Alergji qepallave
Reaksionet alergjike në shekullin e syrit janë inflamacion në rimel, e cila është më shpesh shkaktohet nga kontakti me alergeneve. Manifestimi i reaksion alergjik në rimel mund të shfaqet si ënjtje ose skuqje, acarim zonën e syve, kruajtje dhe siklet e syve dhe qepallat. Ndonjëherë reaksione alergjike mund të hyni në përkeqësimin dhe madje edhe humbjen e aftësisë për të parë.
Qepallat alergji - ShkaqetÇdo alergji, duke përfshirë qepallat dhe sytë, që rezultojnë nga ekspozimi direkt ndaj alergjen kapak sy të fortë. Në përgjithësi, sytë janë më të rrezikuar nga alergjitë trupin e njeriut. Zakonisht alergjik ndaj syrin zhvillon shekull pas goditur alergjen konъyutyvu në sy, dhe pas zhvillimit të sëmundjeve alergjike simptomat kryesore të rimel. Reagimi alergjik në sy shpesh lindin në trupin e njeriut ulur imunitetin, alergji në sytë qepallat mund të jetë i ngulitur në njerëz dhe të trashëguar gjenetikisht. Ndër sëmundjet që të sjellë reduktimin imunitetin natyror të trupit të njeriut mund të jetë ftohjet ndryshme - rinitit, bronkit, manifestimeve kronike të sëmundjeve të ftohtë. Ndër simptomat shoqërohen më shpesh nga reaksionet alergjike në povikh sy mund të vërehet mukusit dhe sytë e përlotur, kruarje dhe ndjesi djegie në qepallat e syve, ënjtje dhe skuqje konyuktyvy, ndjesi të pakëndshme në sytë dhe qepallat.


Alergji për kapak sy - trajtimTrajtimi i manifestimeve alergjike në sy qepallat përfshin studimin e shkaqeve që i dha të rritet në alergji në këtë fushë. Prandaj, trajtimi i reaksioneve alergjike në sy qepallat gjithmonë përfshin marrjen e shpëtoj nga burimet origjinale të alergjive. Kjo mund të ndryshojnë jashtme të mbeturinave që aksidentalisht goditi membranën sy. Shkaku i alergjive mbi qepallat dhe syve mund të jetë e pamjaftueshme të pastër lentet e kontaktit. Alergji Dukje mbi qepallat mund të hiqet duke përdorur pika sy. Por alergji u transferua në inflamacion të fortë sy, ajo nuk mund ta bëjë pa përdorimin e drogës hormonal dhe antibiotikët. Megjithatë, rënia do të heqë vetëm manifestimet e jashtme e një reaksion alergjik të povikh dhe kështu që është e rëndësishme për të kryer një trajtim të plotë të manifestimeve alergjike në një spital. Ky mjek i emëruar nga numri ymunopodderzhyvayuschyh dhe mjekësi ymunoukreplyayuschyh për të ndihmuar të heqin qafe e pushtetit të brendshme - alergjen, që shkakton simptoma të vazhdueshme alergjike në qepallat.