Mostrat nga alergji si të bëni dhe çfarë është e


Mostrat nga alergjitë - mënyra të ndryshme për diagnostikimin e sëmundjeve të ndryshme alergjike. Kryerjen e këtyre testeve lejon saktësinë burimin e reaksioneve alergjike nga identifikimin mbindjeshmëri të njeriut për të futur gjatë testimit alergeneve të ndryshme. Për të testuar për alergji përfshijnë testet provokative, teste të tërthorta dhe të drejtpërdrejta për alergji cilësore testit të lëkurës dhe të natyrës sasiore. Të gjitha këto metoda të diagnostikimit të përbashkët është se ngacmues mundur që shkakton një reaksion alergjik në njerëzit është futur në trup, dhe më pas vlerëson përgjigjen e organizmit për futjen e saj. Mostrat nga alergji, të jetë i sigurt për të bërë vetëm gjatë faljen qëndrueshme, ose për të qenë më të saktë, jo më herët se tridhjetë ditë nga fundi i rëndim të sëmundjeve alergjike.


Testeve kryerjen për alergjitë tregojnë praninë e sëmundjet e mëposhtme:
• Astma shkakton gulçim, vështirësi në frymëmarrje dhe mbytje
• alergjik sezonal të polenit, e cila është shoqëruar me kruarje në hundë, teshtitjes vazhdueshme, kongjestion i hundës dhe kullojnë hundët
• dermatit atopike, e cila është manifestuar nga skuqje të lëkurës
• alergjike rinitit, shkakton undead me bollëk
• conjunctivitis alergjike, manifestuar nga skuqje e kruarje të syve dhe lacrimation
• Alergji ndaj ushqimit është e shoqëruar me skuqje të lëkurës itchy

Testet për alergjitë janë metoda shumë specifike të diagnozës, për të cilat ekziston një sasi e madhe e produkteve të prodhuara nga e pa bari, pemët, zbokth dhe flokëve të kafshëve të ndryshme, pluhur shtëpi të përqendruar, dhe të tjerët. Gjithashtu përdoret në diagnostikimin e marimangat përgatitjet bazë, kërpudhave, baktereve, Ushqimit dhe stimuj kimike.
Bëni teste për alergji në disa mënyra:
• Mostra Skaryfykatsyonnыe. Në lëkurën paraprake pastruar e parakrah bëra më parë nën Markup veçantë, pikoj aplikuar alergeneve të ndryshme, përmes të cilit Scarifiers një herë pastaj bëri gërvishtjet të vogla

• Testet e lëkurës Aplikimi. Duke nepovrezhdennomu zonë e lëkurës është aplikuar para-lagur në një zgjidhje të shtupë pambuku alergjen

• Testet ngreh. Me sjelljen e saj, kjo metodë është shumë e ngjashme me skaryfykatsyonnыe teste, me dallimin e vetëm se në vend të scarifiers gërvishtjet, pika e alergeneve përmes injeksioneve të lehta cekët janë bërë me hala e disponueshme
Në kryerjen e këtij lloj të diagnozës alergji, në një kohë më pak se pesëmbëdhjetë alergeneve. Shpesh teste për alergjitë tek fëmijët kryer nga njëjtin alergjen, por në përqendrime ndryshme. Nëse subjekti është në dispozicion në një reaksion alergjik ndaj një nga alergeneve të hetuara, çaj ose zeroja fillon të rritet, skuq rreth ka skuqje të lëkurës. Në praktikë, kjo është provë alergjike të lëkurës është metoda më e zakonshme e diagnozës.

Testet e lëkurës vlerësimit për alergji fillon në varësi të alergjen. Nëse rezultatet e para testimit janë marrë pas njëzet minutash të ekspozimit ndaj një alergjen, pastaj më vonë vlerësuar jo më herët se një ose dy ditë. Pas deshifrim Të gjitha mostrat pacienti merr një fletë me rezultatet, të cilat e ardhshme për çdo alergjen mund të testohen në vijim mbishkrimin: slabopolozhytelnыy pozitive, negative diskutueshme.
Mostrat Alergji Testet e lëkurës nuk e kufizuar. Së bashku me ta për ndonjë formë të alergjive, për të përcaktuar llojin e reagimit alergjik treguar një test të gjakut.

Testet provokuese alergji të përshkruara në rastet kur ka një qarta teste Dallimi dermatologjike për alergji dhe anamnezën. Testi indirekt Dermatological konsiston në injektimin nënlëkurës stimul njeri, pas së cilës serum gjaku i pacientit injektuar këtë lloj të alergjisë. Sipas përgjigjes marrë konstaton rrezik për njerëzit e një alergjen të veçantë.
Para kalimit të testeve për alergjitë çdo njeri duhet të përgatiten në përputhje me rrethanat. Detyra kryesore e një përkufizim të saktë, ajo nuk mori më pak se tridhjetë ditë pas fundit të një reaksion alergjik. Përveç kësaj, procesi i testimit duhet të jenë të përgatitur për atë që për të vënë në trup mund të zhvillojnë reagim të papritur alergjen dhe për këtë arsye kanë nevojë për vëmendje urgjente mjekësore. Ai vijon se sjellja e ndonjë testeve për alergji duhet të bëhet vetëm në një strukturë mjekësore nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të një mjeku. Jo më pak se një ditë para fillimit të testit për alergji, ju duhet të ndaluar duke marrë ndonjë ilaç alergji. Nga e njëjta procedurë duhet një mendje pozitive dhe të qetë poshtë, sepse injeksione nënlëkurës absolutisht pagjak dhe pa dhimbje.

Kundërindikimet për testet për alergji: mosha mbi gjashtëdhjetë vjeç, shtatzënia, përkeqësimi i alergjive, të ftohtë, të gjata drogës hormonal terapi, pranim në këtë periudhë droga antiallergic.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• Ushqimi • Test për alergji alergji