10 mitet më të famshme në lidhje me trupin e njeriut


Besohet se ajo nuk është e nevojshme që të zgjoheni të çmendur, për shkak të zgjimit të mprehtë mund të prishin psikikën e tyre. Në fakt, ky përfundim është i gabuar, dëme shumë më e madhe mund të shkaktojë lëndim nga kontakti me anë derë, ose nëse personi nuk do të jetë i zgjuar. Megjithatë, ju duhet të zgjoheni të butë, e ndjekur nga ndihmojë atë përsëri në shtrat.
Ju mund të kapur një të ftohtë në qoftë se të hidhen në ujin e akullt. Nuk ka prova për të mbështetur atë, nuk ekziston. Sigurisht, viruset janë më të zakonshme gjatë dimrit lagështia e ulët, por procedura iyazytsirnist kontraktues se në ambiente të mbyllura, ku shumë njerëz. E vetmja gjë që mund të dëmtojë ftohtë - zvogëluar rezistencën ndaj infeksioneve, të cilat janë ruajtur në trup.


Besohet se pas vdekjes flokët dhe thonjtë vazhdojnë të rriten në njerëzit për disa kohë. Ky është një gabim, sepse vdekja është në të vërtetë lëkurën e njeriut i nënshtrohet dehidratim, i ngjeshur pastaj, duke rezultuar në flokët dhe thonjtë duken më të gjatë vetëm me sy.
Do të ndahet skajet e flokëve trajtohen me shampo apo kondicioner. Oman, për shkak të përfundon ndarë nuk mund të shpëtoj në ndonjë mënyrë, me përjashtim të rrethprerjes së tyre. Një shampo e mirë apo kondicioner mund të mbrojë flokët, por nuk shpëtoj i kufijve ekzistues ndarë.

Nëse ju rruaj flokët, flokët do të ri-rritet përsëri errët dhe të trashë. Një tjetër gabim. Përfundimisht flokët parruar ngushtuar, duke rezultuar në atë të duket më e hollë, në qoftë se ju krahasoni ato me vidrostayuchymy përsëri. Përveç flokëve të lehta me kalimin e kohës për shkak të diellit.Për shijet e ndryshme të korrespondojnë me pjesë të ndryshme të gjuhës. Ideja është e bazuar në faktin se në zona të ndryshme të gjuhës janë buds shije që janë individualisht shquar kripur, i këndshëm, i lagësht dhe të ëmbël. Ajo është diskutuar për shumë vite, por ishte e gabuar. Çdo rajon i gjuhës është në gjendje të ndjehen të gjitha ndjenjat. Në përgjithësi, ideja e gjuhës kartë ishte rezultat i një përkthim i pasaktë.

Çdo shtatë sekonda mashkull mendon për seksin. Nëse kjo ishte e vërtetë, atëherë të përqëndrohet në gjërat e nevojshme si punë, hobi dhe kështu me radhë do të kishte qenë e pamundur. Për fat të mirë kjo është shumë keqkuptim ekzagjeruar që shkencëtarët kanë argumentuar në mënyrë të përsëritur.
Lythat janë në gjendje për të formohet pas kontaktit me kafshët. Lythat në njerëzit e shkaktuar nga një virus i cili vetëm ka të bëjë njerëzit të quajtur papillomavirus. Transmetimit nga kafshët me lythat, dhe e bretkosave pamundur.
Sheqeri kthehet në fëmijët hyperactive. Kjo nuk është e vërtetë! Një 12 eksperimentet kryesore janë përfundim i qartë - marrëdhënia midis konsumit të sheqerit dhe të sjelljes fëminore nuk ekziston.

Një person mund të përdorin vetëm 10% të trurit të tyre. Në 1800, psikologu William James propozoi idenë e një tru 10%. Ide u kap dhe keqinterpretuar sikur mbetur 90% e trurit nuk është përdorur. Në fakt, 10% mund zadiyuvatysya pjesë të trurit të alternuar, dhe ata punojnë pa tjetër 90% është e pamundur.