Alergji drogës në njerëzit


Ajo duhet të dallohen nga intoleranca e barnave alergji të drogës. Komplikimet e ilaçeve ashpërsia varion vërejtur në një të tretën e pacientëve. Nga këto, më pak se 10% janë shkaktuar nga alergji e vërtetë të përbërësve medicinale. Shumica e reagimeve negative të shkaktuara nga arsye të tjera. Jeni tema të njohur të drogës alergji në trup?
Alergji medikament është e karakterizuar nga reaksioni veçantë imunologjike të një ilaçeve të caktuar në pacientët sensitive të përbërësve alergjike të këtij medikamentit. Alergji më të zakonshme të drogës ndodh në numrin gëlqere penitsil drogës, sulfonamides dhe antipyretics, si dhe proteina të huaja (të gjakut të dhuruar, përgatitjet plazma, serum terapeutik, disa hormonet dhe enzimet). Pasi u shfaq, alergji të drogës në njerëzit do të ndodhë përsëri dhe përsëri me administrimin përsëritur të një mjekim të caktuar. Disa medikamente: aspirina, droga nonsteroidal anti-inflamator si ypubrufen, Ketotifen, naproxen, tserebleks dhe droga të tjera - mund të shkaktojnë reagime negative, por këto reagime nuk mund të konsiderohet alergjik, sepse ato nuk ndikojnë në sistemin imunitar. Ky reagim negativ quhet intolerancën e drogës. Kjo nuk është një reaksion imunologjik.Jotoleranca e drogës në njerëzit është i dy kategori:
Efektet origjinalitet drogës papritura dhe të paparashikueshme që nuk janë të lidhura me efektin e pritshëm të drogës (p.sh., anemi pas marrjes sulfanilamide ose qetësues, ju lutem), intolerancën drogës - efekte të padëshiruara pas konsumojnë doza të vogla, për të cilat nuk ka shpjegim (të tilla si shfaqjen e tringëllimë pas marrë aspirinë).

Sidomos në rrezik të vuajnë nga ilaçeve dhe kategorinë e njerëzve të cilët shpesh përballen me to. Këto përfshijnë pacientët: pacientët që vuajnë nga sëmundje të rënda, duke kërkuar përdorimin e dozave të larta të shumë lloje të drogës; pacientët të cilët kanë thyer mëlçinë dhe veshkat (sidomos në pacientët të cilët abuzojnë alkool); dhe kategoria në të cilën ndërprerë sistemin imunitar.


Shenjat e alergji të drogës përfshijnë:
Lëkurës skuqje si blisters itchy kuqe që shfaqen në çdo pjesë të lëkurës. Nëse reagimi në trupin e njeriut të shkaktuara nga përdorimi i ilaçeve lokale, skuqje zakonisht ndodh në vendin e aplikimit. Urtikaria dhe Angioedema si pimples kuqe dhe itchy dhe ënjtje që mund të shfaqen në çdo pjesë të trupit, si një reagim sistematik alergjik ndaj substancave të caktuara. Në raste të rralla, ka manifestime të tjera të lëkurës;


Nga reagimi i brendshëm alergjik ndaj ilaçeve mund të ndikojnë mushkëritë, mëlçinë, veshkat, traktin gastrointestinal, mukozës, ethe drogës shkaku, presionin e ulët të gjakut dhe anemi. Shumë rrallë një reagimet e drogës mund të ketë komplikacione të rënda alergjike, që çon në vdekje - anaphylaxis. Droga më të zakonshme - agjentë të një reaksion alergjik përfshijnë penicilinë, sulfonylamydы, Cephalosporins, insulinë dhe serum imunitar.
Shpesh diagnoza e komplikacioneve nga mjekim -. Skuqje, ethe, ënjtje, nyjet limfatike ndjeshmëri dhe t E., duke shkaktuar vështirësi siguri.

Përcaktimi i barnave fajtore e reagimit negativ - një detyrë e vështirë për shkak se, si rregull, personi i sëmurë merr medikamente të shumta.

Simptomat blog mund të ndihmojë në masë të madhe mjekun në diagnozën e saktë. Megjithatë, pavarësisht nga ditari i simptomave është e këshillueshme që të mbani një ditar të marrë drogë. Ditari i ilaçeve duhet të tregojë të dhënat e mëposhtme: emrin e të gjitha ilaçet që janë marrë ose kanë marrë para tani; për të parandaluar dhe trajtuar çdo sëmundje që ju jeni duke marrë; efektivitetin dhe rezultatet; efektet anësore apo reagimet negative keni përjetuar gjatë trajtimit.

Ka mënyra për të reduktuar rrezikun e reaksioneve negative të drogës. Një nga mënyrat më të rëndësishme për të parandaluar reagimet negative është për të shmangur ndikimin e tyre. Rreziku i alergji të drogës është reduktuar në qoftë se droga e përdorur (sidomos vendore) jo në çdo rast, por vetëm kur ato janë të nevojshme.

Terapia e barnave e reagimeve negative ndaj medikamenteve zakonisht përfshin marrjen e një ose më shumë antihistamines dhe, nëse është e nevojshme, një kurs i shkurtër prej tableta steroide sistemit të trajtimit (veçanërisht në inflamacion i nyjave). Trajtimi i të rrezikshme për jetën komplikimeve (reagimit anafilaktik) kërkon përdorimin e menjëhershëm të epinephrine, oksigjenit, kortikosteroidet dhe antihistamines. Nëse ka neymmunolohycheskaya reagim negativ ndaj drogës që, pavarësisht nga kjo, mjeku e konsideron të nevojshme për të rekomanduar nevojën për të kryer një kurs i shkurtër tableta profilaktike corticosteroid dhe antyhystamynamy.

Në rast të alergjisë penicilinë duhet të shmangen dhe të antibiotikëve të tjerë penicilinë (ampicilin, Amoxicillin) dhe antibiotik i grupit të cefalosporinet si në pacientët alergjik ndaj penicilinës mund të krijojnë alergji kryq.