Test test i lëkurës alergji


Veprimi i sistemit imunitar të secilit person ka për qëllim mbrojtjen e trupit kundër viruseve që shkaktojnë sëmundje dhe bakteret. Përveç kësaj, qelizat e imunitetit janë në gjendje të njohin dhe shkatërrojnë qelizat e kancerit. Megjithatë, në disa raste, sistem shumë kompleks të mbrojtjes fillon të përgjigjet për shumë nuk paraqesin të njeriut absolutisht asnjë rrezik i substancave të tilla në dukje krejtësisht të padëmshme si pluhur shtëpi, flokëve të kafshëve, polenit të bimëve të ndryshme, etj Shumica e këtyre stimujve janë të sigurta, por shumë përgjigje imune ndaj tyre përbën një kërcënim serioz për shëndetin dhe ndonjëherë jetën.


Test për alergji është projektuar pikërisht për të identifikuar shkaktojnë alergji reagime substanca alergene. Vetëm pas vendosjes përfundimtare të provokuar mjeku alergjen mund të përshkruajnë përkatëse trajtim adekuat. Unë dua të vetëm obyazykatysya që më në fund shëruar nga alergjitë deri më sot nuk është e mundur, por duke marrë medikamente të caktuara, mënyrën e jetesës e duhur dhe stërvitje, të ndihmojë të harrojmë për alergji për një kohë të gjatë. Trajtimi shpesh fillojnë në kohën zyyazykay kur provokatorë kryesore të kësaj sëmundjeje janë si të thuash "në letargji"

Arsyet për testin alergji
Testi identifikon alergji provokimin alergjen me garanci 100% dhe shumë shpejt. Tashmë për shkak të kësaj, trajtimi përshkruar është e përshtatshme dhe efektive. Por ka arsye të tjera që ne japim më poshtë:
• Ky test ndihmon zbuluar patogjene dhe alergji të tjera, për të cilat njerëzit ende nuk kishte asnjë ide
• Besimi garantuar se trupi reagon në mënyrë joadekuate, të tilla si pluhur shtëpiake, bën të mundur që menjëherë dhe në mënyrë efektive, dhe në veçanti të fillojë të marrë antihistamines ose shpenzojnë alergjen specifike immunotherapy

• Nëse nuk ka natyrë alergjike konfirmimit, provë alergji është në gjendje për të zbuluar sëmundje të tjera, për shembull - në rast të mungesës së enzimeve në produktet e qumështit mund të jetë një skuqje të lëkurës të ngjashme me alergjik. Shenjat e jashtme të një alergji shpesh janë sëmundje të ngjashme të tilla si sëmundja pankreatik, infeksionet fungale lëkurës, bronkit kronik, psoriasis, etj
• Asnjë provë nuk mund të dallohen nga alergjitë psevdoallerhyy drogës. Kjo është për shkak se intoleranca mjekim vërejtur në të dy rastet

Test për alergji quajtur për të hedhur poshtë ose konfirmuar dyshimet mjekun.
Testet më të zakonshme - një test të lëkurës dhe test të gjakut për të imunoglobulinave E. Këto teste nuk janë të këmbyeshëm, si puna e tyre është për të plotësuar njëri-tjetrin. Testet e gjakut dhe teste të shumta janë zakonisht të mjaftueshme për të identifikuar alergjen shkakton sëmundjen. Përjashtimisht menjëherë të identifikojnë kryesin e sëmundje dështon. Në raste të tilla, kontrolle për një përzierje e provokatorë të ndryshme, pas të cilave ai dyshon duke hequr alergeneve ngushton rrethit dhe të vendosur provokator.

Testi lëkurës do të thotë me faktin se substanca duhet të bien direkt në lëkurë të trashë, e cila është zakonisht injeksion sipërfaqësore. Fillimisht hetuar alergeneve më të zakonshme (pluhur shtëpi, polen, etj) për të cilin një gjilpërë të veçantë në lëkurë bërë punctures të vogla, të cilat vënë disa pika të mostrës zgjedhur për alergjen. Kështu një sasi të vogël të substancës shkon në shtresën sipërfaqe të lëkurës. Vlerësoni rezultati zakonisht mund të merret brenda 15-20 minuta. Në rast se subjekti është alergjik për të vënë substancë të birë do të përjetojnë ënjtje dhe skuqje.

