdhjetë për qind të popullsisë së botës, e cila është manifestuar në formën e reaksioneve alergjike.
• Nga rruga, një gabim është i dyshuar për macet që nuk kanë shtresë (shkëmb "Sfinks") alergji nuk duket. Sekreti është se ata rrallë të lëpijnë sipërfaqe të lëkurës për arsye se ata nuk kanë flokët, dhe, rrjedhimisht, antigjeni kryesor që shkakton alergji në ajër përreth praktikisht nuk arrijnë.

• Fakti shkencor vijim është se macet, ndryshe nga macet dhe kittens vogla izoluar më agresive këtë antigjenin. Për shembull, ju keni marrë për shtëpi kotele e tij. Ndërsa ajo është ende e vogël, ju ndiheni mirë dhe problemet e shëndetit nuk ndihen. Pasi mace apo mace të arrijnë moshën e pjekurisë e tyre, proteinat e trupit të ndjeshme të këtij populli fillon të përgjigjet, duke sinjalizuar shfaqjen e alergjive.
• Arsyeja për reagime të tilla mund të shërbejë edhe alergeneve se mace apo mace mund të sjellë në lesh e tyre nga rruga. Këto substanca janë polen, pluhur, spore myk janë alergeneve mikroskopike dhe të tjera që janë në rrugë. Tani le të shohim se si për të manifestuar alergjik ndaj maceve dhe simptomat më shpesh ndodhin në një reaksion alergjik të tillë.Alergji për macet: simptomat dhe shenjat


• Shpesh, trupi i njeriut të prirur për reaksionet alergjike të fillojnë të sinjalizojnë shfaqjen e simptomave të tilla si kullojnë hundët, sytë e kuq, kollë, vështirësi në frymëmarrje, kruarje të lëkurës dhe pika skuqje në formën e koshere në zonat e kontaktit me kafshë.
• Në disa raste mund të ketë gjendje akute quhet shoku anafilaktik. Nëse jo shpejt të kërkojë ndihmë mjekësore, një person në këtë gjendje mund të vdesë. Shumë prej tyre kanë dyshuar prej kohësh në lidhje me alergji e tij për macet, duke anulluar simptomë të tillë është gjendja e keqe për të përbashkët gripit të ftohtë ose. Në fakt, kjo alergji është mjaft e pabesë dhe të paparashikueshme.

• Ka shumë raste kur pronari nuk mund të pjesë me kafshët e tyre, duke e ditur alergji ekzistuese. Nëse jo për të marrë në konsideratë nuk trajtohet, atëherë pas disa muaj mund të zhvillojë një sëmundje të rrezikshme kronike si astma. Mjekësia moderne sukses diagnoza dhe lehtësisht zbulon çdo sensibilitet individuale për alergji në macet. Ka disa metoda.
Një metodë e zakonshme e zbulimit është konsideruar të jetë alergjik ndaj maceve përmes të ashtuquajturës provë të lëkurës, kur aplikohet në lëkurën e njeriut dhe të përqëndrohen alergjen pastër. Një reagim pozitiv i organizmit shfaqen skuqje dhe kruarje në kërkesë. Gjithashtu alergjik ndaj maceve zbuluar me gjak dhe njerëzore duke administruar antigjenin nxjerrjen në mukozën e hundës dhe syve. Mjeku shikon përgjigjen e pacientit në kohën procedura merr dhe grimcat mukusit për analizë të duhur.

Në shenjat e para të simptomave të mësipërme dhe alergjitë, ekspertët rekomandojnë duhet të diagnostikuar në klinikat vitro për të shmangur ndërlikimet e mëtejshme që lidhen me alergji në macet.