Alergji për njeriun - mit apo realitet


Alergji - një reagim patologjike ekzagjeruar të substancave të huaja. Një person është alergjik ndaj?
Personi alergji është refuzimi i qenieve të tjera njerëzore, ose ndikimi i saj mbi ju. Alergji të sistemit imunitar të njeriut mund të shprehet dhimbje në sy, ënjtje, rrufë, urtikarie, teshtitjes dhe kollitjes.
Alergji njeriut shpesh shtyrë nga paaftësia për të thithim të njëjtin ajër. Duket se ky njeri sekreton një substancë që nuk është në përputhje me vetja juaj. Ndodh që i afërt mund të jetë alergjen më të fuqishme, ndërsa uyazyka nëse ajo fillon të rritet nuk është biznesi i tyre, dhe për këtë arsye shkakton iritim në membranën hundës dhe shkakton teshtimë.


Alergji ndaj njeriut, konsiderohet habitshme ende, tani duke u bërë gjithnjë e më popullore dhe agresive. Fitim personi alergji, duke përfshirë fqinjin mund të jetë e drejtë në shkollë dhe në pension. Sëmundja prek banorët shumë të civilizuar, dhe vendet e zhvilluara ekonomikisht.
Alergji ndaj një personi tjetër është ndëshkim për egoizmin tonë. Në rritje egoizmi përfshin një mekanizëm të reaksioneve alergjike ndaj sëmundjes afërt dhe të pashërueshme. Turma teshtij

Alergji në person, shkaqet


Pse a ka sëmundje? Përgjigja në gjenetikë. Ka një tendencë për alergji njerëzve. Një fëmijë me 100% siguri do të teshtij në të njëjtën fqinjët, nëse prindërit e tij e bëri. Alergjia shpesh për shkak të ulur imunitetin. Por kjo ndodh që një person nuk e pranon tjetrin dhe beson se sëmundja e tij është shkaktuar nga ai person.
Shkaqet psikologjike të alergjive:
- njeri që është afër një tjetër mentalitet, temperamentin; është e kundërta e karakterit tuaj, dhe trupi i njeriut është kundërshtimi e natyrshme për të që ndryshon nga ai;

- ngjashmëri për njeriun mangësitë që çojnë në atë që është duke shkuar të fortë lirimin e hormoneve që shkaktojnë reaksione alergjike;
- aromë human, i cili është një reaksion akute.
Teoria e mjekësor i alergjive në njerëz
Alergji të njerëzve - kjo sëmundje autoimune, alergji të shprehura në pështymë, epitelit të lëkurës, flokëve të njeriut, i shoqëruar nga kruarje e lëkurës, skuqjen në kokë, fytyrë. Simptomat gradualisht rritet, çon pacientin për përkeqësim të rënda (krehje). Droga antiallergic për sëmundje të tilla janë të paefektshme.

Teoria psikologjike e alergjive tek njerëzit

Ka një lidhje midis urrejtjes dhe zhvillimit egoizmi, dhe nga ato cilësitë e njeriut atje. Në ditët e sotme alergji të tilla kanë tendencë për të gjitha strukturat e shoqërisë njerëzore: prindërit teshtij fëmijët, mësuesit, nxënësit dhe të rinjtë për të moshuarit, të moshuarit për të rinjtë, udhëheqësit e popullit.
Alergji njerëzve nuk ishte aq e qartë 100 vjet më parë. Kjo buron nga ndotja e ambientit të njeriut. Çdo vit njerëzit rritjet e tij të përshpejtuar ritmin, duke saturating shoqërinë e saj helm dhe duke krijuar një brez të ri të mjedis gjithnjë e pista. Nuhatës ajrin e grimcave të popullit të tij, dhe kur konfliktet e interesit, ju do të keni një reaksion alergjik. Nëse interesat përkojë, ajri duket bukur dhe të pastër. Kjo nënkupton se shkaktojnë teshtimë është divergjencë mprehtë e interesave dhe e kundërta e tyre. Njerëzit janë duke u bërë më agresive, nuk dëshirojnë të përshtatur gjatë zakonet e karaktere të tjera, dhe reaksione alergjike janë të përforcohet: kollë, rrufë, lëkurë itchy. Egoizmi Zhvillimi çoi në pasoja të tmerrshme, dhe bota është e angazhuar për shkatërrimin e njerëzimit nga duart e tyre. Alergji ekuivalente me urrej. Egoizmi i pengon njerëzit e duan si shërim vetëm për alergji në njerëz.

Alergjia në drejtim të filozofisë është një egoizmi dhe cinizmi, duke rezultuar në kërkesa të tepërta mbi të tjerët. Vetë koncesione janë bërë: "Unë jam një të mirë, normale dhe le ndryshimet e tjera personi". Dhe në qoftë se ju shikoni në pozitën e kundërshtarit, atje në mënyrë të qartë të parë të njëjtën gjë. Dhe ku është e vërteta?

Alergji për njeriun - trajtim


Teste specifike për diagnostikimin dhe trajtimin e alergjive të njerëzve nuk ekziston. Ju mund, sigurisht, të testeve të lëkurës dhe IgE për të dhuruar gjak pas inspektimit dhe të bëjë Asita (alergjen specifike immunotherapy), i cili është mbajtur nga ato alergeneve shkaktuar reagim maksimal. Ajo shërben trajtim vetëm që në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon sëmundje dhe pengon zhvillimin e alergjive të reja. Ekzaminimi dhe trajtimi në mënyrë rigoroze emëron allergist.

Për trajtim të suksesshëm është e nevojshme për të hequr alergjen nga kontakti. Bashkëjetesën dhe durim alergjen nuk është e pranueshme. Dhe të jenë tolerant ndaj nevojës alergjen-njerëzore për të kuptuar dhe të ndaluar njëanshëm. Sëmundja shpesh shkaktohet nga një rënie në imunitetin. Por kjo ndodh që një person nuk e pranon tjetrin dhe beson se sëmundja e tij është shkaktuar nga ai person. Sëmundje allergist kryer për përjashtime nga rregulli, kështu që ju duhet të kërkoni ndihmë nga një psikolog si arsye nuk ka lidhje me fiziologji, dhe qëndrojnë në karakteristikat psikologjike të një pacient individualisht.

Parandalimi i alergjive në njerëz
Qëndro larg nga personi i cili është duke shkaktuar reagimet tuaja alergjike, kufizojnë kontaktet me njerëz të tillë. Ecni në ajër të pastër, të bëjë shëtitje me varkë, të dal në parqe dhe pyje.
Mos harroni se një reaksion alergjik ndaj një personi i takon të rralla dhe në shumicën e rasteve të shkaktuara nga karakteristikat psikologjike.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• skuqje alergjike rinitit alergjike •