Shenjat e AIDS në meshkuj si për të identifikuar sëmundje


AIDS - kjo është faza e fundit e virusit të mungesës së imunitetit njerëzor (HIV). Vetë AIDS nuk vrasin njerëz, por me krenari mban titullin e kësaj sëmundjeje fshehtë ndonjëherë. Kjo është për shkak të faktit se ajo shkakton dëme serioze në sistemin imunitar të njeriut.
Kur prekje HIV nuk shkakton shenjat dhe simptomat unike për të. E vetmja mënyrë për të gjetur praninë e AIDS në njerëzit është një test për HIV. Virusi mund të jetojnë në njeri mjaft heshtje për vite me rradhë, ndërsa gradualisht duke shkatërruar sistemin e tij imunitar.

Si rezultat i kësaj, rezulton se trupi nuk mund të luftojë edhe mikrobet thjeshta dhe infeksionet. Deri më sot, mjekësi nuk ka njohur mënyra të efektshme për të luftuar AIDS-in, por ndërhyrja në kohë është që të shtyjë fazën përfundimtare të sëmundjes.


Shenjat e AIDS në meshkuj


Simptomat e përbashkëta të AIDS-it janë zakonisht oportuniste, si në sistemin imunitar të një personi të shëndetshëm infeksioneve që shkaktojnë reagime në personin e infektuar, jo duke vepruar.

Manifestime të zakonshme të AIDS të përfshijë karakteristikat e mëposhtme:
ethe dhe të dridhura të shpeshta;
humbje peshe pashpjegueshme;
gjendrave linfatike;
lodhje dhe dobësi;
Djersitja e tepërt, sidomos në radhë të natës.

Burrat dhe gratë janë simptoma të ndryshme?


Simptomet kryesore të AIDS në gratë dhe burrat janë të ndryshme. Në burra për sëmundje është dukshëm më e gjatë dhe komplikime në fazat e hershme të sëmundjes shfaqen shumë më vonë.

Me to ju mund të theksoj gjashtë manifestime kryesore:Shpesh sëmundja për shumë muaj.

Vazhdimi dhimbje koke e cila i ngjan ndjenjat e zakonshme të sëmurë me ftohjet.
Reduktimin e peshës, zvogëlimi i fortë ose humbja e plotë e oreksit dhe lodhje.
Nyjet limfatike fryrë në çdo pjesë të trupit, por dhimbja, ndërsa mungon.
Trupi i një njeriu përafërsisht gjashtë javë pas infeksionit duket i nxituar. Skuqja mund të shfaqen kudo në trup, dhe bis gjurmë zhduken.
Në fazat e hershme të mposhtur virusit të AIDS-it është pothuajse gjithmonë temperaturë të zgjatur (dy deri në katër javë). Temperatura e trupit njerëzor rritur shumë (në 39 gradë), por gjendja e përgjithshme ngjan një sëmundje të thjeshtë frymëmarrjes.


Megjithatë, droga që përdoren zakonisht në trajtimin e tyre, nuk japin efektin e dëshiruar.

Mjekët arritën të mundë sëmundjen?