Pse studim me ultratinguj e veshkave është e organizuar, se si është kryer


Ekzaminimi me ultratinguj e veshkave - një mënyrë moderne efikase për studim që tregon dëmin shumë veshkave.
Ultratinguj - një mënyrë e besueshme për të zbuluar cysts, gurë, tumoret dhe anomalitë e tjera të vendndodhjen e trupit.


Llojet e inspektimit


Kjo metodë diagnostikuese mund të zbatohet në formën e ultrazërit Doppler me ultratinguj dhe urography.
Ultratinguj tejzanor është përdorur për të diagnostikuar ndryshimet patologjike në parenchyma veshkave, shkeljet e topografisë, prania e gurëve dhe zlokachestvennыz tjetër ose tumoreve beninje. Hulumtimi bazohet në mundësinë e valëve tejzanor reflektuar nga indet e të cilat kanë dendësi të ndryshme dhe lirisht depërtojnë të mesme të lëngshme.


Kushti rrjedhjen e gjakut në enët e veshkave ndihmon për të vlerësuar Doppler ultratinguj ose ultratinguj enët e veshkave. Sjellja është e bazuar në efektin Doppler, e cila është frekuenca e valëve tejzanor pasqyruar nga qelizat e gjakut është e ndryshme nga frekuenca e valëve tejzanor emetuara nga njësia vetë. Dallimet Automated përpunimit në mes të frekuencave ndihmon të shfaqur informacion në ekran në formën e grafikët veçanta në ekran monitor.
Analiza vizuale e imazheve bën të mundur për të vlerësuar drejtimin e qarkullimit. Prania e ndryshimeve në gjak në një rrjedhë të turbullt ose fletë-fletë gjakut tha sinjal të shëndoshë të veçanta të regjistruara në të njëjtën kohë me imazhet.Indikacionet për ekzaminim


Para se të fillojnë të përgatiten për diagnozën duhet të vendosë se studimi duhet të rezultojë në shfaqjen e simptomave, të plotësojë një shumëllojshmëri të çrregullimeve veshkave. Ultratinguj kërkohet në rastet e mëposhtme:dhimbje koke të shpeshta, të shoqëruara me presionin e lartë të gjakut;
formimi i edemë periferike, puffiness e fytyrës, qepallat pastoznost, ënjtje të këmbëve;
Prania e dhimbje në rajonin e mesit dhe shkelje të urinimit.Të gjitha shenjat janë manifestuar në humbjen e veshkave, e cila lejon për të zbuluar ultratinguj. Në këtë test mund të kenë nevojë disa teste laboratorike të urinës dhe gjakut, të tilla si:Testet e përgjithshme të gjakut;
testeve biokimike gjakut për përcaktimin e koncentrimit të proteinës në të, koncentrim ure, fibrinë, kreatininës, dhe të substancave të tjera;
urinalysis;
Analiza e urinës dhe urinës Zimnitskiy Nechiporenko.

Provim


Ekzaminimi me ultratinguj është plotësisht pa dhimbje dhe gjatësia e tij është jo më shumë se gjysmë ore, mund të realizohet në një pozitë të ulur, qëndrojnë në pozitë ose në këmbë. Përgatitjet e veçanta për diagnozën është e nevojshme, si dhe veshkat janë të visualized.

Veshkat shqyrtuar hetim të veçantë me ultratinguj barkut në gjatësor, paralelisht, tërthor dhe seksionet zhdrejtë e para të stomakut ose nga ana e pasme, dhe me pacientin shtrirë në anën që është në aeroplan ballore.
Besohet se me ultratinguj e veshkave nuk ka contraindications, por kjo nuk është kështu. Kundërindikimet minimale të ndodhë, por janë të rralla. Zbatimi Kundërindikimet kryesore ultratinguj e veshkave - është prania e plagëve të hapura, i kryer ekzaminimin X-ray me barium në më pak se një ditë para se të ultrazërit.

Vetëm trajtimi shumë specialist i patologjive urologjike mund të kryejë diagnoza me ultratinguj e veshkave dhe të mos shkaktojë dëm të pacientit. Mjeku mund të saktë deshifroj imazhe të marra pas testit, dhe pastaj të ofrojë pacientit zbatimin e duhur të taktikave të trajtimit.