10 më mbresëlënëse, por pak i njohur fakte në lidhje me trupin e njeriut


Trupi ynë - kjo është dizajn të përsosur mekanike, dhe ecje të vendosur e elementeve kimike, dhe vazhdimisht në ndryshim fenomen biologjik. Rreth tij aq shumë ju mund të mësoni. A e dini, për shembull, këto 10 fakte të mahnitshme?

Në mëngjes ne shtatlartë se në mbrëmje. Bazuar në mëngjes nga nën batanije, ne jemi në kulmin e rritjes së saj. Kjo është për shkak të akumulimit të lëngjeve në disqe intervertebral - se ndërsa niveli i gjumit është rivendosur. Gjatë ditës, shpinë është nënshtruar të ngarkesës, dhe flukset fluide. Për shkak mesatare personi 1-15 cm mbi mëngjes sesa në mbrëmje.


Stomak përditëson skeletin e brendshem çdo 3 ditë për të shmangur samoperevaryuvannya. Gjatë procesit të tretjes stomaku prodhon acid klorhidrik, e cila ka edkostyu se ajo mund të shpërndajë metale. Megjithatë, mukozën e stomakut nuk lejon atë të depërtojnë përtej sistemin e tretjes. Prandaj, acid shkrin ushqim mori brenda, por jo stomaku.
Për çdo kile yndyrë trupit dialed "përfundon" rreth 15 kilometra të enëve të gjakut. Furnizimi i ri i gjakut të indeve është e nevojshme, dhe të sistemit të qarkullimit të përshtatet me nevojat e reja të trupit. Në regjimin emergjent fillon rrahje zemër - ai tani ka të pompimit të gjakut më shumë në rrjet të gjerë të enëve të gjakut.

Muskujve 3 herë më efikase yndyrë djeg kalori. Kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve kërkojnë për ndërtimin e muskujve. Më shumë muskujve = kalori më djegshme = më pak yndyrë = trup të shëndetshëm dhe të bukur. Aritmetikë të thjeshtë.
Në vetëm gjysmë ore trupi i njeriut prodhon nxehtësi të mjaftueshme për të vlim 4 litra ujë. Trupi ynë është një shembull tipik i ligjeve të termodinamikës. Ndërsa ne jemi të angazhuar akuzuar, të hanë, të tretet ushqimi dhe madje edhe fle, ai gjeneron nxehtësi.
Forca e eshtrave të njeriut nuk janë inferiore ndaj granit. A nuk është për t'u habitur se kockave njerëzore fragment madhësinë e një kuti shkrepëseje mund të përballojë ngarkesën e më shumë se 8 ton? Megjithatë, ajo është.

Organ më e madhe e trupit të njeriut - një lëkurë. Si mëlçisë, zemrës, veshkave, trupin e lëkurës - një trup. Rreth 12% të peshës trupore - një peshë lëkurën e tij. Kjo vetëm sekonda lëkurës disa rinovon më shumë se 45,000 qeliza.
Deri në 18 vjet Truri ynë ndalesa në rritje. Mbi 18 truri juaj fillon të humbasë një ditë më shumë se 1000 qelizave. Me se materia gri është vetëm 2% të peshës trupore, ajo konsumon 20% të energjisë - kështu thonë se karbohidratet trurit nevojshme.
Në trupin e njeriut më shumë se 600 muskujt skeletore dhe 206 eshtra. Nëse të gjithë muskujt tonë ka rënë në të njëjtën kohë në një drejtim, ata mund të ngrejë një peshë prej mbi 20 ton. Sa i përket sistemit skeletor, skeleti porsalindur përmban 350 eshtra. Gradualisht disa prej tyre ndërfutur së bashku për të formuar një 206 eshtrat e një të rrituri.

Mushkëritë përmbajnë 300 miliardë kapyllyarov.Esly këto enët e vogla të gjakut në gjatësi laik, ata prostyahnutsya për 2400 km