Mikroorganizmave që shkaktojnë sëmundje të frymëmarrjes


Sëmundjet respiratore, infeksionet virale (ARI), që shkaktojnë bakteret hyjnë nëpërmjet traktit respirator në trup. Sot ne flasim për mikrobet që shkaktojnë sëmundje të frymëmarrjes.
Zakonisht, pasi mikroorganizmave të bllokuar në trup, një person fillon të kollitjes, hundë i lëngshëm, ethe, përkeqësuar gjendjen e përgjithshme.

Mikroorganizmat janë shumë të ndryshme, ato ndryshojnë në strukturën e tyre, funksionin dhe strukturën. Bota e organizmave të gjallë, të ndryshme në mënyrë që ndoshta e vështirë për të përshkruar të gjitha llojet. Mikroorganizmat jetojnë kudo: në ujë, tokë, ajër, ujë tokës, kores së tokës. Natyrisht, bakteret mund të jetojnë më brenda organizmat e gjallë dhe organizmat e gjallë.


Për më tepër, njerëzit nuk ballafaqohen vetëm me botën e organizmave të gjallë, dhe, për shembull, është e lagur në një oqean të baktereve. Bakteret banojnë tërë tokën, pavarësisht nga temperatura dhe kushtet klimatike. Bakteret që jetojnë në vendet tropikale, temperaturë të lartë, ato janë përshtatur normalisht për akull polare. Në mesin e mikroorganizmave janë ato që formojnë tokën dhe minerale. Megjithatë, nuk është sekret se ka patogjene që shkaktojnë infeksione të rrugëve të frymëmarrjes. Ata janë një pakicë dhe quhen patogjene.


I vetmi grup i mikroorganizmave nuk janë, ata dolën dhe evoluar rrugë të ndryshme evolucionare. Bakteret patogjene janë patogjene zorrëve, infektive dhe sëmundjet respiratore. Në mjekësi, rëndësi e madhe i është kushtuar karakteristikave ekologjike dhe biologjike të mikroorganizmave. Mikroorganizmave që shkaktojnë sëmundjet e frymëmarrjes, janë shumë të varur nga mjedisi. Disa mund të përshtatet, dhe për raste të tjera, mjedisi nuk është në përputhje me jetën. Përshtatet më mikroorganizmave, ata mund të ndryshojnë shoqërinë. Gjithnjë e më shumë, nuk është përzierjen mikroorganizmave, dhe mjekët janë të detyruar të merren me infeksione të reja, kushtet e përziera. Nje metode per trajtimin mund të jetë i ngjashëm që përshkruara për lloje të gjatë të njohur të infeksioneve. Por ju duhet patjetër të i kushtoj vëmendje të llojeve të veçanta dhe karakteristikat e mikroorganizmave. Për shembull, ekzistojnë lloje të mikroorganizmave patogjene që janë të ndjeshme ndaj antibiotikëve, ajo Mycoplasma.


Mikroorganizmave të ketë një vend të veçantë në mykoplazmat. Shumë karakteristika fiziologjike dhe morfologjike që lidhen me mykoplazmat shoqërojë konvergjencën e disa baktereve. Mycoplasma kanë muret qelizore të dendura si bakteret kalojnë nëpër një filtër bakteriale, pasi ajo nuk formojnë spore, si një virus. Mycoplasma mund të duhet të beskletochnыh në mjedise ato janë parazitë brendaqelizorë. Mycoplasma mund të gjenden në shumë sëmundje të rënda. Këto sëmundje të rrugëve të frymëmarrjes më infektive, për shembull - pneumonia, bronkopneumoni, dhe mund të shkaktojë epidemi masive të fatal në mesin e njerëzve.

Humbje masive të jetës, u takuan në periudhën donauchnom quajtur - një plagë masive, murtaja dhe murtaja. Emri - murtaja, sëmundja respiratore marrë për shkak të një përhapje të shpejtë të pikat ajrore.

Sot, sëmundja e frymëmarrjes, shpesh kryesor vdekjen e pacientit. Kjo është vaksinimi efektive, vaksinimi dhe njohuri nga mënyrat e trajtimit të duhur.
Organizmi infektuar, ajo është burimi i transmetimit të sëmundjeve të shkaktuara nga mikroorganizmat. Dhe njeriu mund të merrni jo vetëm në njerëz, por edhe të kafshëve, shpendëve, mund të infektojnë njerëzit. Sëmundje organizmave që shkaktojnë quhen infektive. Përhapja e sëmundjeve infektive varet nga niveli kulturor të popullatës, faktorët ekonomikë, politikë dhe socialë, kushtet dhe të ushqyerit. Nëse të gjithë këta faktorë janë të ulëta, atëherë shpërthimet dhe epidemitë nuk mund të shmanget.


Gjëja më e rëndësishme që sëmundjet respiratore janë trajtuar mjaft e thjeshtë, në qoftë se koha për të parë një mjek pa vonesë procesin e shërimit, të marrë ilaçe të përshtatshme, sëmundja shpejt të kalojë. Megjithatë, nëse nga pakujdesia trajtojnë fillon të ftohtë, ju mund të vërtetë të dëmtojë trupin tuaj. Bakteret nuk janë duke marrë lufta shoku do të përhapet, shumohen në trup me shpejtësi të madhe. Imuniteti nuk mund gjithmonë të kapërcyer infeksionin më vete, pa trajtimin e duhur, brenda një periudhe relativisht të shkurtër, mund të fillojë komplikime që çojnë në pasoja katastrofike. Edhe ftohtë të përbashkët, është transferuar në këmbët e tij, pa trajtim, ajo mund të çojë në bronkit, pneumoni, tuberkulozi, meningjiti dhe sëmundjeve të tjera të rënda.

Llojet e gripit që janë shfaqur në vitet e fundit, kanë gjithashtu një rrezik të madh. Të gjithë e dinë vdes e derrit, gripit të shpendëve nuk është marrë një jetë. Gripit, ju duhet menjëherë të përfitojnë nga kujdesi mjekësor, dhe me shtrimin në spital të mëvonshëm dhe trajtim intensiv. Infeksionet e tilla të kapërcyer vetëm do të dështojnë ose të vonojë procesin e vetë-trajtim mund të çojë në vdekjen e pacientit.

Mjekësia moderne shkencore u kujdes të popullsisë. Në vitet e fundit shpikura, testuar dhe nisi një prodhimin në masë të mijëra e barnave të reja antivirale. Megjithatë, çdo të drogës ka efektet e saj anësore. Edhe çmimi i lartë nuk është për të thënë se pas marrjes së drogës vjen përmirësim. Për trajtimin e duhur, është më mirë për të kaluar këshilla të mjeku, të bëjë përgatitjen e mostrës për pajtueshmërinë me trupin tuaj.