Sëmundjet e transmetuara nga minjtë dhe minj


Për fat të keq, në teknologjitë tona gjithnjë e avancuar dhe burrin e shpikjeve nuk mund të dalë me një mënyrë për të hequr qafe të dëmtuesve në shtëpinë tuaj. Të gjithë e dinë brejtësit minj dhe minjtë janë përfaqësues të shumë të shumta të klasës së gjitarëve. Drive brejtësve napivpidzemnyy jetojnë në Burrows thellë. Ata ushqehen me sipërfaqen e këtyre kafshëve, duke sjellë një shumë e njeriut shqetësim: prishur ushqimit dhe drithërave furnizimet.
Por dëmi më i madh që ata të shkaktojnë që të patogjeneve njerëzore dhe vektorët e sëmundjeve të ndryshme. Sëmundjet e transmetuara nga minjtë dhe minj të njeriut janë në mesin e sëmundjeve ngjitëse që mund të transmetohen nga një parazit kryer nga minjtë dhe minj (ticks, pleshtat), dhe nëpër ujë me cilësi të dobët dhe të marrjes së dobët të ushqimit të cilësisë.


Vlen të përmendet sëmundjet më të rrezikshme të cilat janë përhapur nga brejtësve janë murtaja - minjtë dhe minj zbatohen peschankamy; encefalit - minj pyjore vaksinuar voles; egërsi - aplikoni minjtë.
Murtaja takon një sëmundje shumë serioze që është transmetuar tek njerëzit nga parazitët që jetojnë në minj dhe bukuri. Ajo quhet sëmundje e tanishme akute infektive që ndikon në sistemin limfatik, lëkurën dhe mushkëritë.

Infeksionet Эntsefalytnыe transmetohet tek njerëzit nga kafshimin e ticks. Këto marimangat janë parazitare kryesisht në brejtësve, ku shtriheshin në një shumë të larvave. Minj Përhershëm migrimit të çon në rast të shpeshta bie gjak-gjiri parazitëve në trupin e njeriut. Kjo sëmundje mund të ndikojnë në trurin e njeriut dhe madje mund të çojë në vdekje.

Egërsi është një sëmundje e rëndë infektive që prek sistemin nervor dhe shpesh përfundon në vdekjen e pacientit. Kjo sëmundje mund të kryejë pickim rat ose edhe përmes kontaktit të njeriut (në qoftë se ndonjë gërvishtje ose plagë) në urinë ose feçe e brejtësve.
Një problem i madh është duke u bërë shpërndarjen më aktive të minjtë dhe minj, si në zonat urbane dhe në zonat rurale. Transmetohet nga minjtë dhe minj sëmundje të tilla të rrezikshme si leptosperoz dhe toxocarosis - mjekët përkasin infeksionet më të rrezikshme në botë (e cila është kafshët amtare)


Leptosperoz një plagë infektive që prek veshkat, mëlçinë, sistemin nervor. Në natyrë kjo sëmundje vuajnë shumë brejtësve - por transportuesit më të rrezikshme kanë minjtë. Rrjedh sëmundje është shumë e dhimbshme dhe shpesh çon në vdekje. Rastet e infektimit të njeriut me minjtë regjistruar pothuajse çdo vit dhe të çojë në vdekje. Njeriu ky infeksion zakonisht bie gjatë kontaktit me urinë rat ose feçe bien në mukozës së njerëzve. Sidomos të shpeshta gjatë punës bujqësore të vjeshtës: korrje minjtë dëmtuara, kositëse dhe korrje bari, etj Duhet të trajtohet me kujdes dhe fruta të cilat ishin në terren dhe mund të kontaktoni me kafshëve të sëmura. Gjithashtu lehtë nga minjtë e infektuar kafshët shtëpiake - qentë dhe macet bartin sëmundje pa simptoma, si një transportues aktiv.


Toxocariasis është sëmundje shumë të rënda, parazitare të shkaktuara nga migrimi i larvave në zorrë të kafshëve kryesisht mishngrënës dhe kafshët shtëpiake. Në njerëz, këto parazitëve të zhvilluar në fazën e larvat. Në indet e minj dhe minjtë pas marrjes së vezëve parazitare në procesin e degjenerimit të larvave që jetojnë prej kohësh në parazitëve indet, duke i bërë ato infektive. Kjo brejtësit është sëmundje aktive shitës shetitës që transmetohet lehtësisht tek njerëzit. Kur injektuar në stomak e vezëve është i infektuar. A toka nuk lënë pas dore larje me dorë, duart e kontaminuar në të mirë mund të shkaktojë infeksion. Jo perime mjaft të larë dhe fruta mund të shkaktojnë sëmundje.


Nuk është një sëmundje e rrezikshme përhapet nga minjtë - streptobatsylez (ethe nga kafshimin e rats). Bakteret barten tek njeriu në kohën e brejtësit kafshimit, e karakterizuar nga aftësia e tyre për të mbijetuar kohë neyyazytsirnymy të gjatë. Njeriu vuan akute febrile konfiskimet karakter. Nuk është inflamacion të rëndë, dhe skuqje edhe bollshëm në vendin e kafshimit të brejtësit. Fakti se shumica e minjve në nasopharynx vazhdimisht bakter që excites streptobatsylez. Në miu kafshoj këto baktere të hyrë në lëkurën e njeriut, dhe pastaj në gjak. Sëmundja manifestohet, shpejt duke çuar në sulme të rënda të etheve dhe skuqjen në këmbët dhe duart. Nëse sëmundja nuk trajtohet, mund të çojë në nyjet limfatike dhe dëmtimit të trurit dhe ënjtje indeve të buta.


Giardiasis është një sëmundje që ndodh tek njerëzit dhe ndikon në zorrë e vogël dhe është e shoqëruar nga reagimet neurologjike dhe alergjike. Kjo sëmundje është shumë e zakonshme në mesin e minj dhe minjtë. Në brejtësve pjekur cysts të Giardia me feces dhe prekje rrugë fekal-orale. Kjo mund të ndodhë nëpërmjet përdorimit të ujit të ndotur, kontaktoni me tokën me anë të duarve të pista, dhe ushqim trajtohen keq. Ljamblii mund të prishin sintezën dhe lirimin e enzimeve në trup, shkelin shkëmbimin e yndyrë, karbohidratet dhe proteinat ndryshojnë serum.


Të gjitha sëmundjet e transmetuara nga minjtë dhe minj janë shumë të rrezikshme për trupin e njeriut. Ajo duhet të mbahet mend se shëndeti i tyre duhet të shohim të njëjtin person. Ne duhet vazhdimisht të kryejë masa për të parandaluar infeksionet e tilla të rrezikshme. Sigurohuni që ju keni në brejtësve zavodylysya shtëpi - dekorim sanitare shpenzuar. Të jetë i vëmendshëm për higjienën e tij - lani duart me sapun pas do të rrugëve dhe duke qëndruar në natyrë, nuk pini ujë të cilësisë së dyshimtë, proces perime dhe fruta, të inspektojë kafshët në aspektin e infeksioneve të transmetueshme nga brejtësve, shqyrtohet periodikisht nga një mjek dhe të kthehet analizën tuaj gjak për parazitëve dhe infeksioneve.