Së bashku me testet e lëkurës janë shpesh kryhen teste provokative. Këto teste janë të bazuara në riprodhimin e reaksioneve alergjike nga administrimin alergjen provokuar një ind ose organ prekur më së shpeshti në këtë sëmundje. Sfida për të ndarë thithur, hundës dhe conjunctival. Testi Thithja provokim i kryer për të krijuar alergji për disa ushqime dhe për të diagnostikuar astmë. Testi Conjunctival është zgjedhur alergjen instalacioni në hundë ose qeskë ulët conjunctival. Ne rastin e kruarje, skuqje ose marramendës, reaksioni është pozitiv.

Rrezikshme ose teste? Nëse testi alergji është kryer në të përgatitur enkas për këtë personelin kushte ambulatore të kualifikuar, yyazytsirnist i komplikimeve është shumë i vogël. Megjithatë, ka njerëz me një reagim të tillë të fortë ndaj alergjen se futja e shumave edhe mikroskopike e një substancë mund të çojë në pasoja të rënda, deri në rrezik për jetën. Në këtë drejtim, ajo është teste provokative janë më të rrezikshme dhe të fuqishme që mund të manifestojë astmë dhe skuqje të madhe të lëkurës. Është për këto raste allergist duhet të jetë gjithmonë droga pengojnë një domosdoshme reaksion alergjik


Testet për alergjitë - janë gabim?
Përgjigjet Yyazytsirnist rreme është rreth 10%, dhe të dhënat dështimet zakonisht ndodhin në rastet e gabimeve në diagnostikimin ose nëse teste menjëherë para se të drogës është kaluar. Për disa minuta para testit, për të shmangur gabimet, lëkura është vënë më shumë pika, njëra prej të cilave duhet të jetë p-p histamine. Në mungesë të reagimit të tij, testet e lëkurës nuk janë 100% garanci do. Në rënie e dytë të kontrollit të lëngjeve përmban holluar me alergeneve. Reagimet ndaj këtij njëjtit rreth, në kundërshtim me logjikën, nuk duhet të jetë

Testet e shpejta për alergjitë
Jo shumë kohë më parë, publiku u paraqit testin e parë në botë në shtëpi për alergji Imutest, në gjendje për të zbuluar disa alergeneve. Rezultatet e këtij testi nuk janë të ndryshme nga rezultatet e testit, në qoftë se janë kryer në kushte ambulatore. Kërkesa është Imutest shumë e thjeshtë si të dizajnuara për përdorim të pavarur në shtëpi.
Baza e punës së tij është të identifikojë nivelin e imunoglobulinave specifike E. Së bashku me këtë lloj të mostrave të testuara lëkurës pranuar në mbarë botën "standard ari".

Sipas statistikave, nëntë nga dhjetë njerëz me alergji janë të ndjeshme për të epitelit mace, polenit ose shtëpi pluhur. Imutest përcakton ndjeshmërinë e këtij triumvirat alergjik shkakton kryesore që shkaktojnë simptomat e rinitit, ekzemë dhe astma. Supozohet se në rastin e rezultateve negative në këto tri alergene simptomat e vërejtura mund të mos shkaktohen alergji.
Imutest punon shumë thjesht. Për të analizuar plotësisht pa dhimbje duke përdorur Lancet automatike disponueshme marrë një rënie e gjakut, e cila është shtuar më pas për pajisjen e testimit dhe tampon holluar. Brenda tridhjetë minuta analiza do të jetë në pajisje provë në formën e një / disa linja të kuqe.

Test për alergji Imutest - regjistruar do të thotë mjaltë. përcaktim, provat klinike kanë treguar një rastësi të plotë të rezultateve të testeve të lëkurës dhe provë radyoallerhosorbentnыmy (Rast).
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Temperatura 2. alergji Analiza alergji