Alergji tymi i duhanit si një stimul


Pothuajse çdo familje, dhe shumica e duhanpirësve janë në punë dhe ata të detyruar padashur për të pirë duhan - pasiv duhanpirësit. Për të kuptuar tymit të duhanit si të dëmshme për të gjithë, le të kujtojmë së pari se çfarë është ajo.
Të gjithë, natyrisht, të vetëdijshëm e nikotinës, "një gram", e cila "vrasin një kalë." Por duhan një cigare, cigare larg për gram famëkeq. Dhe sasia e nikotinës që është, vetëm stimulon sistemin nervor qendror dhe periferik, i cili është shprehur vrull e enëve të vogla të gjakut, duke rritur presionin e gjakut, frymëmarrje quickens. Duhanpirësit thonë se kjo rrit kapacitetin mendor, tonin e përgjithshëm.


Efekti kryesor është shumë e shpejtë. Së shpejti dashur "për të marrë jashtë menduar" të nevojshme për dy, tre cigare ose paketë cigare për të arritur qëllimet e veta. Që është, duhanpirësit janë të përfshirë gjithnjë e më shumë në varësisë. Asnjë njeri tymi ka ekzistojë asnjë ide. Zakon kthehet në varësisë, pirja e duhanit për hir të pirjes së duhanit.
Përveç kësaj nikotina, përbërja e tymit të duhanit janë të ujit, dioksidit të karbonit, ketone - komponimet e thjeshta organike mbetura pas djegies së gjetheve të duhanit. Dhe resins - substancë të trashë. Nikotina, ketone dhe katran errët depozituar shtresë në dhëmbë, duke përshpejtuar shkatërrimin e tyre, depozituar në mukozën e rrugëve të frymëmarrjes. Këto "toksina" bëjë muret malopronytsaemыmy dhe brishtë te bronkeve, i cili eventualisht çon në bronkit kronik - sëmundje tipike të duhanpirës, ​​dhe me tej te emfizemë - një neduzi kronike rëndë kur të gjithë trupat nënshtrohet hipoksia, gëlltitet nga mungesa e oksigjenit.Tymi i duhanit irriton në masë të madhe në sistemin nervor dhe sistemin e frymëmarrjes në duhanpirësit pasiv. Kjo është veçanërisht e keqe për njerëzit me një ndjenjë të zhvilluar e erë, shpesh vuajnë infeksioneve respiratore akute të cilët kanë pasur pneumoni. Të frymëmarrjes ata dhe kështu të relaksuar. dhe kështu janë vendi i rezistencës më të vogël, pra porta hapur, ku çdo kimike ose agjent fizik: e ajrit të ftohtë, era e fortë e benzinës, ngjyra dhe llaqe, parfume, çdo tym, sidomos duhanit - zhyt ashtuquajturin infeksion sekondar. Është të provokojnë reagime patologjike të tilla si alergji.

Dhe tymi grimcave vetë nuk janë alergeneve. Por tymi i duhanit në mënyrë ndikon fuqishëm në sistemin nervor dhe mukozës, duke i bërë ato lehtësisht të depërtueshëm për alergeneve të tilla të përhapura si polen, marimangat pluhur shtëpi, pezmatim të kafshëve, myk. Dhe në njerëz të prirur për alergji, mund ose mund të përkeqësojë sëmundjen. Ajo manifestohet si koshere, ethe hay, dermatit atopic, sinusit, bronkit edhe obstruktive dhe astmë. E gjithë kjo - pasojat afatgjata të qëndrimit të rregullt në tymit të duhanit.

Prandaj, simptomat e para të dhimbshme - gulçim, shkarkimin e qartë hundës - duhet të sugjerojnë se tymi i duhanit për ju, jo vetëm e pakëndshme, por edhe e rrezikshme. Nëse shërbimi mund të përpiqen për të shkuar në një dhomë tjetër, ose në rastin më të keq për të ndryshuar punë, ashtu si edhe një punonjës ditarin tuaj, çfarë bëni anëtarët e familjes pi duhan?


Nëse burri - populli më i afërt - nuk duan të kuptojnë se gruaja e tij është e keqe, me të vërtetë duhet të zgjedhë në mes të dashurisë për të dhe shëndetin e tij. Pas pirjes së duhanit - një nga shkaqet më të zakonshme të sëmundjeve të zemrës dhe kancer të mushkërive. Për më tepër, keqkuptim, konflikti në familje mbushur me acarim, imazhet që gradualisht zhvillohen në neurozë të thellë.

Unë nuk dua të trembë askënd. Por të njohur prej kohësh: shton shëndetit tymi i duhanit. Sipas statistikave, fëmijët në familjet ku pirja e duhanit edhe një person pesë herë më shumë gjasa të vuajnë nga alergjitë sesa familjet jo-duhanpirësve. Dhe sëmundjeve të tjera janë më të vështira për shkak se ata kanë imunitet të ulët.
Pra, ju e dini se duhanpirësit: dobët juaj ngadalë por me siguri dhe redukton jetën tuaj dhe jetën e të dashurit tuaj do.