Rritja e oreksit gjatë humbje peshe


Për forcë zakoni, ne besojmë se këtë ndjenjë e urisë vetëm shok. Kërkuar për të ngrënë - zgjoi rritur oreksin. Por kjo nuk është. Ai ekziston në mënyrë të pavarur nga uria dhe në sajë të pavarësisë tillë mund të shtypur një ndjenjë të ngopjes. Kjo është gjëja e parë që duhet mësuar për ata që besojnë se ata janë rritur një oreks në rritje, i cili nuk lejon të humbni peshë. Le të flasim për rritjen e oreksit gjatë humbje peshe.
Shkak rritur pamjen oreks të aftë apo erën e ushqimit, dhe, anasjelltas, ajo mund të shtypur stresin apo kusht të dobët fizike. Pra, në vend të fajësuar këtë ndjenjë të të gjitha mëkateve të vdekshëm, më mirë të marrë një vështrim nga afër ndjenjën e urisë gjatë humbje peshe. Ajo deklaron veten për sinjale të veçanta fiziologjike - thithur stomak. Në këtë kohë, me hypothalamus - Qendra ushqim i trurit vjen rendin: Unë jam i uritur, të kënaqur me mua!Njëkohësisht trupi nënshtruar proceseve komplekse: rritur konsumi i nivelit të energjisë hedhje ashpër Hormone insulinë, shpesh stomak fillon të tkurret, duke kërkuar mbushje të menjëhershëm. Dhe kur kjo ndodh, sinjal nervore është dërguar nga stomaku në tru. Ndjenja e urisë "- ngopje" e trupit tonë vazhdimisht të monitoruar. Siç tregohet nga studimet e fundit, qendra ushqim i trurit vazhdimisht lexon gjakun dhe lëngun cerebrospinal, dhe përbërjen e tyre në yndyrë dhe njerëzve të uritur të ndryshme.

Sipas një versioni tjetër, impulset urisë shpesh shkaktohet reduktimin stomak bosh. Gjithashtu se uri varet nga temperatura e ambientit. Ftohtë përreth, aq më e madhe nevoja për energji shtesë. Martesa e saj dhe zgjon dëshirën për të ngrënë. Në verë, në të nxehtit, ajo bëhet e shurdhër, me fillimin e vjeshtës rritet. Ajo është e lidhur me ndjenjat dhe nivelet e glukozës në gjak.

Kur ajo bie në një nivel të caktuar, truri jep sinjal se është koha për të ngrënë. Dobësi, ne ndjehemi, dhe paaftësia për t'u përqëndruar ngutemi për të bërë këtë sa më shpejt që të jetë e mundur. Disa vjet më parë u zbulua se uria varet nga sasia e yndyrës nënlëkurës. Sa më i lartë është, prodhuar më intensivisht "hormon Hunger" leptin.


Në uri e vërtetë gjatë humbje peshe është "e dyfishtë" që është fiziologjikisht dëshira e paarsyeshme të bëj. Ndryshe parë - urisë fizike, ajo është quajtur psikologjike. Vetëm për të dalluar ata, është shenja kryesore: nëse ekziston në një person të vetëm, speciet e ardhshme njohur pak. Urisë psikologjike mund të shprehet si

Mungesa e kujdesit, vëmendjes dhe dashurisë, ndërsa humbjen e peshës shpesh kompensuar për ushqim. Kjo është e natyrshme për ne që nga fëmijëria: gjirit nënës sime ishte burimi jo vetëm i ushqimit, por edhe rehati. Në kulturën tonë, komunikimi ka qenë gjithmonë e lidhur me vakt, sepse dëshira e marrjes të ushqimit për të zëvendësuar marrëdhëniet mbajtjen me njerëz të tjerë të lindur në mënyrë spontane. Statusi uria. Kur vuri në shprehjen nënndërgjegjeshëm "të ketë peshë në shoqëri", kjo padashur do ta kërkosh fjalë për fjalë.