Në çfarë situata është e nevojshme për të organizuar urography veshkave nxjerrës


Nxjerrës urography veshkave - një metodë radiologjike diagnostikimin e kanalit urinar, bazuar në veshkë mundshëm ndajë substanca specifike kontrast futura në trup. Pra, mjeku merr pamje të. Në mënyrë tipike, agjentët kontrast administruar intravenoz për 2-3 minuta, dhe sasia e materialit varet nga pesha e trupit.


Urography dhe është në gjendje të imazhit të trupit, dhe legen i veshkave dhe gota dhe madje fshikëz. Kjo metodë është më funksionale, sepse kontrasti sekretim të mesme nga veshkat në Ngarkuesit e sistemit mund të ndodhë vetëm uyazyka funksionimin e kënaqshëm të veshkave. Ndonjëherë urography nxjerrës ju lejon të merrni një ide të qartë veçmas në secilin nga palë të në krahasim me studimet e tjera.


Imazhet e para të marra pas 8-10 minuta pas marrjes së agjentëve të kundërt, pastaj 15-20 dhe dyzet minuta. Koha është e lidhur drejtpërdrejt me imazhin e marra dhe për të diagnostikuar.
Ndonjëherë hydronephrosis për të marrë gota pamje dhe lojë me birila hulumtime veshkave kryer në fazat e mëvonshme, për një - dy orë pas marrjes së mesme kontrast. Për këtë përdoret gjithashtu urography vazhdueshme, sjelljen cili përsëritet administrimin e medikamentit për 20-40 minuta pasi doza e parë.Përparësitë kryesore të diagnozës


Urography nxjerrës ndihmon për të marrë fotografi të qarta të sistemit pyelocaliceal në zhvillimin e hydronephrosis veshkave, si agjentët kontrast ka filluar të grumbullohen në lojë me birila të përparuara dhe gota. Administrimi i përsëritur drogës nga 10 - 15 ml konsiderohet i sigurt.
Kohët e fundit u bërë administratën më të popullarizuara të materialit kontrasti me anë të metodës intravenoz pikoj për 10 - 15 minuta 200-250 ml substance të veçantë me një koncentrim prej 25%.


Kjo është e rëndësishme! Imazhi i parë merret një orë pas injektimit të agjentëve kontrast. Diagnostifikimi tilla mund të merrni të shtëna të mëdha edhe kur traktit urinar puna pakënaqshme nga veshkat, duke parandaluar nevojën për të zbatuar pyelography reaksionar. Së bashku me marrjen e shtënë në kanalet e sipërme urinare janë qartë të dukshme urograms hijet e tyre.

Fotot janë treguar në punën e tyre më të mira në një minutë - gjysmë pas goditur një zgjidhje të materialit kontrasti në trup dhe depërtimit të saj në gjak. Kështu agjentët kontrast akumuluar në parenchyma renal dhe fillon të dalë jashtë përmes uretrës. Për më shumë të mirë dhe cilësi të imazhit që ju duhet për të organizuar imazhit shtesë.

Në përgjithësi urography nxjerrës është një metodë e vlefshme e diagnozës. Çfarë një mundësi për të marrë fotografitë e veshkave dhe traktit urinar, dhe gjithashtu të marrë një ide të cilësisë së funksioneve të tyre.


Përgatitjet para testit

Urography nxjerrës, përgatitje për provim përfshin respektimin e rregullave të caktuara. Si rregull, menjëherë përpara zbatimin e urography nxjerrës duhet pacienti së pari për të dhuruar gjak për të krijuar strukturën e tij biokimike - kështu që përjashton diagnozën e dështimit të veshkave kur diagnoza e sjelljes ndaluar.

Disa ditë para provimit organizata pacienti duhet vidyazykatysya konsumin e produkteve që provokojnë vanitet. Është e ndaluar për të ngrënë tri orë para procedurës. Nëse eksperti e gjykon të nevojshme, atëherë cakton pacientit një pastrues ditë më parë.

Kjo është e rëndësishme! Para se shpenzimet e pacientit nxjerrës urography duhet të tregoni mjekut praninë e reaksioneve alergjike ndaj drogës marra. Para studim duhet të hiqet nga trupi me objekte metalike.Komplikimet dhe Kundërindikimet për provimEkzaminimi nxjerrës i veshkave ka dëshmi të madhe dhe është përdorur në pothuajse çdo patologji urologjike. Megjithatë, si me metoda të tjera, kjo metodë është e karakterizuar nga contraindications saj. Këto përfshijnë kolaps, shoku, dëmtime të rënda të veshkave, të tilla si përqendrimi dëmtuar ose azototemyya aftësinë, të rënda manifestim sëmundje të mëlçisë të dështimit funksionale, ndjeshmëri të lartë ndaj jod ose agjent kontrast.
Sapo e nevojshme para zbatimit të testeve diagnostikuese në tolerancën e materialit kontrast. Kështu, 1 ml solucion injektuar në venë në prag të testit. Nëse nuk ka përgjigje, atëherë më pas bëhet nxjerrës zgjidhje të dhënave urography. Në mungesë të urography mostër është në dy faza - së pari futi në venë rreth 2 ml - për dy minuta, nëse nuk ka asnjë reagim, doza e mbetur administruar.