4 zbulim unik në mjekësi


Indeksi artikull

Kontraceptiv për meshkujtKurë kujtime të këqijaKorrigjuar RacizmiHolding terapi kromozomale


Modernizmi mjekësi dështuar për t'iu përgjigjur sfidave të së kaluarës më të keq ndonjëherë (AIDS, kanceri, bakteret, viruset adaptive hibride), por ajo është vazhdimisht duke zgjeruar horizontin e mundësive të tyre, duke i lejuar njerëzit shpresojnë për të arritur një kurë.
Sot gjithnjë e më të kërkuar për drogë të kandidojë në ADN, e cila ka të koduara receta nga të gjitha sëmundjet. Së shpejti ju mund të presin për të kryer injeksione pa hala, ushtrojnë terapi Down Syndrome gjatë zhvillimit embrional. Në këtë moment, shkencëtarët ishin në gjendje për të bërë zbulim unik.
Kontraceptiv për meshkujt


Stafi i Institutit Kancerit në Boston kanë qenë në gjendje për të krijuar një droge që është në gjendje të bëjë një revolucion në mesin e mjeteve që i përkasin kontraceptiv jo-hormonal për një gjysmë të fortë të njerëzimit. Përbërës aktiv i një të ri të drogës - substancë JQ1 gjendje për të ngadalësuar bromodomen semennyko-specifike proteina dhe bllokojnë formimin e spermës. Ky mjet është plotësisht i lirë për qetësues dhe efektet anksiolitike. Ne kemi arritur për të kryer teste në brejtësve, ku droga ishte në gjendje për të të treguar efikasitet të lartë.
Më pas, të drogës e re do të ndihmojë për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar për çiftet që të mos marrë drogë hormonale kontraceptive.


Kurë kujtime të këqija


Ekspertët në Universitetin e Montrealit ishin në gjendje për të krijuar një ilaç të veçantë mund të zvogëlojë njerëzit i referohen kujtimet e pakëndshme. Ky ishte një hap i rëndësishëm në drejtim të korrigjimit të kujtesës. Drogës është quajtur metyrapon. Ajo është përdorur në mjekësi për një kohë të gjatë, por para se ajo ishte administruar në diagnozën e "dështimit të veshkave gjëndra." Megjithatë, shkencëtarët janë të interesuar në aftësinë e drogës për nivelet e kortizolit ulët në gjak. Si rezultat, njeriut dobesuar kujtime dhimbje dhe ka krijuar një pamje pozitive të ngjarjeve.Korrigjuar Racizmi


Shkencëtarët kanë qenë në gjendje për të vendosur se përdorimi i propranololi, e cila është përdorur gjerësisht në sëmundje arterie koronare, hipertension, zvogëlon nivelin e racizmit nënndërgjegjeshëm. Fakti se të drogës është efekte anësore të qenësishme të tilla si reduktimin e aktivitetit të neuroneve që janë përgjegjëse për shfaqjen e frikës nënndërgjegjeshëm.


Holding terapi kromozomale


Ekspertët e Universitetit të Massachusetts kanë mësuar jashtë krijimin e kopjeve të panevojshme të kromozomit 21, përgjegjës për zhvillimin sindromin Down. Ne kemi arritur për të kryer eksperimente in vitro, por ata do të lejojë në të ardhmen terapinë e kësaj sëmundjeje gjatë zhvillimit embrional dhe pas lindjes.

Ndërsa shkencëtarët kërkimore kanë përdorur kulturën rrjedhin që ishte në gjendje të nxjerrë nga indet Poshtë pacienti sindromi. Si rezultat, kromozomi ekstra ishin në gjendje për të futur një "switch gjen". Rregullatori i gjenit u bë doxycycline, e cila është një antibiotik spektrin e gjerë. Ndikimi i aktivitetit të "kaloni gjen" mund të inactivate kromozom rezultuar tepërt celular ishte i shëndetshëm.