Regurgitation si një reagim mbrojtës të trupit të fëmijës


Regurgitation per trupin e fëmijës vogël është një proces fiziologjik që pasqyron karakteristikat e traktit gastrointestinal, në pjesën e sipërme foshnjat. Përveç kësaj, regurgitation si një reagim mbrojtës nga overfeeding trupin e fëmijës, ushqim tepërt qëndron jashtë.
Thithur nga qumështi i gjirit nëna hyn në stomak - traktin gastrointestinal, i cili fillon procesin e tretjes. Në hyrje në murin e ezofagut eshte nje rul muskulare - brumit të, i cili transmeton ushqimin në traktin gastrointestinal dhe pengon lirimin e saj, ose në hedhur ezofagut. Në këtë fillim të fëmijëve të moshës nuk kanë shprehur ende një rul, e cila është një nga arsyet që tërheqin regurgitation. Fëmijët e barkut në muajt e parë të jetës është pothuajse horizontale, e cila gjithashtu çon në braktisjen e përmbajtjes stomakut në ezofag, dhe pastaj - në gojë.Si rritjen e foshnjës dhe zhvillimin e funksioneve të saj motorike (aftësinë për t'u ulur, të dalë, ecin) stomak merr pozitën më shumë vertikal, zhvilluar ngushtim fiziologjike të ezofagut dhe muskujt (sphincters), fibrave të forta të muskujve, të cilat në përgjithësi kontribuon në promovimin e ushqime të drejtë.

Në shikim të parë, si një regurgitation mbrojtëse të reagimit dhe të vjella për trupin - duket procese shumë të ngjashme. Si për të kuptuar se çfarë po ndodh me fëmijën? Regurgitation - një proces pasiv, në të cilën qumështi hedhur myyazytsilno në ezofag, atëherë në gojë dhe rrjedh prej saj. Të vjella është - një proces aktiv, i cili përfshin muskujt e traktit të sipërm gastrointestinal, pra zhvillimin antyperystaltyka - lëvizja e muskujve në drejtim të kundërt. Ushqimi ejected nën presion, bien në gojë dhe hundës zgavër. Këto procese mund të dallojë sjelljen e një fëmijë të vogël, vëllimi i masës së ushqimit dhe natyrën e zgjedhjes së tyre. Të vjella është zakonisht paraprihet nga një ndjenjë e sëmundjes ose të përzier, fëmija i zbehtë bëhet fjetur, vë në gjumë, apo anasjelltas, i shqetësuar. Nëse regurgitation zakonisht gjatë natës, atëherë vjella mund të ndodhë në disa faza (valët). Regurgitation është stvorozhennыm përbërëse ose qumësht, dhe të vjella mund të jenë papastërti të ndryshme, bile, herbs, etj


Vëllimi zryhuvan një reagim mbrojtës ndryshon në varësi të shumës ngrënë pelte: një mesatare prej jo më shumë se 1-2 lugë Për të lundruar në vëllime, hedh në 1 tbsp pelenë Njollat ​​e ujit dhe krahasohen në madhësi. Zryhuvan natyra për të gjykuar shëndetin e fëmijës. Normalisht regurgitation ndodhin vëllimit të vogël, e cila nuk ndikon mbi fëmijën dhe nuk ndikojnë në mbledhjen e peshës trupore. Një numër i kushteve patologjike mund të çojë në atë që regurgitation janë të rënda ose të shpeshta sa që një fëmijë nuk nayidayetsya dhe si rezultat, nuk fiton. Puna e të gjitha organeve dhe sistemeve të trupit, duke përfshirë traktin gastrointestinal, në varësi të sistemit nervor qendror. Rritja e presionit intracranial mund të ndikojë në zryhuvan natyrës, duke i bërë ata të shpeshta dhe të zgjatur. Përçarje evakuimin e ushqimit në duodenum nëpërmjet një vrull apo shtrëngim në zonën dalje të stomakut gjithashtu rezulton në regurgitation e harlisur dhe madje edhe të vjella.


Nëse fëmija është e nevojshme paplanifikuar shqyrtojë neurolog dhe kirurg. Regurgitation si një reagim mbrojtës është një fenomen fiziologjik dhe ndodh në shumicën e fëmijëve - me një frekuencë maksimale të pjesës së parë. Si rritjen e një fëmijë të vogël dhe trupin e fëmijës, formimin pozicionin vertikal e stomakut dhe futja e tij në dietën e tij të ushqimeve më të dendura (drithëra), frekuenca zryhuvan reduktuar ndjeshëm. Në shumicën e rasteve, regurgitation nuk kërkon korrigjim të veçantë. Nëse është e nevojshme, të përshkruara nga mjeku në të ushqyerit fëmija trajtimit antireflux administruar përzierje.