Gjimnastikë për njerëzit që punojnë në një pozicion ulur


Punonjës zyre Jeta është subjekt i një orar të rreptë në të cilën nuk ka asgjë tjetër përveç mbledhjeve, marrjes në pyetje në zyrën e eprorëve dhe aktualisht punojnë në zyrë për një kompjuter personal. Efikasiteti i performancës është shpesh të punësuarit më të kënaqur. Në fund të fundit, njerëzit nuk janë të përgatitur për një punë të tillë intensive të punës është një stres të vazhdueshëm.
Për njerëzit të cilët punojnë në një pozicion ulur ka zonat e veta problematike ku nuk ka lodhje më akute. Këto vende për punëtorët e zyrës janë: sup - sikur ata dereveneyut në fund të ditës; Ridge ndjen barrë të madhe nëpërmjet një pozicion të tillë në dukje të rehatshme si "rrotullojë rrotën" të gjithë, në mënyrë të veçantë, po ashtu vuan nga të njëjtën arsye; qafën mpirë për shkak të një qëndrimi të gjatë në një pozicion statik. Rreth një e treta e sëmundjeve të sistemit musculoskeletal atribuohen sëmundjeve të shtyllës kurrizore, zakonisht osteokondroza. Kjo nuk është e arsyeshme duke punuar jashtë është faktori më i rëndësishëm duke shkaktuar për këtë sëmundje.Vetëm mos roli i fundit që i punës ulur zyre është përkeqësuar statusin përgjithshëm funksional të sistemit lokomotor: reduktuar fuqinë e muskujve dhe tonin, lëvizshmëri të përbashkët përkeqësohet. Kjo mund të zvogëlojë trofike dhe rimëkëmbjes proceset, rigjenerimin e disqe intervertebral. Por osteokondroza jo vetëm patologji që ndodh për shkak të mbjelljes të pahijshme. Nuk ka sëmundje të tilla profesionale si një sëmundje Hoff, sindromi dore, sup-sup artrit, sindromi i tunelit, qafën e tensionuar. Ekspertët e huaj në fushën e shëndetit në punë dhe parandalimin e sëmundjeve profesionale të patologjive të tilla përfshijnë edhe të gjitha llojet sjellje. Përveç njerëzve të përfshirë në punë nuk është shoqëruar me aktivitet adekuate fizike, ekspozimi i zgjatur në pozicionin statik ulur nuk është fiziologjike, është një faktor që rrit rrezikun e nosologji të tillë: - hemorroide, zë një pozitë udhëheqëse në mesin e sëmundjeve të organeve të brendshme të njerëzve të cilët janë më së shumti i ulur mënyrën e jetesës - prostatitis - gastrit - Sëmundjet kronike të frymëmarrjes.


Që do të shmangur probleme të tilla, ka ushtrime për njerëzit që punojnë në një pozicion ulur. Ky grup i ushtrimeve nuk do të marrë, dhe tashmë e pushtuar nga një person i cili shumë kohë, por do të sigurojë efikasitet më të madh. Kthehu frymërat e mira do të ndihmojë për të mbajtur veten në formë të mirë. Dhe, sigurisht, përdorimi sistematik ndihmon për të shmangur disa pasoja mjaft të pakëndshme të jetesës ulur. Ushtrimet tuaja mund të përbëhet nga ushtrimet e mëposhtme:
1. Ju duhet të marrë frymë e ajrit hundë, nxjerr përmes gojës në mënyrë drastike. Kjo duhet të fryj barkut gjatë mbytje dhe tym të tërheqë atë në. Ushtrimi mund të kryhet në një pozitë të ulur.

2. Ju duhet të përsëris ushtrimin e mëparshëm, por tani për veprimet e mësipërme gjithashtu mund të lidhë duart. Nevojë për frymëzim për armë shtrirje deri, nxjerr rënie duart poshtë.
3. I ndjekur nga rrotullimit të kokës. Rrotullimi i kokës do t'ju ndihmojë si për të zgjas qafën tuaj. Së pari ju duhet të kthehet në një rreth në një, pastaj një tjetër, atëherë ju mund të fillojnë të anim kokën tuaj kthehet nga njëra anë në tjetrën dhe mbrapa dhe me radhë.

4. Të vazhdojë për ushtrime për supet. Ju duhet të uljes dhe ngritjes supet japin sa më shumë tendosje në muskujt tuaj. Kjo duhet të tërheqë forcën nga koka deri te supet, kur heqjen e tyre dhe duke tërhequr në uljen supet.

5. supet Rotate duhet parë përpara, pastaj prapa. Në qoftë se rrobat tuaja lejon, vendosni duart në krye të supe dhe të bëjë të njëjtën lëvizje, por duke punuar për mbi bërryla.
6. Ushtrime për shpinë. Miratimi duart pas shpine dhe i lidhin ato së bashku në kështjellë. Gjatë kryerjes së këtij ushtrimi duhet të përpiqen për të reduktuar teh sa më afër me njëri-tjetrin dhe të zgjatem për disa sekonda në këtë pozitë. Pas kësaj vjen nga kjo situatë, Bending përpara dhe arrestimi mbrapa.

7. Është e nevojshme që të shpjegoj shpinën, për të mbyllur duart mbi kokën e tij në derë. Për frymëzim - Drag up, nxjerr, të marrë pozicionin e fillimit.

8. Ushtrimi për duart. Së pari ju duhet për të shkundur duart, gishtat më të relaksuar. Pas përfundimit të këtij ushtrimi, ju do të lirojë një dorë dhe gishtat nga tensioni i muskujve.
9. gishtat Rozchepirte dhe pastaj shtrydh ato në një grusht dhe i drejtuar përsëri.
10. Turn grushta clenched në drejtime të ndryshme.

11. Ulur poshtë në tryezë, tërheq këmbët pingul në trup, dhe sa më shumë të jetë e mundur çorape tërheq mbi këmbë, Mbajeni këtë pozicion për disa sekonda, pastaj hiqni çorape si ju mund të larguar prej tij. Pas disa lëvizje rrotulluese të bëjë ndalesa në drejtime të ndryshme në një pozicion ulur.

12. Gjimnastikë fillon me dispozitat e mëposhtme: trupi nuk zbatohet për ndenjësen e pasme tilted pak përpara, bërryla mbështeten në tryezë. Ushtrimi në dy llogaritë. Së pari - të vënë këmbët tuaja paralele në dysheme, jo shumë kohë arrestojë ata në këtë pozicion. Së dyti - duke marrë pozicionin fillestar. Në kryerjen e këtij ushtrimi, gjimnastikë përfshirë muskujt kofshë dhe në një masë më të vogël, muskujt e barkut. Ju nuk mund të mbështeten bërrylat në tavolinë dhe duart e tij dhe pushimi shpinën në karrige e tij. Ngarkesa për shtyp do të jetë shumë më pak. Ky është një ushtrim i mirë për të marrë një shënim për ata që duan të ruajnë harmoninë e formave.


Gjithashtu, është thelbësore për të marrë pushimet për të pushuar sytë për 10 minuta pas çdo 30-40 minuta të punës. Ju mund të kryejnë ushtrime të thjeshta për sytë. Rotacioni rrethore e syve, lëviz nga njëra anë në tjetrën, lartë deri në fund, me transferimin e objekteve spaced ngushtë në udhëtim të gjatë, zazhmuryvanyya periodik ndjekur nga relaksimit.