5 sëmundjet më të rrezikshme të të moshuarve


Indeksi artikull

Sëmundje koronare të zemrësKancerCerozëDiabetSëmundjet kyçeve


Sipas ekspertëve të cilët, pas 55 vitesh të njerëzve fillon të moshuarit. Në këtë periudhë ai ka hyrë me sëmundje ekzistuese. Disa janë konsideruar të sigurt, ndërsa të tjerët për të parë për, kryerjen e parandalimit. Prandaj, në këtë listë e 5 të lartë do t'i jepet sëmundjen më të rrezikshme të moshuarit që kanë nevojë për përdorimin e vazhdueshëm të drogës dhe trajtimin e kontrollit.
Sëmundje koronare të zemrës


Sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut janë jo vetëm patologjitë më të shpeshta në kategorinë e të moshuar. Për më tepër, shkalla e vdekshmërisë së lartë, disponueshmërinë e formave të shkurtra, dhe mundësinë e kushteve akute - e gjithë kjo kërkon trajtim Kontrollin dhe Parandalimin. IBS përfshin një numër të sëmundjeve të caktuara, por më shpesh ndodhin infarkt miokardi dhe aritmi.


Kancer

Mosha të avancuara - kjo është periudha në të cilën kanceri është zbuluar më shpesh. Për më tepër, patologji tumori janë vetëm pak më pak kardiovaskulare. Dhe rreziku kryesor - e vdekshmërisë së lartë me ritme të moderuara të morbiditetit. Në lidhje me këtë duhet të shqyrtohen rregullisht, duke u përpjekur për të zbuluar kancerit në fazat e hershme të zhvillimit.Cerozë


Me moshë kesh ndodh shumë më shpesh. Arsyeja - progresion e patologjive virale të mëlçisë dhe abuzimi me alkoolin gjatë daljes në pension. Gjithashtu grumbulluar dhe faktorë toksike që shkatërrojnë mëlçinë.
Për më tepër, cirroza në mënyrë të pashmangshme çon në vdekje, duke kërcënuar pyschevodnыmy, gjakderdhje stomakut dhe të zorrëve, dështim akute të mëlçisë dhe gjendje kome.


Diabet


Diabeti ndodh në moshave të ndryshme, por më të rrezikshme në verë. Arsye - akumulimi i faktorë toksike në muret vaskulare të arterieve e trupit, dhe shndërrimi i muskujve indit lidhor. Aktiviteti kardiak në sfondin e diabetit dhe hipertensionit dobëson sulm kërcënuese në zemër. Shumë shpesh në një situatë të tillë ndodh forme pa dhimbje e sulmit në zemër, nga i cili ndihma nuk shkakton vdes në shtëpi.Sëmundjet kyçeve


Kjo kategori përfshin patologjive, osteoporozën dhe osteoarthritis. Këto forma të sëmundjeve që çojnë në shkatërrimin e kërc dhe kockave, e cila është arsyeja pse pacientët humbasin funksionin motorike. Sepse osteoporozën mund thyerje çdo rriten së bashku brenda 1-2 viteve, ndërsa osteoarthritis - është forma më e dhimbshme e shkatërrimit të kërc. Kjo çon në nevojën për zëvendësim të përbashkët, gju dhe hip. Përndryshe ajo plotësisht të bllokoj pacientit.