Si janë testuar për teste alergji alergji


Një metodë e sëmundjeve diagnostikimin, zhvillimi i të cilave luajnë një alergji e madhe roli dhe diagnostifikimit të drejtpërdrejtë të sëmundjes alergjik është allerhoproba. Allerhoproba kryer për të konstatuar se një tolerancës individuale të njeriut ndonjë alergeneve specifike, elementet kimike. Në mënyrë që të analizohen alergji, kryer teste alergji, të cilat përfshijnë kontakt të drejtpërdrejtë me një alergjen testit të lëkurës, gjakut, mukozës dhe qelizat e tjera të trupit të njeriut. Qëllimi kryesor i kësaj analize është të përcaktojë trajtimin e njerëzve që vuajnë nga alergjitë, dhe për testimin e disa lloje të drogës nuk përdoren më parë pacientin. Siç e dini, shumë ilaçe mund të shkaktojnë një reaksion alergjik në njerëz të prirur për këtë, sepse testet e kryera më parë alergji, në mënyrë që mos të shkaktojë kolaps alergjik gjatë trajtimit, kirurgji.


Gjithashtu nganjëherë rekomanduar teste alergji para përdorni kozmetike të reja, sepse ato shpesh përmbajnë një lloj të kimikateve, alergeneve mund të shkaktojnë reaksione alergjike në disa përdorues. Në vendin tonë shumë njerëz që vuajnë nga alergjitë, por shumë nga ata që nuk e dinë saktësisht se çfarë lloj substance trupi mund të përgjigjet. Ajo mund të jetë mjaft e rrezikshme, sepse informacioni mbi mënyrën se si teste janë kryer teste alergji alergji duhet të jetë interesante për shumë njerëz.


Testet alergjike diagnostike janë kryer pas pacienti është shqyrtuar me kujdes, janë të gjitha irritues të dyshuar që gjoja mund të shkaktojnë reaksione alergjike në njerëz. Ekspertët rekomandojnë të gjitha alergjive të paktën një herë për të bërë teste alergji për të identifikuar substancat më të rrezikshme që mund të shkaktojnë alergji. Këto alergeneve mund të çojë sistemin imunitar të pacientit me bilancin dhe të bëhet një kërcënim për jetën, në mënyrë që të dinë se cilat substanca të veçanta mund të jenë të rrezikshme - shumë e rëndësishme.


Shpesh si analiza janë kryer në alergji, prindërit e interesuar të cilët kanë një fëmijë të prirur për alergji, për më tepër teste alergji mund të jetë e nevojshme për këta fëmijë para operacionit, pranimin e kursit të barnave të reja para se të vizituar një dentisti zakonshme. Me qëllim të mbrojtjes së fëmijës nga çdo reagimet e mundshme negative ndaj alergjen dhe teste të kryera alergji. Mjeku është i detyruar me ligj për alergji të dyshuar që të caktojë një teste alergji fëmijë.

Në disa raste, ka teste alergji thjesht nuk mund ta bëjë, të tilla si kur nuk ka mundësi për të përcaktuar saktësisht se cilat substanca shkaktojnë reaksione alergjike në trup. Indikacionet për testimin alergji janë:

1. Në prezencë të astma e pacientit.
2. Në rinitit kronike ose sezonale.
3. Kur simptomat e alergji ushqimore: skuqje, kruajtje, koshere dhe të tjerët.
4. Kur conjunctivitis, rinitit alergjik.
5. Kur skuqje të pashpjegueshme, kruarje në qoftë se sytë, hunda, ënjtje të shfaqet.
6. Në qoftë se nuk ka shenja të dukshme të ftohjet hundë vazhdimisht zihet fryma.
7. Kur një reagim të ashpër për një pickim insekteve.
8. Kur iritim dhe simptoma të tjera të përshkruara në ilaçe, kimike shtëpiake, produkte, etj


Duhet të mendojnë seriozisht për kalimin teste alergji për fëmijët prindërit ose të afërmit e të cilëve janë alergjik në çdo gjë. Shpesh i vetëm nuk mund të krijojnë substancën, produkt për të cilin fëmija ka një reaksion alergjik ndodh, në të cilin rast ju duhet të kalojë testet për alergjitë - teste alergji. Në dispozicion shumë e rëndësishme të dini saktësisht se cilat alergeneve duhet të keni frikë nga ai, sepse teste alergji mund të jenë të dobishme për trajtimin e pacientëve që vuajnë nga alergjitë.

Siç kryer teste për të alergjive që procesi i testeve alergji? Praktikisht ka contraindications për të kryer teste alergji duke gjakut të pacientit, kur ka kryer një hulumtim laboratorik. Me këtë metodë, të kërkojë për të identifikuar antitrupa specifike në alergjen serum. 3 ditë para pacienti është i inkurajuar për t'u testuar për të përjashtuar stresin si emocionale dhe fizike. Gjaku është marrë zakonisht nga një mënyrë, por në raste të veçanta mund të bëhen gardh me një gisht. Në mënyrë tipike, në mënyrë për të kryer testimin përdorimin grup, i cili përfshin më shumë se 200 alergene.


Në kryerjen e testit të lëkurës pacient duhet të përmbushë disa parakushte, të cilat përfshijnë përjashtimin e përdorimit të të gjitha barnave të mundshme, ointments hormonal dhe krem. Nëse jo, tregoni mjekut se pacienti është përdorur në 14 ditët e fundit. Para procedurës, ju duhet të hani. Testi i lëkurës kryhet në sipërfaqen e brendshme të parakrah, por nëse është e nevojshme, alergjen është aplikuar në lëkurën e pasme. Procesi kryhet si më poshtë: pas trajtimit lëkura antiseptik, ajo aplikuar zgjidhje të alergeneve të ndryshme në përqëndrime të ulëta. Nën lëkurë në vendin e aplikimit është një zgjidhje injeksion (në një thellësi prej 1 mm) dhe vendosen në shenjat sipërfaqe të lëkurës shënues. Në reagim është gjykuar nga natyra e blisters arsimit apo skuqje në vendin e zgjidhjes aplikimit përmban alergjen. Reagimi është matur nga një mjek të veçantë shkallë.


Më i përshtatshëm dhe shpesh aplikuar (sidomos në qoftë se pacienti - fëmijë) alergjen është testi i shpejtë kur shpuar lëkurë, dhe të lehtë për të zeroja në parakrah dhe dripping, atëherë prisni 20 minuta. Testet alergji kryera në institucione të veçanta mjekësore, në mënyrë që të jetë në gjendje, nëse është e nevojshme, për të siguruar ndihmën e parë, nëse vjen reaksion alergjik akut.