Presion normal të gjakut Çfarë presioni është normale tek njerëzit


Kohët e fundit kam vënë re se pothuajse jo më herët ka shkruar artikuj mbi tema në lidhje me presionin e gjakut. Më shumë se një viti vendi ishte vetëm një artikull në lidhje me ushqimet që ulin presionin e gjakut. Por, pothuajse gjysma e popullsisë së botës kanë një problem në këtë pjesë!
Pra, tema është shumë e rëndësishme dhe një faqe interneti dedikuar për të jetesës të shëndetshme thjesht nuk kanë të drejtë të largohet atë pambikëqyrur. Dhe më e rëndësishmja, unë mund të ndajnë me ju përvojën time personale, si të njohur me hipertension nga shkolla.

Korrigjoni lëshim tuaj unë do të fillojë me një artikull në presion normal të gjakut. Të gjithë kanë dëgjuar se 120/80 - një vlerë ideale e saj shpesh është thënë se "si një astronaut." Dhe kjo, me të vërtetë? A është e gjitha nuk është një rregull? Dhe se presioni është ende konsiderohet normale?


Mjekësi zyrtare vijon shkallën e ardhshme matjes:
Presion normale për një person

Jo një herë e pa këtë shenjë në zyrën e një mjek, kardiolog. Megjithatë, unë kohët e fundit dëgjuar lajmin se fundmi zyrtarisht 140/90 konsiderohet normale.
Natyrisht, shkalla e tensionit të gjakut varet nga mosha e personit. Veçanërisht i ndryshëm nga presioni standart 120/80 tek fëmijët. Për vjeçari krye fëmijë përmendur 95/65 - është normë.Në zyrën i njëjti mjek e takova këtë tabelë:

Presion normal të gjakut për të gjitha moshat

Ajo rezulton se 120/80 - një vlerë njihet nga mjekësia zyrtare si normë për një të rritur. Megjithatë, vitet e fundit kanë thënë gjithnjë se presioni normale për çdo person të tij.
Në të vërtetë ka shumë njerëz (zakonisht vajzat) që ndihen mirë në qoftë se presioni 90/60 dhe 120/80 kur aparat matës tensioni tregon se ata të bëhen të pakëndshme. Ekziston edhe rasti kundërta. Një mjek tha se njeriu e di presionin është 180/100 me vete të përkryer me ndjenja.

Me këtë rast unë do të doja të ndajë disa mendime. Shëndet të mirë në të lartë (të ulët) presion - ajo është realitet. Kjo bindur veten përsëri. Por si do të ndikojë në shëndetin më vonë?
Nëse, për shembull, çaj të derdh ujë mbi të shënojë "max", ajo ende përballen me funksionin e tij dhe të përgatisë ujë të nxehtë. Por në qoftë se ju bëni këtë rregullisht, ka të ngjarë të rritet në masë të madhe rrezikun e thyerje.
Unë mendoj se diçka e ngjashme ndodh me trupin. Dhe në presion të lartë rrit rrezikun e sëmundjeve të rënda kardiovaskulare (sulm në zemër dhe infarkti).

Kështu që unë mendoj se 140/90 në një moshë të re shpesh nuk kanë presion normal, edhe në qoftë se ju jeni me të ndjehen mirë.
Çfarë mendoni për këtë dhe mendoj se presioni i gjakut normale?