Në situata të bëhet me ultratinguj e veshkave


Indeksi artikull

Përgatitja për diagnostifikimIndikacionet për ekzaminimProvimSondazh Komplikimet


Ekzaminimi me ultratinguj e veshkave - një metodë moderne të diagnostikimit të patologjive të ndryshme të veshkave dhe sistemit urinar. Duke përdorur ultratinguj mund të zbulojë strukturën e enëve të gjakut të veshkave dhe të veshkave. Tani pothuajse çdo ekzaminimi i veshkave të fillojë me ultratinguj për diagnostikimin dhe nuk kërkon trajnim të veçantë.


Përgatitja për diagnostifikim


Në mëngjes para anketës nuk duhet të marrë më shumë se 100 ml të lëngshme ose të marrë medikamente diuretik. Nëse pacienti është mbipeshë ose rritur formimin gazit në zorrë, pastaj disa ditë para testit duhet vidyazykatysya përdorimin e bukë thekre, zarzavate të freskëta dhe fruta, qumësht.


Trajnim të veçantë para se të studimit nuk është e nevojshme, por në çdo rast rekomandohet që të konsultoheni me një mjek. Para se procedura është aplikuar në lëkurë një xhel të veçantë, e cila mundëson konvertim të lëvizin më lehtë mbi lëkurë.


Indikacionet për ekzaminim


Shenjat kryesore të ultrazërit përfshijnë:ndryshimet në urinë;
dhimbje në të ulët mbrapa;
dhimbje barku i veshkave;
pika të shpeshta në presionin e gjakut;
bruises ndryshme dhe lëndimet veshkat tjera;

Vlerësimi i organit të transplantuar;
të zbuluar praninë e tumoreve në veshka;
diagnostifikimi parandaluese për të identifikuar madhësinë, strukturën dhe gjendjen e veshkave;
sëmundje e veshkave akute dhe kronike inflamatore.

Provim


Për të zbatuar diagnozën ultratinguj e veshkave përdorur një pajisje të quajtur dhënës që dërgon valët ultratinguj me frekuencë shumë të lartë, në mënyrë që ju mund të dëgjoni ata.
Nëse dhënës është vendosur në bark në një vend të veçantë, valët supersonik depërtojnë në lëkurë dhe indet e tjera të organeve.

Organet pasqyrojnë valët e zërit jehonë në parim, dhe valët kërcej prapa në dhënës, i cili adapton ato, duke e kthyer nga ana e imazhit elektronik.
Indet e ndryshme të trupit të njeriut kanë norma të ndryshme të transmetimit të valëve tejzanor përmes tyre. Transmetimit të shpejtë shpejtësia festoi kalimin e valëve përmes kockave, dhe shpejtësia e ngadaltë - kur kalon nëpër ajër. Para diagnozës në lëkurën e pacientit në studim aplikuar një xhel të veçantë që ndihmon për të përmirësuar lëvizjen e dhënës dhe të shpëtoj e ajrit në mes të lëkurës dhe pajisje.
Ekzaminimi me ultratinguj e veshkave mund të zbatohet mbi një bazë pacient i jashtëm apo gjatë kohës së qëndrimit të pacientit në spital. Procedura ndryshon në varësi të rekomandimeve të mjekut.
Kjo metodë e diagnostikimit nuk shkakton dhimbje gjatë testit pacienti duhet të qëndrojnë ende, mund të ketë siklet të vogël si xhel me lagështi dhe të ftohtë. Nëse është e mundur, procesi do të jetë aq të rehatshme dhe të merr pak kohë për të ulur ndjenjat pakëndshme.

Nevoja për pajtim me rregullat e veçanta pas diagnozës me ultratinguj në dispozicion. Pacienti është i lejuar për të rifilluar dietën e tij të zakonshme, në qoftë se mjeku i ka dhënë leje. Gjithashtu, mjeku juaj mund të japin këshilla shtesë në çdo situatë të veçantë.


Sondazh Komplikimet


Për ekzaminim me ultratinguj nuk kërkon përdorimin e rrezatimit, nuk ka ndikime negative në zonat e prekur lëkurën dhe sensor. Por disa rreziqe janë nganjëherë në varësi të situatës individuale, prandaj, kërkon konsultim paraprak me mjekun.

Nga shtetet që shkaktojnë vështirësitë e Ultrasonografi përfshijnë:Prania e barium në zorrët pas organizimit të kohëve të fundit të procedurave barium diagnostike;
prania e gazit në zorrët;
trashje theksuar.