Analiza për alergji, teste alergji


Për shkak të rritjes së vazhdueshme të numrit të popullsisë reaksioneve alergjike, alergji testimi është mjaft popullore. Metoda autentike dhe tradicionale për diagnostikimin e alergjive është teste alergji, të cilat përfshijnë teste intradermal, metodë provë skaryfykatsyonnыe (gërvishtjet) dhe shpoj testet (metoda injeksion).
Testet alergji mbajtur për diagnozën e sëmundjeve të tilla si alergji të frymëmarrjes (pneumoni, bronkit, tracheitis, pezmatim i fytit, sinusit, rinitit), dermatit atopic, drogës alergji ekzemë në duar, alergjive ushqimore, astma dhe ethe hay. Qëllimi i provokuar teste alergji është për të përcaktuar alergeneve që mund të ndikojnë në zhvillimin e simptomeve të sëmundjes. Kundërindikimet për teste alergji: gjendja e rëndë e përgjithshme e pacientit; Terapi hormonale (corticosteroid) medikamente të zgjatur; acarim e një sëmundje alergjike kronike ose aktual; Procesi infektive akute.


Testuar për alergji kështu që së shpejti nuk do të jetë në gjendje, si para gjyqit tregojnë një alergji të ekzaminimit klinik të përgjithshme, e cila përfshin një analizë të përgjithshme të gjakut dhe / ose të provimit urinës pediatrin (fëmijët) dhe kimi gjakut. Një grup standard i alergeneve për teste alergji si vijon: lëkurës (veshje e guaskës) të kafshëve, ushqimit, leshi, pupla, polen, pluhur shtëpi, etj vendi Standard për testet e lëkurës - Sipërfaqja e brendshme e parakrah, rreth tre inç nga dore. Në rastin e një pacienti sëmundjeve alergjike të lëkurës, analizat e kryera në zonat e paprekur e dëmit.

Si alergji analizës? Alergjen injektuar intradermal, ose vendi i bërë me kube steril sëmbon ose zeroja zgjedhur nga një rënie aplikuar standarde alergjen caktuar. Në rastin e alergjive ndaj alergjen zgjedhur me kalimin e kohës në vendin duket skuqje ose ënjtje të lëkurës. Zakonisht rezultati vlerësuar në dritë të ndritshme, pas një ose dy ditë. Nëse diametri i induracionit më pak se 2 mm, testi konsiderohet pozitiv. Gjatë një hetimi mund të mbahen për pesëmbëdhjetë te njëzet mostrave.

Teste alergji në fëmijët lejohen të kalojnë vetëm kur ata të arrijnë moshën pesë, ashtu siç është në këtë moshë ata formuan sistemin imunitar është në gjendje për t'iu përgjigjur të testimit për alergji. Nëse mostra mbajtur në një moshë të hershme mund të zhvillojnë komplikime, deri në një përkeqësim serioz të reaksioneve alergjike dhe sëmundjeve kronike. Holding teste alergji në një moshë të re është zëvendësuar nga një test të veçantë të gjakut.
Ku mund të merrni testuar për alergji? Unë do të doja të theksohet se testet e lëkurës duhet të jetë nën mbikëqyrje të vazhdueshme duhet të allergist alergji në zyrat ose agjencitë speciale, pasi ka një yyazytsirnist i reaksioneve serioze negative.

Në anën tjetër, ndryshe nga testet alergji, është Immunoassay absolutisht i sigurt se po mbante mostrat e gjakut për antigjene specifike për një mostër të veçantë alergjen dhe imunoglobulinave të përgjithshme.
Analizat e gjakut për alergjitë është ndoshta lloji më i zakonshëm i testeve që kryhen për të diagnostikuar këtë gjendje. Testet e gjakut për alergji mund të zbulojë thelbin në gjak quajtur antitrupa. Lloji më i zakonshëm i testit të gjakut - imun-enzimë test i gjakut që ndihmon në matjen e nivelit të antitrupave në gjak, e cila i jep trupin dhe reaksione alergjike. Më të ngritur nivelet e antitrupave në njerëzit me astmë apo alergji. Për detaje dhe më shumë informacion është treguar mban të tilla si metoda imunologjike testimit dhe allerhosorbentnыy testet. Testi i gjakut për alergji përdorur në rastet e mëposhtme:

• Nëse pacienti ka ndonjë të vështirë për të interpretuar rezultatet e sëmundjeve dermatologjike testit skaryfykatsyonnoho (ekzemë, urtikarie, etj)

• Nëse pacienti është një arsye e vlefshme për të mos ndaluar marrjen apo reduktojnë reagimin bllokimi nga ilaqet kundër depresionit tricyclic alergjen dhe antihistamines
• Nëse pacienti paraqesin një reagim serioz alergjik, të tilla si shok anafilaktik
• Nëse pacienti ka një test pozitiv të lëkurës për shumë produkte
Analiza e alergjive tek fëmijët . Për të parandaluar zhvillimin e efekteve të rënda alergjike tek fëmijët, tregon testimin për alergjive tek fëmijët. Për të filluar analiza mund të bëhet në shtëpi. Nëse ju mendoni se alergji ndaj ushqimeve duhet nga ana e tij të përjashtohen nga produktet dietë janë përdorur vazhdimisht, duke shikuar nga afër gjendjen aktuale të fëmijës. Megjithatë, për një përkufizim më të saktë të alergjen shkakton një reaksion alergjik, teste alergji për fëmijën duhet të kryhet në laborator. Në gjak mund të kryejë teste të lëkurës.

Në përfundim, ne përmbledhim të gjitha të mësipërme. Nëse alergji dyshuari nuk duhet të vonojë shumë kohë për të testuar për alergji. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se ndonjëherë alergji mund të shërohet pa përdorimin e drogës, dhe thjesht të përmirësojmë stilin e jetës tuaj. Shumica metodë të lirë dhe të lehtë e identifikimit është teste të lëkurës alergji alergji. Megjithatë, ata nuk janë duke punuar, kontrolloni nëse keni nevojë për një reagim të mundshëm alergjik ndaj ushqimit. Në raste të tilla një test të gjakut për të alergjive, e cila është një alternativë e mirë për të testeve të lëkurës, pasi ajo nuk shkakton zhvillimin e një reaksion alergjik. Përveç kësaj, analizat e gjakut tregojnë se njerëzit të cilët kanë përjetuar më parë proceset anafilaktike. Gjithashtu, në qoftë se një person ka konfirmuar disa lloj alergji, para çdo lloj operacioni duhet të jetë i sigurt për të kontrolluar për reaksionet alergjike si alergjik ndaj latex. Në këtë situatë, më tërheqëse është një test i gjakut. Nëse diagnostikuar latex alergji, kirurgët dhe personeli gjatë operacionit nuk duhet të përdorin doreza mjekësore latex.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Lloje 2. Alergji Simptomat alergji