MCV në gjak - pse u rrit dhe zvogëluar masën mesatar i qelizave të kuqe të gjakutMetoda e kalkulimit të numrit dhe të cilësisë së palëve elemente të krijuara është një analizë e detajuar e gjakut. Tregues informative është një ndryshime specifike sinjal që ndodhin gjatë sëmundjes. Për të analizuar kohën e tanishme duke përdorur pajisje moderne laboratorike - analyzer hemolitik, i cili është shumë i përshtatshëm. Por transkript, i cili duket aparat, nuk kuptohet gjithmonë nga personi mesatar, kështu që rezultatet janë të shkruara në një gjuhë të huaj në formë të shkurtuar.
Analyzer përcakton paralele 5 deri në 20 variablave. Ky artikull do të flasim për vëllimin e eritrociteve mesatar (MCV), si një nga parametrat më të rëndësishme në analizat klinike. Ky indeks erythrocytic masë llogaritur që bën të mundur që të dinë se volumi i zënë një eritrociteve. Nuk janë indekse të tjera që tregojnë përmbajtjen mesatare e hemoglobinës në një eritrociteve të veçantë (MCH), përqendrimi mesatar i hemoglobinës në masë të kuqe qelizore (MCHC), gjerësia shpërndarja eritrociteve (RDW-CV).
Si është MCV në gjak?


Indeksi specifikuar mund të llogaritet në femtolytrah, si dhe mikrometra kub. Ajo llogaritet duke pjesëtuar vëllimin e përgjithshëm qelizë e numrit të qelizave të kuqe të gjakut. MCV në analyzer gjakut përcaktohet automatikisht. Këtu është formula:
MCV = hematokriti (%) x 10 / numrin e eritrociteve qershor 10 ml
Së bashku me indekset e tjera të eritrociteve llogaritje e tillë mund të zbulojë proceset të cilat janë shkaktuar anemi. Në qoftë se gjaku përmban shumë qeliza të kuqe të gjakut jonormale, siç është rasti me anemi serpovynno-celular, atëherë numëroni MCV pamundur.Norma thotë vëllim corpuscular (MCV)


Opsione të thotë vëllimi korpuskular paqëndrueshme, ata ndryshojnë me moshën. Në të sapolindur dhe arrin një sasi maksimale prej 112 (ose më shumë) pho, dhe viti kjo vlerë bie për 77-79 shishkë. Rënia graduale në punën ndodh gjatë gjithë jetës. Më shumë informacion pasqyruar në tabelë.

Në interpretimin e rezultateve, MCV poshtë 80 fl shihen si mikrotsitoz, dhe vlerën mbi 100 fl interpretohet si macrocytosis. Më poshtë janë arsyet për të cilat mund të ngrihen ose ulen vëllimi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut.Vëllimi mesatar rënë eritrociteve - Shkaqet


Ndër faktorët reduktuar MCV është një shkelje e bilancit të ujit-electrolyte, dehidratim hypertonic vend, në të cilin të gjithë hapësirën lëngshme reduktuar për shkak të mungesës së lëngjeve. Bëhet fjalë për dehidratim, provokoi rrjedhjen e dobët e ujit dhe humbjen e lëngjeve hypotonic.
Ritmi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut është nën normale regjistruar në Hypochromic dhe anemi mykrotsytarnыh shkak të shkeljes së formimin e hemoglobinës. Është e ditur se hemoglobina e kanë tendencë për të ndikuar në llojin dhe madhësinë e qelizave të kuqe të gjakut. Nëse kjo proteine ​​në gjak më poshtë normale, qelizat e kuqe të gjakut do të jetë më i vogël. Shkelja e sintezën e hemoglobinës është vërejtur në talasemisë - gjenetikisht shkaktuar gjak sëmundje.Ritmi mesatar i eritrociteve rritur - Shkaqet


Rritja MCV mund të vërehet me një mangësi e komponimeve kobalt (vitamina B 12), ku pjesa zvogëluar qelizat e kuqe të gjakut, por me këtë ata bëhen tepër të mëdha. Nga rruga, në blogun tim ju mund të lexoni në lidhje me qelizat normale të kuqe të gjakut, si dhe arsyet e rënies së tyre.
Rritje të lehtë MCV është e lidhur me pirjen e duhanit, si dhe duke marrë hormonale kontraceptive drogës në gratë e moshës riprodhuese. Nëse abuzimi me alkoolin diagnostikohet gjithmonë macrocytosis, hemoglobinën dhe në të njëjtën kohë, është në rangun normale. Ky laborator të veçantë kur kontrolluar mundëson alkoolizmi dyshuar. Procesi i kthyeshëm MCV dhe kthehet në normale në rreth njëqind ditë pas ndërprerjes së alkoolit.

Ritmi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut lart normale është diagnostikuar myxedema (endokrine patologjisë), mëlçisë dhe palca e eshtrave. Jo rolin paktën në rritjen e indeksit luan anemi lidhur me humbjen e gjakut dhe humbjen e qelizave të kuqe të gjakut.
Disa burime thonë se mund të japin rritje të përdorimit macrocytosis zgjatur të ilaqet kundër depresionit, edhe pse marrëdhënia e saktë nuk është i instaluar.
Tani ju e dini pse ajo është e lartë apo të ulët vëllimi mesatar i qelizave të kuqe të gjakut, dhe në qoftë se jeni të interesuar në informacion në lidhje me arsyet për rritjen e qelizave të kuqe të gjakut, atëherë të gjitha informatat në këtë artikull. Në këto artikuj keni informacion në lidhje me indekset e tjera të eritrociteve.