Metoda e diagnozës, prekje të veshkave si dhe pse mbahet


Prekje është një metodë e hetimit të veshkave, kur duke përdorur prekje janë disa parregullsi në trup. Ajo është përdorur gjerësisht në praktikën e përditshme mjekësore.


Metodat e inspektimit


Prekje e veshkave kryhet një herë me të dyja duart. Ajo përdor një shumëllojshmëri të teknikave. Metoda më e zakonshme është si vijon: Pacienti shtrihet në kurrizin e tij me mjekun e veshkave ndjenja e duhur vë anën e djathtë të barkut, dhe e vë majtë në brinjën e dymbëdhjetë. Një shqyrtim i majtë po ndryshojnë. Ky pacient për të bërë breaths thellë.Kjo është e rëndësishme!
Veshkave obmatsuyutsya frymë thellë në atë kohë, e cila kontribuon për mosveprim të tij. Për informacion më të saktë në lidhje me madhësinë dhe lëvizshmërinë e trupit duhet të organizohen prekje dhe pacientit shtrirë në anën.

Një metodë tjetër e prekje është ndjenjë veshkave me dy duar, me këmbë pacientit me bagazhin pak prirje përpara.
Ndonjëherë, duke përdorur këtë metodë nuk mund të instaloni veshkë lundrues, kur një zhvendos lirshëm në një distancë mjaft të madhe.

Kur ndjenja e lëvizin veshkave përdorur metodën e mëposhtme: dora e majtë është në anën e djathtë në mënyrë që thumb ishte nën harkun bregdetar dhe pjesa tjetër në rajonin e mesit. Squeezing dorën e tij, trupi është zhvendosur në brendësi ndërsa dora më e mirë detektueshme e djathtë.
Nëse dyshoni se prania e një metode të lëngjeve të trupit të hyrjes. Vë Pacienti mbi kurrizin e tij, mjeku me dorën e majtë krijon një shtytje në zonën e pasme, e cila ndihet dhe krahun e djathtë, e cila është e vendosur në frontin.Si është sondazh


Shumica prekje veshkave kryhet në pozicionin e shtrirë në shpinë me këmbët prirje dhe një pak holluar. Mjeku është i habitur nga veshkat dhe fillon me gishtat drejt dorën nën rajonin e mesit të pacientit, dhe ata të drejtuar në kënd formuar nga brinja e dymbëdhjetë dhe muskujt gjatë dorsal.
Gishtat Bent e dorës së dytë fillon me një mjek në buzë para, në mënyrë rigoroze paralele në pjesën e jashtme të buzë të muskujve rectus në barkun e tij. Prekje kryer duke përdorur gishtat e konvergjencës të dy duart, por gishtat në anën në rajonin e mesit të veshkave është ngritur pak në drejtim të dorës para.

Nëse madhësia e veshkat zgjeruar, ajo rezulton të rrëmbej atë në mes gishtat e dy duarve, dhe kjo tregon shkeljen e jo vetëm nga madhësia, por edhe formën, strukturën e trupit.
Nëse veshkave nuk është rritur në madhësi dhe diagnoza është lëvizshmëria e saj anormale, kjo do të marrë pak më shumë se ngritur atë në frontin e gishtave, të cilat janë në anën e pasme - me pacienti duhet të marrë frymë thellë. Trupi fillon të zhvendoset poshtë dhe gëzon gishtat para, por pas lirimit të tij në nxjerr atë përsëri në vend.


Kjo është e rëndësishme!
Çdo veshkave duhet të jetë i prekshëm me të njëjtin emër anën e djathtë: - djathtas, majtas - të majtë.

Në urologjisë prekje konsiderohet mënyrë shumë informative e ekzaminimit klinik organeve urinare, duke përfshirë veshkat.


Sa është prekje të rritur dhe fëmijë


Veshkat janë të ekspozuar vetëm në prekje strukturën asthenic trupit të pacientit ose në shumë të hollë peritoneum mur. Në pacientët me dukshëm veshkave kur zhvendosja ose rritur madhësinë e tyre. Ndjeheni trupi i shtrirë në anën e saj ose në këmbë, duhet të organizohen për të gjithë pacientët - po, ju mund të gjeni lokalizimin e abuzimit autoritetit ose lëvizshmërisë patologjike.

Nëse mjeku nuk ishte në gjendje të kontaktoni fëmijën, pastaj më vonë është vështirë të prekje. Është e nevojshme për duart profesionale ishin të ngrohtë.Në foshnjat për shkak të dobësisë së madhe të murit të barkut, mbi veshkave ulur pozitës dhe madhësisë relativisht të madhe të trupit të prek atë vjen shumë më e lehtë në krahasim me sondazhin e të dhënave në fëmijët në moshën e shkollës.
Në kryerjen këtë metodë në një fëmijë paaftë të diagnostikuar rritjen e madhësisë së tij shpesh shoqëruar nga hydronephrosis, rritje e tumorit, policistike, hipertrofisë patkua veshkave në prani të vetëm një veshkave.


Kjo është e rëndësishme!
Ndonjëherë mjeku arrin të ndjehen dystopyrovannuyu dhe të veshkave, dhe në rastin e aplazionit ose hypoplasia e muskujt e organeve të barkut oschupыvayutsya mur të shëndetshme.

Në zbatimin e prekje e bark të ulët në fëmijët me peshë lindjeje të ulët ndonjëherë paaftë të ndjeni disa qëndrueshmëri arsimor i butë, e cila është anë e vijës së mesme në fshikëz. Ky manifestim mund të shkaktojë praninë e një diverticulum madhe fshikëz.