Si për të trajtuar rinitit alergjike


Rinitit alergjik ("ethe hay") - një sëmundje inflamatore e mukozën e hundës që karakterizohet nga dëmtuar frymëmarrje hundës, sekrecione mukoze nga hunda, chyhanem, të cilat janë bazuar në reaksione alergjike.
Simptomat e rinitit alergjike
Tipari kryesor i rinitit alergjike - një hundë i lëngshëm dhe inflamacion të syve, e cila është më e rëndësishme, si ditë e thatë me erë.

Rinitit alergjik sezonale ndodh më shpesh në fëmijët 4-6 vjeç. Në lulëzuar bimët simptomat - shkarkimit rëndë i holluar me ujë hundës, teshtimë, kruajtje të hundës, shkelje të frymëmarrjes hundës. Sezoni Off asnjë lulëzimi i sëmundjes atje.Viti-raundin rinitit alergjike karakterizohet nga simptoma të vazhdueshme: kongjestion i hundës, teshtimë, lodhje, dhimbje koke, djersitje. Në disa pacientë me kongjestion nazal më të rënda gjatë natës.
Trajtimi i rinitit alergjike.
Që nga rinitit alergjike nuk është trajtuar, ju mund të përdorin metodat alternative, të tilla si homeopati. Por shumica e këtyre metodave janë hetuar deri në fund.

Në qoftë se ju mund të shmangur alergeneve që provokojnë simptoma, në të cilin rast ju mund të trajtojë ato pa mjekim apo me përdorimin e tyre minimale.


Në mënyrë tipike, rinitit alergjik fillojnë të trajtohen me ilaçe shpërndahen pa një recetë. Nëse këto medikamente nuk punojnë, atëherë të japë efekte anësore të tilla si humbja e koordinimit, të qenët i përgjumur.

Nëse keni kërkuar një mjek ai ka të ngjarë të emërojë medikamente në vijim:

- antihistamines që nuk shkaktojë marramendje. Ata janë efektive nëse ka teshtitjes, kullojnë hundët, kruarje. Nëse mjeku përshkruan mjekësi, rreptësisht ndiqni udhëzimet.

- Pika sy. Ky ilaç do të ju ndihmojë nëse ju keni sytë e përlotur, kruarje, skuqje të syve.


- Modifier leukotrien, efektive për kongjestion i hundës, kruajtje, teshtitjes.

Të gjitha medikamente duhet të merren për udhëzime dhe në mënyrë rigoroze në recetë.