E cila sëmundje kryer parandalimin gjatë shtatzënisë


Sot ne duam të flasim për atë që parandalimi sëmundje kryer gjatë shtatzënisë, për shkak se ajo është e rëndësishme për të kryer parandalimin e sëmundjeve të lindura. Detyra kryesore e këshillimit gjenetik është brez i shëndetshëm. Shumë gra nuk e di se ata janë shtatzënë, sidomos në fazat e hershme, jetese kryesor, ata mund të shihni një mjek për 8-10 javë, dhe jo fakt. Por gjëja më e keqe se javët më të rrezikshme të shtatzënisë janë me përvojë, janë aq të rëndësishme për zhvillimin e fetusit.


Gratë mund të supersaturated pirjen e duhanit, ata pini alkool dhe të hani ushqim të shëndetshëm nuk ka, për më tepër, në sëmundje të ndryshme, ai është besnik ndaj antibiotikëve dhe droga të tjera. Askush nuk mendon për pasojat, sepse fryti i të gjitha këto gjëra mund të ketë një efekt të dëmshëm. Ndoshta shumë do të hedhin zakonet e tyre, duke e ditur se në rritje trup të ri, por mbetet në errësirë ​​mund të dorëzojë zakonet e tyre dhe shumë probleme dhe të fëmijës në të ardhmen.
Situata më e mirë është se, kur një grua kërkon ndihmë në fazat e planifikimit të shtatzënisë. Në këtë rast, mjeku është aftësia për të kryer të gjitha hulumtimet e nevojshme që do të ndihmojnë në të ardhmen. Parandalimi gjatë shtatzënisë privojnë shumë gra të pasojave tragjike që mund të ndodhë. Gjëja kryesore për të shmangur faktorët e rrezikut, perykontseptsyonnaya parandalimit rekomandohet për çdo familje që është duke planifikuar një fëmijë. Kjo do të thotë - krijimin e një ambienti të favorshëm në të gjitha format.


Çifti po planifikon një shtatzëni duhet të marrin pjesë në këshillimin gjenetik. Gjenetika është gjenealogjia që ndihmon të bëjë raporte më të sakta mjekësore. Kjo ju lejon kohë për të ndërmarrë veprime, nëse është e nevojshme. Ekzaminimi thellësi nuk do të sjellë dëm është parandalimi i shtatzënisë që kryhet për të parandaluar ndonjë sëmundje. Është e nevojshme për të marrë parasysh të arriturat moderne, biologjisë molekulare mund të parashikojnë dhe kështu të parandaluar akuzat trashëgueshme, plus, ia vlen të përmendet se këto arritje të ndihmojë të zhvillojnë planet e sondazheve të mjekëve të jetë më e përshtatshme.

Pra, gjëja e parë është për të prodhuar një plan të qartë për ekzaminim. Nëse është e nevojshme, ju duhet të mbajë karyotyping bashkëshortët. Është e nevojshme për të përcaktuar kompaninë më të madhe të mutacionit fibrozë cistike, kanceri i gjirit trashëguar, sëmundje Tay-Sachs, shurdhim sensorineural, talasemia dhe të tjerët. Gjithashtu është e nevojshme për të kryer studime të ndryshme për praninë e sëmundjeve infektive.

Kjo është e keqe, kur një grua shtatzënë është gjetur sifilizi, HIV, hepatitit B dhe C, toxoplasmosis, SMV, herpes, rubeolës. Është e nevojshme për të kryer studime që zbulojnë infeksione të përhapura të transmetueshme seksualisht. Nëse është e nevojshme, imunizimi është kryer të gjitha infeksioneve seksualisht të transmetueshme siç është hepatiti B, dhenve, rubeola. Efektet e ndonjë sëmundje ngjitëse mund të kenë efekte shumë negative në të fetusit dhe të çojë në pasoja të pakthyeshme. Prandaj, trajtimi i sëmundjeve kronike, kjo është ajo që duhet të bëhet pa dështojnë. Mbi të gjitha, ju duhet të larë duart dhe për të zvogëluar kontakt me fëmijët e moshës parashkollore, për të shmangur kontaktin me produktet e mishit të papërpunuara, kafshët, sidomos macet dhe terren të hapur.

Parandalimi i shtatzënisë është gjithashtu një vlerësim i rrezikut në vendin e punës. Mos përdorni tretës duhet të shmanget kontakti me pesticide dhe ngjyra. Prodhimit me qëllim të keq mund të ndikojë shumë keq shtatzënisë, faktorë të dëmshëm në gjendje të vë në dukje një kërcënim të madh për jetën e fëmijës. Kontaktoni me kimikate duhet të reduktojë në minimum. Nëse ju mund të, pastaj të zëvendësojë kimi e tjera, analoge më të sigurta, të tilla si sode apo sapun.

Në trajtimin mjek duhet të dini në lidhje me drogat që ofrojnë kërcënim shumë minimale të shtatzënisë. Në qoftë se një grua shtatzënë është nënshtruar trajtimit për një sëmundje kronike, ajo duhet të kujdeset për regjim më të sigurta dhe, më pas, në mënyrë të qartë të ndjekë atë. Pasi një grua mëson të shtatzënisë së saj, ajo ishte në të njëjtën kohë duhet të ndaluar pirjen e duhanit dhe për të reduktuar konsumin e alkoolit në minimum. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të zvogëluar përdorimin e lëndëve narkotike dhe psikotrope.

Ne pyesim veten në atë parandalimin e sëmundjeve të mbajtur në shtatzëni? Kjo pyetje është përgjigje shumë e thjeshtë - kryesisht në rreziqet gjenetike. Nuk është e pazakontë, që ndodh kur ngarkuar me një origjinë familjare, ajo mund të jetë hemofilia, talasemia, fibroza cistike, shurdhim të lindura, dhe më shumë. Detyra e mjekut identifikuar faktin e vërtetë të sëmundjeve dhe të ndërmarrë parandalimin e nevojshme gjatë shtatzënisë nëse ka.
Femrat e moshës 30-35 duhet t'i nënshtrohen diagnozë pushtuese paralindjes. Më e rëndësishmja, kjo pasardhësit të shëndetshme. Prandaj, përveç përjashtimin e kimike, farmakologjike dhe substancave të tjera të dëmshme, gratë shtatzëna duhet të hani si duhet, t'i përmbahen një dietë të caktuar.


Mos harroni në lidhje me mjedisin. Fruta, sidomos në fazën e parë të zhvillimit është shumë i ndjeshëm ndaj ajrit, edhe më shumë se sa të rriturit. Ekologjia e keqe të çon në 6-18% të rasteve të anomalive kongjenitale. Në 17 ditët e para të shtatzënisë, kjo është koha kur fetusi është më i ndjeshëm ndaj efekteve të ambientit.
Pra artikull ynë tregoi për atë që parandalimi kryhet sëmundje gjatë shtatzënisë. Para se familja planifikuar të krijoj, ju duhet të i kushtoj vëmendje të gjithë faktorët që mund të ndikojnë negativisht në trupin e në rritje. A nuk heqë dorë ekzaminim mjekësor dhe të rezistojë emërimet mjeku.