Cilat komplikime mund të shkaktojë aritmia kardiake


Në operacion normale, një muskujve të zemrës të kontratës ritmikisht dhe të fuqishëm. Normalisht, një person i shëndoshë nuk e ndjeni rrahjen e zemrës tuaj. Megjithatë, në ndryshim të vogël, pasi të bëhet e qartë se ka pasur dështime në trup. Aritmi kardiake Ndonjëherë shkelura nga funksioni - një gjendje në të cilën zemra ndalon rrahjen ritmikisht, dhe fillon të relaksoheni dhe të tkurret me ritme të ndryshme. Në varg atrial dridhje norma çrregullt të zemrës mund të shkojnë nga më pak se 50 rrahje në minutë në 400 ose më e lartë norma.


Shpesh një person nuk do të ndjehen të sëmurë, por sëmundja është gjetur vetëm në miratimin e electrocardiograms që në mënyrë të qartë mban gjurmët e të gjitha arrhythmias kardiake. Për të kuptuar, e cila mund të shkaktojë komplikime aritmia kardiake, ju duhet të përcaktojë shkakun e saj.

Shkaqet e arrhythmia
Aritmia më e zakonshme ndodh në çrregullimet e sistemit nervor qendror dhe autonome, sëmundjet endokrine dhe lezione miokardit. Shpesh aritmia shkakton një ndryshim në përmbajtjen e trupit të natriumit, kalcium, kalium dhe magnez, të tepërta ose mangësi të cilat mund të çojë në mosfunksionim të përcjelljeve kardiak.

Simptomet e aritmive varet në llojin e vet. Takikardi më të zakonshme, në të cilën palpitations vëzhguara, bradycardia, të karakterizuara nga norma e ngadaltë të zemrës, dhe rreh, i shoqëruar nga heartbeats jashtëzakonshme. Ka edhe bllokadat që parandalojnë pulsin në pjesë të ndryshme të muskujve të zemrës. Aritmi mund të shkaktojnë sëmundje të ndryshme kardiovaskulare, ose çrregullime neurologjike.

Simptomet e arrhythmias:
- Rritja norma e zemrës vërejtur në: dobësi, zalisur, djersitje, gulçim, marramendje dhe dhimbje të zemrës;

- takikardi konvulsiv shoqëruar nga një shtytje të fortë në zemër;
- aritmia ndodh kur dobësi dhe zemra e parregullt për të punuar;
- Bllokada mund të jetë asimptomatike apo i shoqëruar nga humbja e papritur e vetëdijes.
Diagnozë të saktë mund të përcaktohet vetëm pas kalimit elektrokardiogramë.

Sinus takikardi
Nyje sinus kontribuon në formimin e impulseve elektrike në zemër. Kur dështimet në punën e sinus takikardi ndodh kur zemra kontraktimet e muskujve frekuenca e më shumë se 90 rrahje në minutë. Kjo gjendje shpesh shkaktohet nga ngarkesa të larta, ftohjet, stresi emocional, ethe dhe anomalitë e zemrës. Zbulimi i vonshëm i sëmundjes mund të çojë në komplikacione të rënda.


Sinus bradycardia
Sëmundja karakterizohet nga një rënie në frekuencën e rreh zemra, shpesh të vërejtura në njerëz plotësisht të shëndetshëm. Bradycardia mund të shkaktojnë tensionin e lartë, shkaktojnë kancer tiroide dhe sëmundje të ndryshme të zemrës.

Sinus arrhythmia
Kur sinus aritmia është ndërrimin e gabuar e zemrës. Ky kusht është zakonisht për shkak të funksionit të frymëmarrjes, kështu që është vënë re shpesh në fëmijët në një gjendje të hyperactivity. Por, pa marrë parasysh se sa të lëvizin nuk ishte një fëmijë duhet ende të monitorojnë gjendjen dhe shëndetin e zemrës së tij.


Extrasystole
Kur aritmia ndodh rrahje zemre të parakohshëm. Ajo mund të jetë edhe i vonuar dhe të parakohshme. Fenomene të tilla shpesh provokojnë sëmundje të ndryshme ose zakone të këqija. Njeriu në këtë mënyrë ndjehet fundosje e zemrës apo një shtytje të fortë.

Takikardi konvulsiv
Sëmundja karakterizohet me ritmin e shpeshtë e zemra fillon, zakonisht gjatë natës. Arsyet për një gjendje të tillë mund të veprojë si sëmundje të zemrës dhe zakone të këqija. Pacienti mund të përjetojnë djersitje rritur dhe lodhje të pazakontë.


Dridhje atrial
Ky lloj i aritmia shoqëruar një tkurrje kaotik të fibrave muskulore të zemrës. Kjo situatë vërehet në sëmundje të zemrës, sëmundje tiroide dhe alkoolizmit. Kur dridhje atrial nuk është gjithmonë personi ndihet i shëndetit të sëmurë, por në disa raste është vërejtur frymë ngjirur, asnjë impuls, nxënësit Dilated dhe humbjen e vetëdijes. Në raste të rënda, dridhje atrial mund të çojë në komplikacione të rënda të tilla si dështim të zemrës.

Bllok zemra
Në zemër të bllokadave ndalon pulses zemrës. Kështu që nuk ka puls, konfiskimet e shpeshta, i dobët, dështimi i zemrës dhe ndoshta edhe vdekja.

Pasojat e arrhythmia
Komplikime thromboembolism janë aritmi dhe dështimi i zemrës. Thromboembolism ndodh sepse kur aritmia nuk përshpejtohet vetëm pompimit të gjakut, por shtrëngimi i saj. Kjo çon në formimin e clots gjakut që ndahen dhe pastaj bllokoj zemrën, duke shkaktuar pectoris, sulmi në zemër dhe madje edhe vdekje.


Dështim të zemrës është shoqëruar me uljen jo të plotë të muskulit të zemrës, dhe pompimin prandaj joadekuat të gjakut. Si rezultat i mungesës së oksigjenit dhe ushqyesve të tjera të fillojnë të vuajnë të gjitha organet e brendshme dhe sistemet e trupit të njeriut që mund të shkaktojnë një numër të problemeve të rënda shëndetësore.
Çfarëdo që mund të duket e thjeshtë në sëmundje simptomat e hershme duhet të shqyrtohen dhe të kryejë elektrokardiogramë. Në përcaktimin e diagnozë të saktë e pacientit duhet të respektohen kardiolog. Është e rëndësishme që të ndiqni të gjitha udhëzimet me mjekun tuaj rregullisht dhe të marrë medikamenteve.


Kur aritmi duhet të shmangin ushtrimin e tepërt fizike, pasi ata të çojë në një rritje në normën e zemrës dhe të kontribuojë në zhvillimin e dështimit të zemrës. Çfarë duhet të jetë një trajtim efektiv mund të përcaktohet vetëm kardiolog.