Çfarë vendosur stent në veshka dhe ndihmon ne trajtimin e patologjive


Stenting i veshkave është një procedurë minimalisht invazive nuk kërkon prerjen e lëkurës. Procedura tolerohet lehtë nga pacienti dhe nuk kanë nevojë për anestezi.
Stent në veshka - a bërë posaçërisht tub plastike elastike me një gjatësi prej rreth 30 cm e Epërme dhe stent ulët me swirls, duke e lejuar atë të lëvizë.. Ajo është e vendosur në veshka duke përdorur Cystoscope administrohet përmes kanalit të urinimit, dhe i jep mundësi të kanaleve urinare kullimit.

Kjo është e rëndësishme!


Stent depozituara në trup për aq kohë sa pengim bëhet më e vogël, dhe kjo listë e faktorëve që ndikojnë në qëllime. Shpesh ajo është e vendosur në atë kohë nga disa javë për disa muaj. Përveç kësaj, ka pajisje të veçanta që mund të jetë e gjatë në trupin e njeriut.

Ndërsa një person i themeluar stent ajo mund të punojnë, shfletoj plotë. Por mundësisht të mos ushtrojë fuqishëm, dhe për të kryer kufizime seksuale janë vendosur. Por si stents nevojë për të monitoruar vazhdimisht me anë të ultrazërit dhe urography thjeshtë, që me kalimin e kohës fillon stent lindur depozitat kripë.

Ndonjëherë stent provokon urinim i shpeshtë dhe dhimbje. Pacienti mund të ndjehen se fshikëza nuk është plotësisht e zbrazët, dhe nuk ka gjak në urinë. Largimi i stent nga veshkave kryer nën indikacione të duhura mjekësore duke përdorur Cystoscope.


Stent në arteriet veshkave


Stenting e arterieve të veshkave - është trajtimi më efektive për rritjen e presionit të gjakut për shkak të ngushtimit të arteries renale. Anijet, të cilat hyn gjak të veshkave shpesh dështojnë në atherosclerosis dhe ngushtimi shoqërues i arterieve të veshkave provokon një rritje të fortë në presion dhe dështimin e veshkave.

Patologji shpesh nuk është diagnostikuar deri shfaqjes së dështimit të veshkave, humbja e mundësive për të punuar si duhet ose komplikime të tilla si goditje apo sulm në zemër. Restaurimin e plotë të lumen e arterieve të veshkave për shkak të produkteve mjekësore e pamundur dhe kjo mund të arrihet vetëm me vendosjen stent. Instalimi i stent në veshkave mundëson për të ruajtur funksionimin e duhur të veshkave dhe të reduktojë presionin e gjakut.Stenting e arterieve të veshkave - është një metodë e njohur që përfshin organizimin korrigjimin e presionit të lartë të gjakut, kufizim dhe eliminimi proceset që provokojnë atrofi e parenchyma veshkave dhe stabilizimit të funksionit të veshkave në mënyrë korrekte. Disa studime mjekësore sugjerojnë një ndikim pozitiv në formulimin e heqjes stent hipertensionit vasorenal, por për ndikimin e stent në funksionin e veshkave të ndodhë debat të vazhdueshëm në mes të mjekëve dhe shkencëtarëve. Disa prej tyre besojnë se përmirësimi vjen vetëm në 40 - 100% të rasteve, por të tjerë besojnë se vendosja stent nuk ka ndikim pozitiv në funksionin e veshkave.Avantazhet e metodës


Para procedurës, pacientët shpesh pyes veten, pse vënë një stent në veshka dhe çfarë avantazhet kryesore të procedurës. Stenting kryesore plus i veshkave është minimalisht invazive procedurë. Për prodhimin e stent nuk është e nevojshme për të mbajtur një kirurgji të hapur, ndryshe nga organizatat devijim dhe operacione të tjera publike. Ju duhet vetëm të bëjë një vend të vogël birë në këtë faqe interneti.

Kjo është e rëndësishme!
Operacioni është kryer nën anestezi lokale. Gjatë operacionit, pacienti mund të flasin dhe të tregoni mjekut në lidhje me shëndetin e tij, të marrë frymë apo të mbajë frymën e tyre me kërkesën e kirurgut. Pas operacionit, personi lëshuar nga spitali në disa ditë, dhe pastaj të kthehet në normale.


Vendosja stent veshkave shkakton asnjë komplikime. Gjatë disa muajve të parë pas operacionit duket rrezik më të lartë clots gjakut rreth stent. Për të parandaluar komplikimet e tilla mund të mjeku aspirinë caktuar. Një pasojë është konsideruar restenozis më e vështirë, numri i të cilave është rreth 20%. Rreziku i komplikimeve të tilla është reduktuar uyazyka përdorimin e stents veshura me ilaçe. Stents veshura syrolimusu-një reduktuar incidencën e restenozes në 5%.