Ku janë metastases në veshkat, si ata identifikojnë dhe zgjidhin saktë


Metastases të ndodhë kur një tumor veshkave, të cilat mund të prodhojnë metastazë e përhapur, kancer domethënë bronchiogenic, melanoma, ose forma të ndryshme të Limfoma.
Disa herë metastazat janë formuar vetëm në parenchyma renale dhe në legen saj. Gjithashtu vëzhguar në kancer metastatik renal e laring ose faring, kanceri i gjirit, kanceri i veshkave, kanceri i mëlçisë, stomakut ose pankreasit, kanceri i ezofagut, gjëndrës tiroide.

Kjo është e rëndësishme!
Në 34% të metastases të prekura nga kanceri i veshkave në gjëndër veshkave, 18% - me kancerin e mushkërive, 11% - në kancerin e veshkave kundërt. Metastases në veshka bie përmes bashkëveprimit të drejtpërdrejtë, përmes sistemit limfatike ose nëpërmjet aortalnuyu.Ne mund të themi se metastasized të veshkave depërtojnë relativisht të zakonshme, por trupi i punës thyer vetëm në raste të jashtëzakonshme. Ndonjëherë shumë metastases porta compressing uretër veshkave dhe të provokojë formimin e hydronephrosis dhe presionit të lartë të gjakut.


Shkaqet e varieteteve dhe metastazë


Shumica e onkologjisë dhe të veshkave metastasizes në organet e largëta - siç ndodh në rreth 20 - 50% të rasteve. Tumoret e veshkave mund të rritet në mënyrë të veshkave ose Cava inferior vena, dhe një rritje të identifikuar në 15% të rasteve të tumoreve malinje të veshkave. Por kjo nuk do të tregojnë një prani në rritje të metastases në veshka, si dhe vëzhgimet e ekspertëve u regjistrua se përhapja e trombo tumorit nuk provokuar ndonjë metastaza.

Shkaku i metastases në veshka është sistemi i tij i madh venoz lidhjen e saj me kryesore anije trungu kraharorit dhe të barkut. dhe venat e sistemit skeletor.
Pas zbulimit të metastases në veshka është kryesisht arsyeja kryesore për këtë proces është zbaticë fornykalnыe. Që ata të luajnë rolin kryesor në metastazë. Në këtë mënyrë, kanceri është në gjendje të rritet në një enë dhe pushim integritetin e kapsulës, në të cilin tumori. Ky refluksit lohanochnыy renal mund zhvilluar dhe përmirësuar performancës me presion minimale brenda legenit veshkave, siç ndodh në të njëjtën kohë të hapur të gjitha mënyra për penetrimit pasive e grimcave të vogla në sistemin e indeve tumor venoz e trupit te njeriut.

Metastases e përshkruara përhapur në sistemin gjak dhe limfatik shpesh ndodh kur të gjithë kanceri papilare e legen veshkave. Në çdo metastazë situatë është shumë e zakonshme, dhe për këtë arsye, pacienti duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrje mjekësore, duke ndjekur procedurat e veçanta dhe dorëzimin e analizave. Doktor ndihmon të zgjidhni trajtimin optimal dhe nëse është e nevojshme të emërojë një operacioni.


Procesi i diagnostikimit dhe trajtimit


Aktualisht zbatohet pas metodave të hulumtimit për veshkat që metastases:
Ultratinguj veshkave ultratingull ose sonography. Përparësia e kësaj metode është se ajo është shumë informativ, nuk përfshin kirurgji invazive, të sigurt dhe të qasshme në vlerën e saj. Me ultratinguj mund të vlerësojë gjendjen e venë veshkave dhe Cava inferior vena, për të vendosur praninë e metastases.
Biopsi - është një jetë zona gardh tumorit për kërkime.
Tomography llogaritur - Procesi shtresa e shqyrtimit të indeve dhe organeve. Kjo është një mënyrë më e saktë në krahasim me diagnostifikim ultratinguj, por edhe më të shtrenjta. Pra, janë të dhënat për madhësinë e tumorit, shpërndarjen e saj, gjendjen e nyjave limfatike, shteti i venë veshkave dhe Cava inferior vena.

MRI - radio rreze diagnoza rrezatimi, nuk sjell ndonjë dëm për shëndetin.
X-ray provim.
Strategjia trajtim zakonisht zhvillohet mjekun onkolog - kjo është kryesisht varet nga vendndodhja e tumorit dhe historisë së pacientit të sëmundjes. Për trajtimin e metastazave në veshkë, zakonisht një kombinim të metodave të zbatuar terapi konservativ dhe kirurgji. Operacioni mund të zgjasë në mënyrë të konsiderueshme jetën e pacientëve.
Ka disa lloje të kirurgjisë:
Radikale nephrectomy - heqja e trupit proces me nyjet limfatike regjionale veshkave dhe yndyrë.
Extended nephrectomy - heqja e tumorit kryer gjithashtu tumoreve të organeve të tjera.
Heqje e veshkës - kryhet me pak lezioneve.
Kjo është e rëndësishme!
Efektiviteti i kimioterapia dhe rrezatimi terapia në formimin e metastases në veshkë nuk i jep rezultatet e pritura dhe është përdorur kryesisht si terapi paliativ për të ndaluar përhapjen e vatrave të sëmundjes dhe për të ndaluar përhapjen e infeksionit. Kështu, metodat e trajtimit metastaza në veshkat kufizuar ashpër.


Rreziku i formimit metastazë në veshka është ruajtja pothuajse e plotë e aktiviteteve normale të trupit, që nuk ka simptoma, kështu që është e pamundur për të zhvilluar dhe metodat e parandalimit. Diagnoza është bërë rastësisht. Në lidhje me këtë ka humbur shumë kohë.