Alergjik ndaj proteinave pule
Bardhë veze, duke përfshirë të freskëta, vepron si një alergjen domosdoshme. Vezët e zogjve të tjerë gjithashtu përbëjnë një kërcënim të një reaksion alergjik. Proteina vezë absorbohet lehtë nëpër mukozën e zorrëve, pa iu nënshtruar fermentimi. Rrezik të madh yyazytsirnosti i alergji ndaj vezëve të shpendëve më të zakonshme në përfaqësuesit e rinj të njerëzimit nga lindja deri në 6 vjet, shpesh promovimin e zhvillimit të predispozicion kushtëzuar gjenetikisht për reaksionet alergjike të trupit (diatez alergjik).


Simptomat alergji proteina pule:
Nëse ju hani vezë apo produkte prej tyre, yyazytsirno se zhvillimi alergji është Angioedema manifestuar ose ethe hithër. Ndonjëherë hypersensitivity kryqëzon me pendët e zogjve. Ajo do të jetë përfaqësues shumë nontrivial mospërdorim të mishit të pulës. Proteina pulë, së bashku me proteina qumështi i lopës (alergji mundur kombinim me alergji proteina pulë të qumështit të lopës), ka një rol të rëndësishëm në strukturën e origjinës së astma, rinitit, dermatit atopic.

Pranuar parasysh që pronat antigjenike të proteinave në proteina verdhë veze dhe të diferencuara. Verdhë veze nuk është më e theksuar pronat alergjike të natyrës, të cilat janë shkatërruar nga vezët e trajtimit të ngrohjes. Duke pasur parasysh këtë, është e nevojshme që të mos vë në dukje hulumtimet e tyre së bashku. Nëse jeni alergjik në vezë e bardhë nuk mund të mbahen procedurat pryvyvayuschyh pa respektuar rekomandimet e allergist. Një numër i madh i vaksinave të përgatitur nga embrionet e pulës, si në rastin e vaksinën e gripit ose amarylleza vaksina (ethet e verdha). Nuk është çudi, shumat e vogla (gripit vaksinë, tifoja, pastë) mund të shkaktojnë reaksione të rënda, madje edhe anafilaktik fund shoku.

Deri në çfarë moshe është alergjik ndaj proteinave pule?
Shpesh hypersensitivity mund të ndodhë në një moshë të re, shumë më pak në pjekur. Simptomet e alergjive nuk janë të varur nga mosha dhe alergeneve.

-Në moshën 0-3 vjeç, rreziku kryesor është paraqitur nga alergeneve ushqimore, kryesisht qumështit të lopës dhe të bardhë veze.

-Nga 4 vjet dhe fëmijët më të vjetër të kryer një shumë të ushqimit, por më e rrezikshme janë aэroallehenы

Subjekt i ndryshimit dhe Simptomat: Nëse fëmija është i sëmurë me ekzemë dhe diarre (kryesisht qumësht dhe vezë të bardhë lopës), në moshën e rritur mund të jetë një manifestim i rinitit ose astma.