Alergji mekanike
Alergji Mekanike nuk ndodh aq shpesh sa llojin fizik të alergjisë. Manifestimet kryesore mekanike të alergjisë - skuqjen, plagët dhe ënjtje në lëkurë që shfaqen në lëkurë pas ekspozimit ndaj faktorëve mekanike. Shkaqet e alergjive mekanike nuk është i njohur plotësisht. Megjithatë, ka një supozim se ka një lloj mekanik i alergji për shkak të faktorëve të trashëgueshëm. Alergji mekanik mund të ndodhë në rast të mbindjeshmërisë së lëkurës, në kushte të caktuara të enëve të gjakut. Në shfaqjes së urtikaria mekanik mund të ndikojë në masë të madhe gjendjen emocionale, sëmundjet e organeve të brendshme, shqetësime në sistemin imunitar.Alergjia mund të shkaktojë mekanike disa faktorë. Midis tyre janë kafshimet e insekteve, acarim të lëkurës nga sekrecione djerse. Presioni në lëkurë dhe fërkimi që dalin nga veshur rroba shumë të ngushtë. Lëkurë të ndjeshme mund të reagojnë manifestime alergjike edhe në gërvishtjet nga thonjtë apo kthetrat e kafshëve. Alergji mekanike janë shkaktuar shpesh nga të ftohtit të fortë, dhe kjo jo vetëm në drejtim të temperaturave të ulëta jashtë. Ushqime të ftohtë ose pije mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Kur e ekspozuar ndaj temperaturave të larta mund të shkaktojë lloj alergjike mekanik. Ndër llojet më të zakonshme të alergjive mekanike mund të dallojë reagim të fortë alergjik ndaj diellit. Qëndrimi i gjatë në diell të hapur shkakton ënjtje të rënda të lëkurës, një skuqje në lëkurë, nuk është pamja e njolla të kuqe dhe skuqje kruarje. Një lloj i rrallë i alergji mekanike - akvahennaya alergji. Ky lloj i manifestimeve alergjike ndodh pas kontaktit të drejtpërdrejtë me ujë. Akvahennaya alergji takon llojet më të rrezikshme dhe të paparashikueshme të reaksioneve alergjike. Çdo kontakt me ujë shkakton alergji të rënda në lëkurë.

Mekanike alergji - simptomatSimptomat alergji mekanike menjëherë të dukshme në lëkurë. Kontakt i drejtpërdrejtë me alergjen mekanike menjëherë provokon pamjen e lëkurës vija të kuqe, të cilat për nga natyra e tyre i ngjajnë plagët. Së bashku me vija lëkura reagon për skuqje alergjen, kruarje, urth, ënjtje, njolla të kuqe dhe madje edhe blisters. Alergjia mund të shkaktojë gjendja e keqe e përgjithshme dhe të gjithë trupin. Këtu ka rënie të fortë në efikasitetin, dobësi dhe dhimbje në të gjithë trupin, ka marramendje të rënda, dhimbje koke dhe temperaturë. Kombinimi krijon simptomat e paraqitura për të vizituar allergist.

Mekanike alergji - TrajtimiDiagnostikuar alergji mekanike nuk janë aq diagnoza të vështira nuk ka marrë shumë kohë. Ajo do të jetë vetëm trupi i nevojshëm rishikimi, vlerësimin e numërimin e gjakut. Është e rëndësishme që në fazat e hershme të trajtimit mekanik të alergjisë zbuluar alergjen. Në mënyrë tipike, vetë pacienti tërheq vëmendjen për ato sende që janë shkaku i një skuqje të lëkurës alergjik ose grupe alergjike.

Thelbi i trajtimit mekanik i alergjive është duke marrë antihistamines. Ato ndihmojnë për të zvogëluar reaksione alergjike, të pezullojë zhvillimin e alergjive. Në kombinim me antihistamines allergist shpesh rekomandojmë ointments për lehtësimin e kruarje dhe acarim të lëkurës. Asnjë panevojshme në këtë rast do të jetë përgatitjet komplekse dhe vitamina.


Rekomandimi i parë për çdo pacient me një alergji - plotësisht të pushojë të gjitha kontaktet me alergeneve. Kur alergji ngrohjes për të përjashtuar afër tyre e qëndrimit ndaj objekteve të lartë të temperaturës - ju nuk mund të vizitoni gjatë sauna alergji dhe banjot termale. Nëse ju keni një alergji mekanike ndodh kur ekspozuar ndaj diellit, lëkura duhet të mbrohet me anë të veçanta ndaj rrezatimit ultravjollcë.