Hernie diskale shpinë kraharorit Si të diagnostikojnë
Fillimi i këtij neni këtu.


Histori sëmundje dhe mjekësor rishikim .
Diagnoza e një hernie diskale mund të vendoset, të mbledhura me kujdes historinë dhe kryerjes së një ekzaminim fizik.
Mjeku duhet të paralajmërojë pacientin që çdo ndryshim në urinim dhe zorrë duhet të raportohet menjëherë. Shfaqja e me lart tha se ndryshimet e presionit bërthamë pulposus në të palcës kurrizore.


Diskale disk shpinë kraharorit Cilat teste diagnostike janë të nevojshme?


X-ray diagnostifikimi


Mjeku mund të rekomandojë një X-ray mes të pasme. Standardi i këtij lloj studimi nuk mund të tregojë praninë e një hernie, por mjeku është në gjendje të japë informacion në lidhje me shkallën e veshin të rruaza. X-ray image kështu që ju mund të shihni disk intervertebral kur kjo strukturë ka depozita kalcium. Kur vendosjen e calcifications rreth palcës kurrizore besim mund të flasim për hernie diskale.
Imazhe rezonancë magnetike
Metoda më e mirë për diagnostikimin disk diskale është rezonancë magnetike. Ky studim është absolutisht pa dhimbje dhe shumë të saktë. Kjo WFP është një metodë diagnostike e zgjedhjes për llojin dyshuar hernie.


Tomography llogaritur
Ndonjëherë X-rrezet dhe rezonancë magnetike nuk ka dhënë informacion të plotë në lidhje me sëmundjen. Për të sqaruar myelohramme diagnozën përdoret në kombinim me tomography llogaritur.


Çfarë ju duhet të dini në lidhje me trajtimin e disk herniation?


Në këtë sëmundje të rrallë kërkohet ndërhyrje të menjëhershme kirurgjikale. Trajtimi është i bazuar në simptomet doli. Në qoftë se shenjat e hernie ulur, mjeku mund të insistojnë në shpresë taktika mund të jetë në gjendje për të përballuar me sëmundje pa kirurgji. Përndryshe, në qoftë se rritet simptomat, ju duhet të mbajë trajtim kirurgjik. Shumë njerëz vuajnë nga manifestimet e hernia, të shpëtoj nga të gjitha simptomat brenda disa javësh apo muajsh.

Çfarë është trajtimi konservativ?
Vërejtje
Ju nuk mund të kanë nevojë për trajtim në të gjitha nëse simptomat dobësuar gradualisht. Nëse dhimbja është e tolerueshme, dhe tregon hequr në fytyrë nervat janë përkeqësuar, mjeku mund të rekomandojë ndjekin menaxhimin shtatzënë.
Argëtim
Në rast dhimbje të forta duhet të marrë pushim mjekësor dhe disa ditë pushim nga puna, vidyazykatysya të aktivitetit të përditshëm. Mjeku mund të rekomandojë veshur një korse prapa të kufizojë lëvizjen në zonën e prekur e shpinë. Pas disa ditë për të fillojnë të lëvizin. Ecin distanca të shkurtra, gradualisht në rritje në distancë ecën.

Anestezi
Varësisht nga forca e dhimbjes ndoshta do të duhet ilaçe të posaçme për të kontrolluar situatën. Relievers dhimbje OTC, të tilla si ibuprofen, Tylenol dhe droga të tjera mund të jenë shumë të dobishme në këtë situatë.
Nëse ju nuk mund të hiqni dhimbjen e këtyre barnave, mjeku do të përshkruajnë qetësues, ju lutem jo-narkotike dhe narkotike. Ky i fundit është shumë efektiv, por mund të shkaktojnë varësinë e drogës. Analgesics jo-narkotike droga narkotike janë inferiore në forcë, por më pak problematike. Shumica e mjekëve përshkruajnë ilaçet këtyre grupeve kurse të shkurtra e disa ditë, nganjëherë javë.

Rehabilitimi fizik
Me simptoma të lehta që nuk rritet, të kthehet te mjeku do të rekomandojë një fizioterapist. Programi mirë përputhet rehabilitimi ndihmon për të përballuar me dhimbje, inflamacion të rifituar lëvizjen dhe forcën për të kryer trafikun e përditshme të lehtë.
Në raste shumë të butë, ushtrim mund të ju ndihmojë të kontrolluar simptomat dhe për të shmangur kirurgji. Programi i rehabilitimit është fokusuar në përmirësimin e lëvizshmërisë dhe sjellje. Ushtrimet duhet të bëhet tri herë në javë dhe një e gjysmë apo dy muaj.

Objektivat kryesore të terapisë fizike është për të ndihmuar njerëzit:Mëso mënyra për të menaxhuar kusht dhe kontrollin e tyre simptomat
Mëso sjellje korrekte dhe lëvizjet e lejuara, të ulët mbrapa tendosje e muskujve
Identifikimi simptoma që kërkojnë kujdes mjekësor
Eksploroni çdo mundësi për të kontrolluar sëmundjen e tyrePyesni mjekun tuaj për të gjitha tiparet e rehabilitimit.