Sëmundjet në të cilën proteina shfaqet në urinë


Proteina në urinë mund të jetë një shenjë e hershme e sëmundjes së veshkave. Çfarë është proteinuria? Proteinuria - një proteine ​​në urinë (OЭЭ). Veshkat veprojnë lëngu pastrimit si shtesë nga gjaku. Veshkat ndihmojnë gjithashtu të parandaluar humbjen e substancave të nevojshme nga trupi, të tilla si proteina. Proteinuria ndodh kur veshkat rrjedhje proteina kaluar nëpërmjet urinës. Proteinave në urinë mund të quhet albuminuria ose mykroalbumynuryey.
Të proteinuria më të rrezikshme?
Një sasi shumë e vogël e proteinave në urinë mund të rritet nga koha në kohë, por në rritje rritje në sasinë e proteinave në urinë do të thotë një shenjë e hershme e sëmundjes së veshkave.


Sëmundje të ndryshme në të cilat shfaqet proteina në urinë, duke përparuar në kohë, në qoftë se nuk e kontrollojnë këtë proces. Me kalimin e kohës kjo mund të çojë në dështimin e veshkave dhe nevojën për kirurgji ose veshkave transplantet.
Kur u pyetën se çfarë është duke shkaktuar proteinuria, ndoshta në kohë për të ndaluar ose ngadalësuar sëmundje progresive.

Cilat janë shenjat e proteinuria?
Me sy të lirë për të parë proteinave në urinë është e pamundur. E vetmja mënyrë për të ditur nëse proteinuria, të kryer analizat laboratorike të urinës. Shumica e njerëzve nuk e vërejnë asnjë simptomë. Nëse ka simptome, ato mund të shfaqen urinë i lehtë, ose ënjtje në duart, këmbët dhe fytyrën.


Vendosmëri
Mikroalbuminuria ose proteinuria - një përqendrim të lartë të proteinave në urinë. Analiza Përmbajtja e urinës (urinalysis) kontrolle për disa substancave në urinë, duke përfshirë proteina. Veshkat filtrojnë produktet e mbeturinave nga gjaku, duke e mbajtur komponentët e nevojshme nga organi, duke përfshirë proteina. Niveli i ulët i proteinave në urinë është normë. Nivele të larta përkohësisht të proteinave në urinë është e pazakontë, kryesisht në njerëz pas ushtrimit ose gjatë sëmundjes. Proteina në urinë gjenden në provë mikroalbumin mund të jetë një shenjë e hershme e sëmundjes së veshkave diabetik.


Urinë
Kur veshkat janë të dëmtuara, ato mund të parandaluar rrjedhjet e proteinave nga trupi. Kjo mund të jetë një shenjë e hershme e sëmundjes së veshkave. Për të kontrolluar proteina në urinë (proteinuria), mjeku mund të përshkruajnë urinë.
Ka dy lloje të urinës.
Strips provë urinar tregon nëse proteina në urinë.
Mjeku mund të kontrolloni urinë në zyrë ose kërkoni për të sjellë një shtëpi mostër. Në proteina parë strip test urinar shfaqet në urinë, mund të ri-testin. Testi gjithashtu emëroi (UACR), ajo është më e saktë. Test UACR, përcakton shumën e albuminës në urinë (një lloj i proteinave dhe kreatininës (lloji mbeturinave)). Atëherë rezultatet janë krahasuar për të përcaktuar UACR. UACR normal pak se 30 mg / g1. Nëse UACR më shumë se 30 mg / g, Retest emëruar.


Shkaqet
Uyazyka në të cilat mund të sprovokuvatysya rritje të përkohshëm në nivelin e proteinave në urinë, përfshijnë:
- Ekspozimi ndaj të ftohtit
- Stresi emocional
- Ethe
- Efekti i ngrohjes
- Pesha e trajnimit

Sëmundja dhe një gjendje në të cilën ekziston përqendrimi të shpejtë të proteinave në urinë, përfshijnë:
- Disa medikamente
- Limfoma
- Infeksion në veshka
- Diabet
- Goodpasture Sindromi
- Perikardit (inflamacion i SAC, rreth zemrës)
- Presionin e lartë të gjakut (hipertension)
- Lupus

- Hodgkin
- Sëmundje kronike të veshkave
- Amiloidosis (grumbullimi i proteinave të parregullt në organet)
- Leukimi
- Dështim të zemrës
- Glomerulonefritis (inflamacion i qelizës renale)
- Sëmundje zemre
- Malarie
- Mieloma Multiple
- Proteinuria Orthostatic
- Goodpasture Sindromi
- Barrë
- Rheumatoid arthritis
- Sarkoidosis (zhvillimi spottiness dhe rritja e qelizave inflamatore në organet)
- Drapër - anemi qelizë.

Hollësisht
Glomerulonefriti ndikon në funksionin e filtrimit të veshkave. Komplikimet shprehur presionin e lartë të gjakut dhe dështimi i veshkave.

Enoku-Schonlein purpura shkakton inflamacion të enëve të vogla të gjakut (vasculitis) dhe shpesh janë të nxituar purple. Kjo më shpesh paraqitet në fëmijët e moshës 2 deri në 6.
IgA nefropati-(semundja Berger) - çrregullim veshkave shkaktuar nga formimi jonormal i imunoglobulines «A» (IgA) brenda veshkave.
Amiloidosis shkakton proteinave abnormale në organe të ndryshme, të cilat mund të përfshijnë zemrën dhe veshkat, dhe mund të rrënojat e tyre dhe dhunojnë të funksioneve të tyre.
Preeclampsia - një komplikim i shtatzënisë përcaktohet nga tensioni i lartë dhe proteina të tepërta në urinë. Kurë vetëm për këtë është lindja e fëmijës.

Vesico-ureteric zbaticë - rrjedha jonormal i urinës nga fshikëza e pasme. Zakonisht gjendet në fëmijët rrit rrezikun e infeksioneve të traktit urinar maturimit.

Çfarë duhet të bëni kur proteinuria?
Nëse testet tregojnë proteinuria, duhet të kontaktojnë një mjek për trajtim. Ju lutem mos harroni, nëse shkaku i proteinuria nuk trajtohet, mosfunksionim të veshkave mund të vazhdojnë. Trajtimi proteinuria - është një mënyrë për të mbajtur veshkat shëndetshëm.
Teste të tjera për të parë të veshkave

Faktori epidermik rritjes (llogaritet norma glomerular filtrimit) Testi i 24-orëshe e urinës mund të them më shumë rreth asaj se si veshkat.

Miratimi i drogës për të mbrojtur veshkat
Disa ilaçe për presionin e gjakut, "ACE" frenuesit dhe angiotensin receptorin blockers II, mund të ndihmojë në mbrojtjen e veshkat. Mjeku mund të përshkruajnë një nga këto barna, madje edhe në mungesë të presionit të lartë të gjakut.
Masat për të kontrolluar presionin e gjakut të lartë dhe diabetit, nëse ka ndonjë. Limit kripë dhe yndyrë në dietë dhe ushtrime fizike.


Për të ruajtur veshkave
- Një presion të shëndetshëm të gjakut (120/80 për shumicën e njerëzve);
- Kontrolli sheqerit në gjak në diabet;
- Konsultimi me mjekun tuaj në lidhje me medikamente që mund të shpëtojë gjendjen e veshkave.