Dobësi e përgjithshme se çfarë është dhe çfarë janë simptomat


Dobësi e përgjithshme është një nga çrregullimet më të zakonshme neuropsikiatrike. Dobësi e përgjithshme ndryshe quhet sindromi i lodhjes kronike. Kjo esenca e këtij çrregullimi. Sindromi Asthenic (çrregullim) rritjet motivuar nga faktorët e mëposhtëm:
- Sëmundjet gjatë Shterimi i organeve të brendshme;
- ndikimi i infeksioneve;
- dehje;
- tendosje të shpeshta për shkak të punës tepruar mendore apo fizike;
- Organizimi i gabuar i punës, mungesa e pushimit;
- Fushat elektromagnetike, rrezatimit mikrovalë;


- tensioni, emocione të shpeshta dhe stresi, konfliktet.

Dhe grupi i fundit i faktorëve që çojnë në këtë formë të çrregullimit asthenic quajtur krizë nervash. Për më tepër, shenjat e lodhjes dhe krizë nervash vështirë se ndryshojnë. Megjithatë, ndryshe shkakton ato. Çfarë është kjo sëmundje, ne tani gjenden flasim më në detaje në lidhje me simptomat, të cilat, që ra fjala, duke pasur parasysh dallimet në shkaqet e lodhjes - shumë të ndryshme.

Sindromi Asthenic - simptomat
1. Për shembull, në qoftë se sëmundja është shkaktuar nga atherosclerosis, ndër pikat kryesore simptomat e përbashkëta të harresës, memorie të dobët dhe reagim mbytur në lot.

2. Një migrenë dhe dhimbje e zemrës zakonisht shoqërojnë dobësi e përgjithshme hipertensionit. Kështu diagnoza e saktë dhe të përcaktojë tiparet e sëmundjes do të ju merr në sëmundje themelor.
3. Në përgjithësi, lodhje ka kushtet e mëposhtme:
shumë i lodhur, mungesa pothuajse e plotë e durim, vetë-kontrolli i dobët, gjumë shqetësuese, nervozizëm, intoleranca për tingujt me zë të lartë, të ndritshme, erë të mprehtë, shpesh në një humor të keq, disponimi, pakënaqësisë. Si dhe reagimi i dhunshëm dhe nganjëherë jo shumë të përshtatshme për të fjalës, në të cilën qetë pacienti ose për të ndikuar në atë pothuajse e pamundur. Shih. Neni në lidhje me trajtimin e lodhjes