Ngulët-maniakal çrregullim personaliteti si për të trajtuar


Aktualisht, në shoqërinë tonë ka shumë njerëz identiteti i të cilëve është i fokusuar në problemet e të menduarit dhe të vepruarit. Dhe në qoftë se procesi i të menduarit dhe i marrë kthehet në ngarje motivin psikologjik si pabarazi të dukshme në aftësinë për të ndjehen intuitive kuptojnë, të ndjehen të, dëgjoni, ëndrra, të luajnë dhe të gëzojnë të meditimit të artit, në këtë rast, i referohet çrregullim të personalitetit obsesiv-i sëmurë . Një numër i madh emocionuese, të njohur, njerëz të lartë të performancës "workaholics" të prirur për këtë gjendje.


Por një pjesë e veçantë e njerëzve për të cilët puna nuk është me vlerë, dhe të akteve të tilla të procesit të të menduarit në kundërshtim. Sipas çrregullim të personalitetit obsesiv-maniakal marrë mësuesit e filozofisë të cilët ndonjëherë kanë personalitetin dhe karakterin jo obsessyvnыy kanë tipare të sëmurë çrregullim. Fakulteti gëzon dhe në këtë mënyrë ngre dinjitetin e tyre përmes procesit të të menduarit dhe nuk e ndjejnë nevojën për zbatimin e ideve të tyre. Më tej, për shembull, zdrukthtarë dhe kontabilistët shpesh bien nën kompulsyvnыy por jo lloji obsessyvnыy. Kënaqshmëria me ngulët-maniakal çrregullim të personalitetit të marrë nga zbatimi rigoroz i një numri të problemeve të veçanta, shpesh duke kërkuar përpjekje të vogla rozuyazykah. Ndodh që individët nuk kanë tendencë për të sëmurë ritualet, vijnë në terapist për marrjen shpëtoj e mendimeve ngulët, por ka disa që janë në ankesën e pasme.

Obsessyvnыe dhe tendencat sëmurë shpesh ekzistojnë, dhe alternativ midis tyre në një person, duke treguar dinamikën ngjashme të zhvillimit. Kujdes duhet të përqëndrohet në faktin se çrregullim i pandreqshëm (të vazhdueshme, mendimet padëshiruar) dhe dëshira sëmurë (padëshiruar, veprim këmbëngulës) mund të shfaqen në njerëz që jo domosdoshmërisht kanë obsessyvnыy apo karakter kompulsyvnыy. Megjithatë, duhet theksuar se çrregullim personaliteti ngulët-maniakal do mendimet apo veprimet nën ndikimin e tërheqjes papërmbajtshëm sigurisht ngulët. Emri i çrregullim ngulët-maniakal, personalitet pranuar si stil psikologjike ka të njëjtat mbrojtje që janë të përfshirë në shkaktimin obsessyvnыh dhe simptomat sëmurë

Ngulët-maniakal çrregullim personaliteti - simptomat
Pacientët me OCD është shumë mosbesues njerëz të cilët nuk janë të prirur për të marrë veprim vendimtar dhe kështu në mënyrë të qartë dominuese me qetësi. Shumë të lehtë dhe të ngazëllyer shpejt.
Karakteristikat kryesore të ngulët-maniakal çrregullim të personalitetit është shumë serioze, mendime ndërhyrëse, impulse, imazhe dhe veprimit. Pacienti vuan prej tyre dhe i reziston.
Njerëzit me çrregullim të personalitetit obsesiv-i sëmurë, i pajisur me cilësitë të tilla si rregull, kokëfortësinë, lakminë, upornost, disiplinës, perfectionism, saktësinë, ashpërsi, kursim, sensibilitet të umstvovanyyu dhe arsyetimit (fjalëtepri bosh), ngurtësi e mendimit, mungesa e adaptimit aftësia, shumë të ndërgjegjshëm, si rregull dhe disiplinë, këmbëngulje në pengesa të pakapërcyeshme. Ata janë shumë të besueshme dhe ata mund të mbështeten në të gjitha, këto janë njerëzit e standardeve të larta dhe vlerat etike. Praktike e tyre, saktësinë, pedanteri në lidhje me kërkesat morale mbresëlënëse. Në rast të stresit dhe ngarkesa të larta të personalitetit tipare janë transformuar në simptomat e ngulët çrregullim i pandreqshëm -, e cila është më në gjendje për të marrë karakterin rituale

