Cilat janë arsyet atje është një veshkave mesit dystopia


Indeksi artikull

ShkaqetSimptomat dhe foto klinikeDiagnoza dhe trajtimi i mesit dystopiya veshkaveParandaluar zhvillimin e veshkave jonormalDystonia - një cen apo veshkave defekt karakterizuar nga një grup të veçantë të devijimi apo devijime nga struktura normale, strukturën dhe vendndodhjen e trupit. Patologjia është formuar gjatë zhvillimit të fetusit, dhe është i lindur.
Veshkat Dystopiya janë:Një mënyrë;
Bilateral.Një mënyrë më e zakonshme se bilateral. Ajo karakterizohet nga mungesa e një prej veshkave mund të uretër. Në shumicën e rasteve vërehet në të njëjtën kohë vas deferens nga e njëjta parti, ose të paraqesë një tjetër gjenitalet anomali.


Bilateral vërejtur në 8 raste, 4%, ajo është ndër (kur uretër, vijnë nga veshka e djathtë, fshikëz boshatis në anën e majtë, dhe anasjelltas).
Veshkave drejtë Dystopia gjetur në 583% të rasteve, në një kohë kur dystopia majtë mesit gati 331%.


Shkaqet


Dystopyyu atribuohet anomalive kongjenitale të veshkave, ky tipar është 3% e defektet e lindjes. Vendndodhja e këtyre organeve të zhvillohet siç duhet për shkak të vonojë rotacionit, duke lëvizur legen veshkave në rajonin e mesit, gjatë embryogenesis.

Veshkat e fetusit fillimisht e përcaktuar në legen dhe në procesin e zhvillimit, ata lëvizin lart, të cilat zënë vendin e merituar. Nëse ju jeni në këtë kohë ndonjë faktorë negative, procesi i migrimit mund të thyer dhe fëmija do të lindë me veshkat parregullt topografi.


Simptomat dhe foto klinike


Dystopia mesit veshkave gjendet në 70% të rasteve, të gjithë këto çrregullime lokacionit. Si rezultat i arteries renale niset në rajonin 2 dhe 3 rruaza mesit, duke arritur bigëzimin aortic. Ky lloj zakonisht shënohet dystopiya veshkat lohankoy përballet përpara kitara trup i dukshëm, ndonjëherë i gabuar për devijimit të tilla Nephroptosis ose tumor.

Dystopyyu mund të përcaktohet në bazë të simptomat e mëposhtme:Dhimbje në bark dhe mbrapa;
Simptomet e dispepsi (nauze, vjellje, diarre, kapsllëk);
Sëmundjet e sistemit urogjenital (nephrolithiasis, hydronephrosis, pielonefrit). Kjo është për shkak të pranisë së anijeve të tjera në veshkat, urinë pezëm, si dhe dalje të vështirë të urinës.Simptomet e shqetësim dystopiya jo gjithmonë. Me këtë njeri anomalitë mund të jetojnë dhe të mos mendoj praninë e saj.


Diagnoza dhe trajtimi i mesit dystopiya veshkaveDiagnostifikimi anomalive veshkave mjekun shpenzon - nephrologist. Historia Së pari, ajo mbledh detajuar atëherë është i bazuar në ankesat e pacientit foto detajuar klinike.
Diagnoza e funksionit të veshkave dhe lokacioni vendoset pas studimi, i cili përfshin:Urinalysis;
Analizat klinike të gjakut;
Doktor prek veshkat;
Matur presionin intracranial;
Një studim metodë radioizotopi;
Angiografi;
Urography nxjerrës;
Ultratinguj.Diagnoza kryesore është e bazuar anamnezën. Dystopia mesit veshkave djathtë (cen) është përcaktuar në bazë të urography kontrast. Autoriteti është ndërtuar, funksioni i saj është i zhdukur. Vendndodhja është në të majtë torokopozytsyy një rruazë më poshtë normale.
Trajtimi i dystopiya veshkave nuk kanë nevojë të bëhet vetëm me humbjen e. Në raste të rënda, komplikime (hydronephrosis, urolithiasis, pyelonephritis, etj), caktuar për trajtim kirurgjik, e cila përfshin një operacioni të llojeve të ndryshme.
Të tilla si:Çaj veshkave cist - një birë kist me largimin e pastajmë të lëngshme nga ajo;
Veshkave arterie angioplasty - një tullumbace rritje lumen për zgjerim;
Stenting e arterieve të veshkave - të mbajë të dhëna kornizë metalike për të zgjeruar lumen;

Plastike segment legen-uretër;
Nephrectomy - heqja e veshkave parregullt.

Parandaluar zhvillimin e veshkave jonormal


Kur dystopiya për të parandaluar sëmundjet që mund të komplikojnë zhvillimin e parregullt duhet të ndjekin një dietë e ulët në proteina.
Në produktet e përdorimit të ushqimit:Enët nga drithërat;
Perimet;
Fruta;
Pa yndyrë ushqim;
Limit futje kripë (2 oz Një ditë, por jo më shumë.);
Marrë drogë antihipertensive për të reduktuar presionin e gjakut;
Droga antibacterial për të ndaluar rritjen e baktereve.
Femrat gjatë shtatzënisë pasur parasysh faktin se distonia është një anomali kongjenitale nuk duhet të jenë të ekspozuar ndaj faktorëve negative dhe të përmbushin të gjitha kërkesat e një mjek i cili është shtatzënë.