Dhimbja e apendiksit, ku dhe se si ajo dhemb apendiksit


Nga të gjitha sëmundjet që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale në zgavrën e barkut, pezmatimi i shtojcës është më e zakonshme. Sipas statistikave për vitin për çdo mijë njerëz llogariten për pesë rastet e apendiksit akute dhe në qoftë se ju nuk merrni masa urgjente, ajo mund të shkaktojë peritonit (inflamacion i peritoneum). Prandaj, është e rëndësishme të dini shenjat dhe lokalizimin e dhimbjes në këtë sëmundje.


Çfarë dhemb apendiksit?


Kur inflamacion dhimbje shtojcën mund të ndryshojnë dhe varen nga shumë rrethana. Njerëzit mosha respektueshëm, dhimbja e tillë është shpesh i dobët, dhemb karakter. Në mënyrë tipike, procesi sëmundja ngadalë është në rritje, dhimbje mund të jetë i vazhdueshëm ose i rastit. Ata shpesh ndodhin pas një humbje e oreksit, dhe shumica e pacientëve lidhin ato me cilësinë apo sasinë e ushqimit të ngrënë. Ndonjëherë ka raste të jashtëzakonshme, ku dhimbja është shumë e fortë nga fillimi. Mëso se si i lënduar apendiksit mund të gjeni këtu.


Karakteristikë e kësaj sëmundjeje është në rritje siklet kur ndryshon pozicionin e trupit, në lëvizje, dhe ndërsa në një pozicion horizontal në anën e majtë.
Komponenti Pain - nuk është vetëm simptomë që sugjeron inflamacion në shtojcë. Sëmundja mund të ndodhë me ethe, goja e thatë, të përzier, të vjella të vetme.


Ku dhembje apendiksit?


Shumë shpesh pacientët e parë nuk mund të i imët një vend të veçantë, si dhimbja ka natyrën nelokalyzovannыy, ajo përhapet në të gjithë bark, por gjithmonë fillon në krye. Si progresion të simptomeve ndryshon në orën e ardhshme dhimbjen e apendiksit të fillojnë të lëvizin në të djathtë zonën e çapokor (simptomë Kocher-Volkovich), ku, në fakt, është shtojcë. Për më tepër informacion mbi vendndodhjen e saj dhe rolin në trupin e njeriut mund të merret nga materiali i këtij nen.

Impulset dhimbje mund të prishin një person në mëlçi, nëse shtojcë është në pozitë të ngritur në zonën e drejtë subcostal. Dhimbja është gjithashtu ndonjëherë ndodh në mesit shpinë, ijë dhe zonën e legenit në vendndodhjen e shtojcës në cecum, afër veshkave dhe uretër. Femrat shpesh dyshuar inflamacion të vetë, si përvojë dhimbje barku.
Duke pasur parasysh faktin që njerëz të ndryshëm mund të tregojnë për vende të ndryshme ku dhemb mjeku diagnoza apendiksit parashikon për referime për laboratorët klinike, të cilat do të duhet të kalojë testet dhe kryen prekje duke përdorur teknika të veçanta. Shumica e ekspertëve të përdorin simptomat Rovzing, Sitkovskoho, Obraztsova.

Asnjëherë apendiksit dhimbje nuk përfundon atje dhe jo të shkojnë me veten, dhe pasi diagnoza është e konfirmuar, operacioni nuk mund të shtyhen, sepse apendiksit nuk është sëmundje, kur kjo është e mundur për të humbur kohë. Disa orë ka humbur të sjellë komplikacione të rënda, deri në këputje të shtojcë dhe peritonit ose septikemi.
Pra, nëse ekziston dyshimi i një procesi patologjike në shtojcën, ju duhet të merrni menjëherë një takim me një kirurg të tolerojë dhimbje më shumë se dy ditë, kërcënuese për jetën.