Në disa raste fertilizimi in vitro


Disa vjet më parë qëndrimi për fenomenin e jetës moderne, si në fertilizimi in vitro ishte i turpshëm. Ata që në jetën e tyre kurrë nuk janë përballur me një problem të infertilitetit nuk mund të besimit apo edhe dënojnë këtë metodë të konceptimit. Rastësisht, edhe sot ka shumë kundërshtarët e kësaj metode të konceptimit, edhe pse çdo vit njerëzve më të vetëdijshëm për nevojën e natyrës së tillë të ndihmës. Në shumicën e vendeve perëndimore fertilizimi in vitro nuk e kanë konsideruar i dënueshëm, është konsideruar mundësia kryesore për njerëzit që të kenë fëmijë që vuajnë nga infertilitetit dhe shpesh në familjet ku problemi origjinën me njeriun, IVF është e vetmja mënyrë për të dalë.


Kjo metodë e trajtimit të infertilitetit është relativisht i ri, siç ishte përdorur më parë në vitin 1978 në Angli. Megjithatë, përpjekje të tilla janë bërë akoma më shumë se 200 vjet më parë, por efektiviteti i tyre nuk mund të flas. Ideja themelore e kësaj metode është një kombinim i fertilizimit spermës me një vezë në një provëz, dhe pastaj veza e fekonduar në mitër të gruas ulet. Shpesh kur kjo metodë e fekondimit, nëse gjithçka shkon mirë, gruaja është në gjendje të krijoj binjakët dhe kështu edhe treshet. Kjo është për shkak të faktit se në vitro përpiqet për të fekonduar më shumë se një vezë në një kohë, por disa, për të rritur shanset e suksesit. Siç mund ta shikoni, ndonjëherë ato shanset edhe tejkaloj pritjet. Por në disa raste, në fertilizimi in vitro është i domosdoshëm kur është aplikuar?


IVF është përdorur shpesh në rastet kur ka në dispozicion format e mëposhtme të infertilitetit në të cilat është e pamundur për të eliminuar shkakun e saj, dhe konceptues natyrisht bëhet pothuajse e pamundur. Për shembull, në qoftë se një grua ka në kohën e saj janë hequr tubat fallopiane për shkak të shtatzënisë ektopike ose për shkak të ndonjë inflamacionet serioze. Inflamacion gjithashtu mund të shkaktojë pengim të tubave fallopiane, e cila nuk mund të shërohen. Në rastet kur një njeri i durueshëm, IVF është parë shpesh si e vetmja mënyrë për të konceptoj partnerin e tij, nuk mund të jetë e mjaftueshme të spermës, apo ai përmban shumë pak fekondimit të suksesshëm të spermës. Në raste të tilla, mjekët janë në gjendje për të marrë spermës me mjete artificiale, të cilat zbatohet birë, trajtim të veçantë ose kirurgji.


Fakti që në disa raste mund të jetë e nevojshme çift fertilizimi in vitro, mund të gjenden në mjeku-andrologist specializuar në raste të tilla. ECO kryen pothuajse të gjitha format e infertilitetit, por për fat të keq, kjo metodë është përdorur shumë rrallë, sidomos në vendin tonë. Sot, sipas disa vlerësimeve, bota ka lindur më shumë se një milion fëmijë konceptuar "in vitro", por njerëzit që vuajnë nga infertilitetit dhjetë herë më shumë, dhe ata me kënaqësi kapur në këtë kashtë. Arsyet për disponueshmërinë e ulët të mjeteve të konceptimit, ka disa. Rregulli kryesor është quajtur që në fertilizimi in vitro është e shtrenjtë dhe nuk është në dispozicion për çdo pacient. Përveç kësaj, në vendin tonë, kjo metodë nuk është aq i zhvilluar dhe i studiuar për mjekët me sukses dhe përdoren gjerësisht atë për të ndihmuar çiftet e zakonshme.


Mjekët nuk e kuptojnë plotësisht mundësitë e kësaj metode dhe avantazhet e tij, dhe në qoftë se ata e kuptojnë, burimet materiale dhe financimi lënë shumë për të dëshiruar. Kjo sugjeron se shteti nuk është i gatshëm sot për të zgjidhur problemin e pjellorisë këto mënyrë moderne, kështu që ne duhet të mbështeten vetëm në klinikat private, kryesisht perëndimore, ku çmimet nuk janë në dispozicion për të gjithë. Pavarësisht nga të kuptuarit në të cilat raste një fertilizimi in vitro jetike, mundësia për të bërë atë në vendin tonë është ende shumë e kufizuar.


Megjithatë, shpresa është që me kalimin e kohës industria do të zhvillojë më shumë mbetet. Procedura zakonisht fillon me një rishikim të grave dhe burrave, kërkohet të kalojnë një sërë testesh për të përcaktuar pamjen e përgjithshme dhe prognozë. Nëse kjo është e favorshme, por ka arsye të mira se një shtatzëni e ardhmja mund të bëhen një kërcënim për jetën e gruas, ose mundësia e lindjes së dëmtuar, fëmijë të sëmurë, yyazytsirno të rekomandohet vidyazykatysya e në fertilizimi in vitro. Kjo është për shkak se edhe mundësia e gjetjes shtatzënë si IVF nuk është garanci se rezultati nuk do të ndikojë mutacion gjenetik. Pavarësisht nga fakti se kjo është mjaft e rrallë, megjithatë, rreth 2-3% e profesionistëve duhet të mohojnë mundësinë e në fertilizimi in vitro. Kështu, duke u përgjigjur në pyetjen, në të cilin rast ju duhet të përdorni këtë metodë, mjekët përgjigjet se në fertilizimi in vitro nuk është në gjendje për të ndihmuar në të gjitha rastet.


Konceptim Procedura artificialisht në shikim të parë laik të papërvojë mund të duket çështje e thjeshtë dhe ne shpesh pyesim veten se çfarë e shkaktoi një qasje të tillë serioze për këtë proces dhe koston e saj të lartë. Ajo do të duket se asgjë nuk është më e lehtë të kombinuar vezë dhe spermë in vitro dhe në kohë kjo shumë është e nevojshme. Por veprimet e kryera në fakt kërkojnë kualifikime serioze profesionale, përveç kësaj, e konsiderojnë dhe të ekzekutojë një mori e kushteve të tjera. Mjafton të kujtojmë për shembull se sperma mashkull nuk është marrë vetëm duan spermë në formë të koncentruar. Përveç kësaj, është e rëndësishme që veza tashmë është fekonduar, filloi të ndarë, duke formuar një embrion në një fazë të hershme, në mënyrë që pastaj transplantin atë në mitër. Kjo është një procedurë e ndërlikuar dhe i mundimshëm dhe shanset e suksesit nuk është absolute.