Sëmundja transmetohet seksualisht


Në shoqërinë tonë, kjo mënyrë ka ndodhur që, kur diskutoi sëmundje seksualisht të transmetueshme njerëzore, shumë të ndjehen siklet dhe vështirësi. Në këtë temë shumë njerëz të vështira për të biseduar jo vetëm me familjen, por me mjekun tuaj.
Sot ka mbi tridhjetë sëmundje të transmetueshme seksualisht. Megjithatë, disa të ndodhë pa asnjë simptomë, në mënyrë shumë të infektuar dhe dijeni se sëmurë. Për të zgjeruar njohuritë tona në këtë temë, ne listën e sëmundjeve më të zakonshme njerëzore transmetuara seksualisht.Sindromi i fituar i mungesës së imunitetit apo AIDS
Është e njohur se AIDS është një plagë lebre 21 ndonjëherë. Dhe ajo i takon sëmundjeve banale që mund të transmetohen seksualisht. Zhvillon gjatë infeksionit nga një virus, i quajtur virus i mungesës së imunitetit njerëzor, HIV. Përqendrimi i tij arrin një maksimum në spermë, gjak dhe sekrecionet vaginale të një personi të infektuar.
Shumica e pacientëve me infeksion HIV në fillim nuk e ka ndier ndonjë shenja të sëmundjes, kështu që shpesh nuk e dinë se infektuar. Në mënyrë tipike, këto sëmundje parë e njeriut manifestohet me temperaturë, temperaturën e trupit të 375-378 gradë, humbje peshe prej mbi 10%, rritjen e djersitje, dobësi, lodhje të pashpjegueshme, nyjet limfatike zgjeruar.


HIV transmetohet me anë të:
• seksuale (gjenitale, oral, seksi anal me një person të infektuar);
• transfuzioni i gjakut apo komponentëve të gjakut;
• administrimi i barnave me një gjilpërë apo shiringë të përdorur.
• Përveç kësaj, virusi kalon nga nënat për fëmijët nëpërmjet placentës ose gjatë laktacionit.
Vini re se kafshimet e insekteve, kontaktet shtëpiake, pas enët në banjo, transmetimit të virusit ajrore. Gjithashtu mos harroni se sot, AIDS mbetet sëmundje e pashërueshme.


Sifilis
Kohët e fundit, sifilizi ishte një mallkim i vërtetë për njerëzit që janë përzier. Dhe historia është e mbushur me shembuj të sëmundjeve të njeriut, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, përfshirë sifilisit, u bë shkaku i vdekjes së njerëzve të mëdhenj. Prandaj, pavarësisht nga fakti se në sifilisit sotme trajtohet me sukses, sëmundja nuk mund të injorohet.
Periudha e inkubacionit Primar sifilizi e cila zgjat deri në 6 javë, karakterizohet nga formimi i organeve gjenitale ose në gojë pa dhimbje, shërimi i gjatë madhësia ulçerë nga 2 në 4 cm, e kuqe-ngjyrë flakë të kuqe, me tehe të qetë, si dhe nyjet limfatike zgjeruar në ijë . Në qoftë se në këtë kohë pacienti nuk është dhënë kujdes mjekësor, sifilizi shumë shpejt kalon në fazën e dytë.

Sifilizi dytësor shfaqet pas një periudhë prej 6 javësh në 6 muaj pas fillimit të plagë fillore. Ajo është prania e puçrra në të gjitha lëkurës, allopetsyey, dmth humbje e flokëve, spote të lehta në qafë apo shpatulla rripin.
Rruga kryesore e transmetimit të sifilisit - seksual infeksion, më pak të përbashkët në kontaktet familjare. Nëse nuk trajtohet sëmundja e parë dhe faza e dytë, ajo lëviz në fazën e tretë, në të cilën ndikon organet e brendshme, sistemin nervor qendror, vizioni shqetësuar, etj Kjo çon në paaftësi.


Herpesi gjenital
Herpesi gjenital është kushërinjtë më të afërt të njohur për shumicën prej nesh të ftohtë, që skuqje itchy në buzë, duke u paraqitur me anginë apo ftohjet tjera. Dallimi i tyre është vetëm në vend lokalizimin "dhe ashpërsia e ndikimit.
Me infeksion gjenital herpes disa ditë pas kontaktit seksual me manifestime një person të infektuar prostudoobraznыe vëzhguara, ka blisters dhimbshme madhësi të vogël në organet gjenitale, pamja e njerëzve të pamend mund të shkaktojnë kruamje apo djegie. Këto simptoma mund të shfaqen brenda 1-3 javësh. Megjithatë, zhdukja e lezioneve nuk është një tregues se personi është i shëndoshë dhe nuk ka një skuqje të lëkurës përsëri. Herpesi gjenital mund të ndodhë pa simptoma. Besohet se deri në fund ajo është pothuajse e pamundur për të kuruar.

E vetmja Transmetimi i herpes gjenital - seksual. Pasojat më të rënda të sëmundjes përfshijnë varfëri.

Gonorre
Sëmundjet njeri sëmundjet seksualisht të transmetueshme - një e keqe mysafirë pak në trupin tonë. Më të zakonshme përfshijnë gonorre. Pas kontaktit seksual me një partner të infektuar, në 2-21 ditë, ka shkarkimit të bollshme trashë purulent vaginale, dhimbje dhe ndjenja të djegjes gjatë urinimit, dhimbje në fund të barkut.
Gonorrea është seksualisht të transmetueshme dhe shpesh shkakton lezione të sistemit urogjenital, impotencë, shterpësinë.


Klamidia
Njerëzit pranuar se Klamidia është sëmundje më pak të rënda që transmetohet seksualisht. Kjo është e gabuar, sepse pasojat mund të jenë mjaft të rënda. Simptomat e sëmundjes - shfaqjen në 7-21 ditë pas kontakt me njeriun e sëmurë e lengjet vaginale, gjakderdhje jashtë menstruacioneve, djegie dhe dhimbje gjatë urinimit, temperaturë, vjellje, dhimbje barku, diarre. Ndonjëherë kjo ndodh në burra klamidia asimptomatike.
Sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe shpesh çon në lezione të rënda organet urinare transmetimin e fëmijëve gjatë lindjes, varfëri dhe impotencë.


Trichomoniasis
Pacientët Trichomoniasis shpesh prezanton mashtruese si në diagnozën e vërtetë. Dhe ai është diagnostikuar është e vështirë, pasi që sëmundja është në gjendje të infektojë jo vetëm organet gjenitale. Simptomet e trichomoniasis përfshijnë pamjen për 3-15 ditësh kruarje, lengjet vaginale, dhe urinim i shpeshtë. Burrat nuk mund të ndjeni asnjë simptomë.
Trichomoniasis transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual dhe mund të çojë në inflamacion të traktit urinar, si dhe sëmundje të tjera serioze.