Aerophobia - frika e fluturimit trajtim të heqin qafe e aerophobia


Aerophobia shprehur frikën e ajrit të ftohtë dhe të duket si një neveri patologjik në ajër, dhe frika e drafteve. Aerophobia ka kuptim tjetër, tregon frikën ngulët e fluturimit në aeroplan. Aktualisht ajo është një fenomen shumë i zakonshëm që pengon shumë njerëz në heshtje durojnë fluturimin natyrore dhe ulje.
Aerophobia duket më afër 25 vjet dhe rreth 15% e popullsisë së rritur vuan nga frika e fluturimit në aeroplan.
Është vënë re se njerëzit të cilët fluturojnë në një avion në dy herë në vit, shpesh përjetojnë stres të rënda, dhe avioni shumë ulje shihet si një mrekulli. Statistikat ka të dhëna që thonë se 25% e të rriturve përjeton frikë të egra e fluturimit në aeroplan. Ky është një numër i madh i njerëzve të cilët mohojnë veten kënaqësinë për të parë botën, për të rritur zhvillimin e karrierës dhe për të zvogëluar kohën e shpenzuar në rrugë. Frika e fluturimit është shumë i pengon njerëzit të jetojnë atje dhe të ndjehen të gjitha bukuri e saj. Për shembull, një udhëtim përtej oqeanit me anije zgjatet për një kohë të gjatë dhe shumë më të shpejtë për të bërë atë në një avion, por frika e njeriut ndalon njerëzit të shkojnë në një hap të tillë.


Aerophobia mund të veprojë si një fobi të pavarur, kështu që të lidheni dhe të tjerët frikë. Këto phobias përfshijnë frikën e hapësira të mbyllura (claustrophobia), frika nga lartësitë (frika e lartësisë), frika e zjarrit, sepse të gjithë përplasje janë shoqëruar nga zjarret rënda (pyrofobyya) dhe frika e vdekjes (tanatofobiya). Prandaj aerophobia nuk përfshijnë sëmundjen dhe për të gjetur simptomë e saj.
Frika për të marrë në një aksident ajror është faktori kryesor nxitje aerophobia. Frika nga një aeroplan është një shumë vëmendje në psikologëve për të ndihmuar njerëzit të përballen me këtë fobi. Madhe në qoftë se ju jeni në një aeroplan ndjenjave të këndshme dhe të shohim përpara për të ardhmen e fluturimit. Megjithatë, shumë prej tmerrit të kryejë fluturim për ta është torturë dhe në masë të emocioneve të pakëndshme.

Aerophobia - Shkaqet
Shkaku më i zakonshëm i frikës për të fluturuar mungesa apo prania shërben informacione të pasakta në lidhje me sigurinë. Frika nga frika e fluturimit për shkak të faktit se një person është i frikësuar dhe nuk e di se si për të gjetur një mënyrë për të dalë, nëse gjatë fluturimit diçka shkon keq.
Aksidentet më pak frikë, sepse njerëzit subconsciously besoj se ky aksident ka gjasa për të mbijetuar një kohë të gjatë. Edhe pse statistikat mbi numri i të vdekurve është më shumë se vetëm në një aksident.
Simptomat aerophobia
Simptoma të shpeshta aerophobia vepron nervozizmi, u rrit pak ditë para fluturimit të planifikuar; pasagjer ardhmja në mënyrë dramatike mund të vidyazykatysya nga fluturimi para fluturimit; gjatë fluturimit të pasagjerëve mund të përjetojnë frymëmarrje të shpejtë, rritje norma e zemrës, shtrënguar muskujt, Palm djerse që rritet në aэrofobov nevojë alkool, ata analizuar tinguj të ndryshëm dhe ekuipazhin lëviz, që përfaqësojnë skenën e rrëzimit, duke punuar më parë në gjetjen e informacionit në lidhje me aksidentin, dhe flijimet e tyre.

Aerophobia - trajtim
Luftimi aerophobia është aftësia e pacientit të relaksoheni dhe të kontrollojnë emocionet e tyre dhe gjendjen psikofizik.

Getting shpëtoj e aerophobia? Përballen me metodën aerophobia efikas ndihmon ekspozim masiv, i cili në thelb i zhytur në situatë që shkakton frikë në pacientit për të përballuar frikën dhe të jep mundësinë të rigrupohet ose të shpëtuar frikën.
Për të kapërcyer aerophobia, pacienti duhet të mbijetojë me ndihmën e një sasi të numrit të psikologut të mjaftueshëm të marrë të humbura dhe landings aq kohë sa truri mëson për t'u çlodhur dhe të përballen me panik.

Luaj fluturim ajrit sot arrihet duke përdorur teknologji kompjuterike, si dhe me anë të realitetit virtual. Pajisjet e projektuara posaçërisht kompjuter-optike ndihmon pacientin për të ndjehen në bord, e cila është e rëndësishme për aktivizimin e frikës. Në këtë moment frika aktivizuar, fillon aftësitë e punës të relaksimit, ndërsa përsëritet përsëritur fluturim virtuale për të përfunduar relaksim.
Luftoni aerophobia gjatë fluturimit në mënyrë efektive ndihmon muzikë të preferuar, duke lexuar një libër, duke shikuar një film në një kompjuter portativ, dhe gratë në prag të rekomandojë për të shkuar pazar dhe të bëjë pazar. Për të qetësuar në kabinën rekomandojmë ndrequr të gjitha butonat, hiqni watches, liroj rripin.

Por provuar aerophobia kurë - është gjithnjë fluturojnë. Jetojnë parimin që kanë frikë, dhe të bëjë atë më shpesh.
Shumë e rëndësishme është disponimi i brendshëm, sjellje të drejtë, mjekër ngritur, buzëqeshja e brendshme, jashtë lehtë. Mos harroni se pamja juaj varet se si ju mendoni brenda.
Çdo fluturim i ri do të inspirojë besim dhe gradualisht ju të mësohen me ta dhe të gëzojnë shërbim me cilësi dhe fluturime të shpejta ajrore. Çdo gjë varet nga qëndrimi juaj mendor dhe cilësimet e brendshme. Soft ulje ju dhe fluturim të këndshëm!

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• fobi sociale • Homofobia