Infeksionet që zhvillohen në njerëz të infektuar me HIV


Një nga drejtori dhe agjenti është konsideruar si virusi i mungesës së imunitetit HIV. Rezultati është një progresion i sëmundjeve të rrezikshme për jetën e njeriut - AIDS. Fituara lezione sindromi i mungesës së imunitetit karakterizojnë imunitetin e përgjithshëm, ku trupi nuk mund të përballojë edhe infeksione butë. Kjo çon në formimin e sëmundje të rënda dhe vdekje të mëvonshëm. Virusi HIV është mjaft i ngadalshëm, që nga data e paraqitjes së infeksionit në trup të shfaqjes së disa nga simptomat e para mund të marrë një kohë shumë të gjatë. Shumica e infektuar këtë periudhë zgjat për 10 vjet ose më shumë.HIV infektuar mundur me:
- seksi i pambrojtur
- dhënie gjaku
- antysanytarnыm e injeksioneve
- Qumështi i gjirit infektuar
- kur operacioni pakualifikuar
- me plagë të hapura
- dhe infeksion i mundshëm i fetusit gjatë
shtatzënia ose lindja e nënës
Më poshtë po e konsiderojnë zhvillimin e një infeksion në
Njerëzit me HIV pozitiv dhe nuk do të ndodhë në këtë formë në njerëz të shëndetshëm.

Tuberkuloz
Tuberkulozi - kjo është ndoshta infeksioni kryesore që e shoqëron transmetimin e HIV-it, sepse shpëtojnë saj ajrore pothuajse e pamundur. Infeksionet mykobakteria që mund të gjenden në njerëz të shëndetshëm, por ato mund të përparojë vetëm në imunitet të ulët. TB shpesh kthehet në një formë komplekse dhe ndikon në shumë organe të brendshme përveç mushkërive. HIV-pozitiv dy herë në vit të bëjë testin Mantoux dhe X-ray shqyrtimin e të dy mushkëritë. Simptomet kryesore të TB janë konsideruar kollë lagësht, djersitje, dobësi dhe ethe. Kur këto simptoma duhet menjëherë të kërkojë TB.


Pneumonia Pneumocystis
Kjo sëmundje karakterizohet nga inflamacionit të mushkërive me sëmundje të rëndë. Shmangni pneumoni Pneumocystis nuk mund në asnjë mënyrë, sepse patogjen transmetohet nëpërmjet ajrit. Kjo është arsyeja pse një sistem imunitar të dobët i pacientëve që marrin parandalimin e HIV-it emërohet drogë mjekësore. Në këtë rast zhvilluar ethe, dhimbje në gjoks gjatë frymëzimit dhe skadimit, dhe një kollë të fortë. Nuk është gulçimë yyazytsirnist dhe humbje peshe papritur.

Urdhje
Herpesviruset janë rrezik mëdha të mjaftueshme për shëndetin e njerëzve të infektuar me HIV, ekziston një rrezik i veçantë i infektimit gjatë marrëdhënieve seksuale ose kontakt të drejtpërdrejtë me pacientët me një formë aktive të sëmundjes. Indet që i goditën herpes shëruar për një kohë të gjatë që soputstvuetsya lezione të mëdha të mukozës dhe lëkurës.


Infeksionet bakteriale
Infeksionet bakteriale të zhvilluar kur infeksioni sëmundja mund të zhvillohet në pneumoni bakteriale, e cila është më e zakonshme në duhanpirësit dhe drogës-varur. Progresi i infeksionit bakterial mund të çojë në zhgënjim traktin gastrointestinal, baktereve në gjak, duke shkaktuar në këtë mënyrë sepsë, pas së cilës pacienti thjesht vdes. Metodat e duhura të parandalimit, të cilat përdoren për të parandaluar pneumoni Pneumocystis mund ta ndihmojë atë të shmangur specie bakteriale.


Toxoplasmosis
Shfaqja e kësaj sëmundjeje provokoi hahet mish të gjallë apo kontakt me glasë cat. Në të infektuar me HIV, kur infeksioni toxoplasmosis është një rrezik i komplikime të rrezikshme, të tilla si dëmtimi i trurit, i cili më tej të çojë në gjendje kome, mungesa e fjalës dhe paralizë të plotë. Shpesh pacienti vdes pa lënë gjendje kome.

Infeksionet e zorrëve
Ndër infeksionet më të rrezikshme zorrëve për njerëzit e infektuar me HIV duhet ethet e tifos, dizenteri, salmonellozave. Në rastin ku ata zhvillojnë në trup, ato gjithashtu mund të jetë fatale, sepse trupi nuk mund të përballen me to.


Sifilis
Infektuar me HIV shpesh janë nënshtruar një formë të tillë të rrallë e sifilisit, neurosyphilis ose frëngjyzak si lodh, e cila ndikon shumë komplikime në veshka për ta dhënë edhe me trajtimin intensiv.

Hepatit
Pothuajse të gjithë gjakut të infektuar me HIV është i hepatitit B, e cila shpesh shkon soputstvye hepatitit D, ajo vazhdon në një formë më të ndërlikuar.

Candidiasis
Candidiasis - është infeksioni më i zakonshëm fungale që ndikon në mukozën e traktit gjenital, hundës dhe gojës. Infeksioni manifeston shtresë dobët në fyt, gjuha, Mukoza vaginale, faqet e brendshme dhe qiellin. Në fazë të vonë mëllenjë sëmundje prekur trake, bronke, mushkëritë dhe ezofag.


Cryptococcosis
Cryptococcosis mund të shkaktojë inflamacion të membranave të trurit, duke shkaktuar meningjit. Sëmundja hyn në trup nëpërmjet organeve të frymëmarrjes dhe provokon fortë ethe, të vjella, vjellje, dhimbje koke dhe humbja e vetëdijes. Gjithashtu, sëmundja mund të kollë të shoqëruar me gjak dhe rrjedhjen e gjakut për të shumëzimit të infeksioneve fungale. Si rezultat, pacientët vdesin.

Formimi i tumoreve
Në të rënda HIV në trupin e njeriut ka një tendencë për daljen e një shumëllojshmëri të tumoreve, ato mund të jenë ose malinje ose beninje. Për shembull sarkomë Kaposi mund të ndikojë jo vetëm të lëkurës dhe mukozës, por disa organeve të brendshme - trurin, mushkëritë, zemrën dhe traktin gastrointestinal.

Limfoma lënduar të gjitha organet e brendshme, nyjet limfatike, trurit dhe palcës kurrizore. Ata janë të shoqëruara me humbje peshe, ethe dhe djersitje e tepruar. Të gjitha formimin malinje në infeksionin me HIV kanë zhvillim shumë të shpejtë dhe ata në fakt nuk trajtojnë. Çdo pacient me HIV progresion individin, por rezultati përfundimtar është gjithmonë e njëjtë - një fazë e AIDS-it. Në kohët moderne, mjekët kanë mësuar shumë të ngrirë apo edhe të ndaluar zhvillimin e AIDS në njerëzit me ilaçe antivirale.