Mostrat alergji


Një nga sëmundjet më të zakonshme sot janë alergjik. Qasje me kohë në një mjek dhe dorëzimin e mostrave për alergji - çelësi i trajtimit të suksesshëm. Për të përcaktuar shkaku i sëmundjes duhet të skanohen, e cila është një komponent i rëndësishëm i testit.

Testet Skin për alergjitëKjo procedurë lejon për të identifikuar burimin e një reaksion alergjik duke vlerësuar reagimet ndaj drogës. Ora me të cilin përcakton ndjeshmërinë për çdo alergjen të ndryshme. Në disa raste, një vlerësim kryhet pas njëzet minuta në anën tjetër - në dy ditë. Pas përcaktimit të testeve të lëkurës për alergji japin pacientit një copë me ata vlerëson pranë çdo alergjen.

Si provë për alergjitë?


Ka metoda e provës:

 • Metoda e Skaryfykatsyonnыy. Ofron gërvishtjet performancës në lëkurë. Në sipërfaqen e parakrah ose mbrapa shkaktuar agjentët në formën e pikëza në një distancë prej dy centimetra. Pastaj, pas çdo rënie të shërbejë gërvishtjet të vogla në lëkurë. Saktësia e testit është 85%.

 • Metoda e aplikimit. Me mostra të tilla në pjesë të paprekur të trupit (bark, shpatullat ose mbrapa) imponojnë pjesë ngjyhet e garzë në alergjen, e cila është e mbuluar me fletë metalike dhe fix suva.

 • Testi sëmbon. Hyrja zgjidhje të veçantë në lëkurë të trashë jep një rezultat më të saktë. Megjithatë, kjo procedurë mund të çojë në inflamacion.


 • Përgatitja para dorëzimit teste alergji


  Mjeku juaj do të ju them se një ditë ju nuk mund të merrni ndonjë ilaç, dhe procedura duhet të kryhet jo më vonë se një muaj pas manifestimeve të fundit të simptomave alergji.
  Kundërindikimet për të provuar janë:

 • trajtim hormone;

 • shtatzënisë;

 • temperaturë të lartë;

 • alergji akute kurs;

 • mosha mbi 60 vjeç.