Kapsllëk në sapolindur Çfarë përballimin pa drogë


Sistemi i tretjes është fëmija papërsosur dhe të porsalindur në ditët e para të jetës së tij mund të jetë kaps. Normalisht, fëmija duhet të zbrazin zorrë disa herë në ditë, në qoftë se kjo ndodh rrallë, nëna fillon të shqetësuar, sepse pasojat mund të jenë shumë serioze.


Efektet e kapsllëk.

Në gjakun e ndenjur nga feces toksina zhytur.
Përçarje e përgjithshme të traktit digjestiv dhe nuk është e të vjella.
Hard stol vë presion mbi sfynker që mund të shkaktojnë çarje anal ose hemorroide.
Kapsllëk kronik mund të çojë në mosmbajtjeje e stol, gjakderdhje zorrës së trashë apo hernia.Shenja.

Cal qëndron fortë dhe me një përpjekje, më pak se 1 në ditë;
Gjatë lëvizjeve të zorrëve dhe krekche fëmija tuzhitsya, këmbët pidtyskayuchy të barkut;
Aktualisht shkarkimit një sasi të vogël të gjakut;
Karrige parregullt shoqërohet me dhimbje barku.Tip! Shkaku i kapsllëk mund të jetë përdorimi i një produkti të ri apo një nënë pleqsh përbërje të pahijshme të porsalindur të përzierje. Shpesh ky është një rezultat i pijshëm mënyrën e gabuar, pra futje të pamjaftueshme fluide.
Ku ka kapsllëk në fillim të porsalindur të kuptoj se çfarë të bëjë nënën e dashur.
T'u marrë me problemin në disa mënyra:
Para së gjithash, ju duhet të përshtateni ushqim të ushqyerit nënën dhe fëmijën, nëse ai ka dhënë ushqime të ngurta. Ajo duhet të eliminojnë ushqimet që e ka të lidhur pronat - oriz, banane, djathë, qumësht dhe karrota të ziera. Ajo mund të fillojnë të përdorin produkte që kanë një efekt të butë laksativ - prunes, dardha, pjeshkë, kajsi, drithëra krunde dhe bio-kos.


Ajo duhet të rrisë sasinë e ujit që pini porsalindur. Fëmijët në të ushqyerit artificial është e rekomanduar për të ndryshuar përzierje.
Për të përmirësuar peristaltikės, stomak të ngrohtë dhe duhet të bëjë një clockwise dritë masazh.

Në disa raste, përdorimi i duhur i supozitorëve glicerinë, duar të pastra për të vënë në fëmijën anus. Një tjetër metodë është klizmë emergjente, e cila duhet të jetë madhësia e vogël. Tip i saj lyhet me vajra dhe derdhur në ujë të ngrohtë, të cilat pastaj rrjedh butësisht nëpër udhëtim mbrapa.

Për të nuk duhet të aplikojnë masa emergjente, duhet të ndjekë duhur nënën ushqyerit të ushqyerit, menu e cila duhet të jetë fruta të freskëta dhe ushqime që ofrojnë një efekt laksativ. Kids-shishe-fëmijë duhet patjetër të japë ujë të mjaftueshëm.Kapsllëk në të sapolindur: sëmundje Hirschsprung-së