Ndihmë në Angioedema alergjike


QUINCKE Edemë është një reaksion alergjik të rëndë që është shkaktuar nga futje masive të alergjen. Tipar kryesor i saj, si të gjitha kushteve akute, nuk është një lloj i menjëhershëm reagimi, nga marrja e alergjen në trup para fillimit të simptomave është vetëm disa minuta. Çfarë duhet ndihmë maksimale për Angioedema alergjik?
Angioedema Angioneurotic edemë është karakterizuar (quajtur si enët e reagimit dhe qelizat nervore) ënjtje të lëkurës, mukozës dhe indin nënlëkuror. Më shpesh ajo zhvillon pas pickimin e insekteve (veçanërisht gjatë një pushimi në vendet e nxehta), duke marrë drogë apo ndonjë ushqim. Për më tepër, ushqimi mund të jetë e re për njerëzit, por përmbajnë agjentë infektive, të cilat para se trupi i tij nuk është përmbushur. Njeriu fjalë për fjalë "fryj" sytë. Fryrë buzët, qepallat, hundë, veshët, gjuhën, duart. Ënjtje më e rrezikshme e fytit kur qasja overlapped ajrit.Rregulli themelor ndihma e parë në Angioedema dhe një njeriu të tillë është ndërprerja e alergjen. Nëse nuk është në antihistamines dorë ose prednisone si zgjidhje (përtypë një pilulë personi nuk) duhet të hyjë pacienti vena ose intramuskulare. Kur të ndihmuar një person vëren një përkeqësim progresiv të regjistrave ose të ndaluar të marrë frymë, dhe ardhja e ambulancës ende larg duhet të shpejt të mbajë konykotomyyu në dorë. Kjo është e nevojshme për të rivendosur të marrë frymë. Shënim ndaluar frymëmarrjen. Në mënyrë që të bëjë gjithçka të nevojshme në edemë alergjik:


1. Vendos një njeri në anën e pasme nën teh shpatullën - rul për të lënë kokën upturned, dhe e bëri qasje të mirë në qafë.
2. Lartësia e prerë në trake të përcaktuar nga gjerësia e dy gishta palosur. Niset nga ata dhe të bëjë 2cm prerje, të ushtrojë të pastër se lëkura përgjatë qafës, pak të shtyjë dhe të përzënë poshtë. Gjatësia e prerje të lëkurës duhet të jetë rreth 15.2 cm. Qasje e hapur për trake në ënjtje alergjike, drejtimin e ndryshimeve në një seksion kryq. Dora e majtë për të rregulluar pasurive trake, kundërshtimin e gishtit në indeks.


Me strukturën e saj i ngjan një tub trake me unaza të ndërlidhura. Prerje duhet të kalojë pikërisht në mes të unazave. Por edhe në qoftë se ata nuk janë të dukshme, asgjë e keqe do të ndodhë. Tani bëni dimension tërthor me gjerësinë e tub, e cila pastaj të hyjë në trake. Mos harroni se ju keni për të prerë një mur të trake pa dëmton të kundërtën. A nuk duhet të jenë të frikësuar - ju ndjeni një rënie e horizontit të vogël nën thikë kur të gjejnë veten në një zgavër të trake. Nga herë të parë nuk mund të shkojnë të prerë të gjitha shtresat.

3. Nëse është e mundur, nuk e mbajnë prerje të madhe (diametër të objektit që do të futur).
4. Si tub (stoma) përdorin çdo tub ngurtë improvizuar - pa trajtuar shufra ose tubacione të vogla. Ajo është vendosur në prerje në një thellësi prej rreth 1 cm për të parandaluar mbylljen e edges plagë. Nëse celularësh është shumë i thellë dhe bashkohet me murin e kundërt të trake, frymëmarrja nuk është restauruar.
5. Për të shmangur dështimin e cilindrit në trake, tub siguruar një leckë të pastër.

6. Nëse frymëmarrja nuk është restauruar, duhet të jetë masazh të zemrës artificiale, të alternuara me ajër vduvanyyamy me një leckë të pastër tub.