Ngulët-maniakal çrregullim - shembuj
Për shembull, Mark Chapman, makthi i të cilit me John Lennon çoi në motiv i sëmurë e vrasjes apo Zonja Makbeth - me shembull letrare duart e saj larjes.
Për shembull, një grua e ve, të zhytur plotësisht në kujdesin e varrimit të bashkëshortit të saj, nuk mund të mbijetojë në pikëllimin emocional.
Personat Obsessyvnыe mbajnë poste administrative, as veten dhe të tjerët nuk i japin pushim dhe relaksim
Ngulët-maniakal çrregullim personaliteti - shkakton

Kjo mund të shërbejë si një edukimi të gabuar nga ana e prindërve të fëmijëve të tyre, të cilët mbajnë stilin autoritar prindërore: rreptësinë e zymtë, kontrolli i përgjithshëm i dënimit. Fëmija është formuar ndjenjat e zemërimit të vazhdueshme dhe agresive fantazitë (shumica e të jashtëqitjes, i cili avokon për fëmijën si të këqija, të pista dhe të turpshme). Nevoja për fëmijën që do të mbikëqyret, të pastër, të përpiktë, i zgjuar është në thelb i nevojshëm për vetë-respekt në të ardhmen.
Konflikti kryesor i njerëzve të ngulët-në favor të zemërimit, kur ata janë të kontrolluar dhe paralelisht duke luftuar me frikën e ndëshkimit ose censurës. Në këtë rast, mjekët vënë re se pacientët të ndikojë në njerëz të grimcuar dhe të racionalizuar, dhe fjalët përdoren për të fshehur ndjenjat në vend të shprehur ato. Shumica ndonjë terapist identifikon ato momente kur koha ngulët e pacientëve të studimit nuk mund të shprehin mendimin e tyre mbi situatën.

Mjekët shpesh njoftim praninë e personaliteteve obsessyvnыh acarim të paarsyeshme, por pacienti mohon se i zemëruar dhe i zemëruar, dhe pacienti mund të vrasin një terapist për të shprehur pakënaqësinë me shprehjet e fytyrës, duke zbuluar agresionin fshehur.

Ndjenja e natyrshme e turpit në formën e trishtim, pacientët manifestohet kur ata e kuptojnë se u privuan nga standardet në fytyrën e terapist personale.
Ose OCD (ngulët maniakal disorder) është manifestuar në proceset individuale mbrojtëse dhe adaptive që ndodhin në izolim në obsessyyah dhe shkatërrimin e bëra në kompulsyyah. Kur lidh obssesyy dhe kompulsyy vlen edhe mbrojtjen e pacientit. Sa për personalitetet obsessyvnыh të lartë të performancës, ato nuk zbatohen izolim si ekstreme. Në vend të kësaj, ajo është e natyrshme largimi nga objekti keqe (ndarje e pasion), racionalizmit, moralizimet dhe intelektualizimi. Shumica e pacientëve kanë tendencë për arsimin jet - konfliktin ndërmjet dëshirës dhe ndalimit. Simptomë po aq e rëndësishme të ngulët-maniakal çrregullim personaliteti njëanshmëri në favor të ndikojë (ndjenjat transferimit dhe emocionet nga një objekt në tjetrin). Kjo vlen veçanërisht për zemërim.

Ngulët-çrregullim i pandreqshëm personalitet manifestuar në proceset rozuyazykah dhe aftësive njohëse. Personi i tillë e vënë ndjenjat e tyre në realitet dëmtuar. Si pasojë, ata shpesh bëhen dekurajuar kur e gjejnë veten në një situatë ku fantazite rëndësishme, emocionet dhe ndjenjat fizike.
Njerëzit me ngulët-maniakal çrregullim të personalitetit është shpesh më e lehtë për të kryer rolet formale sociale si rolet e kundërshtuan në zonën intime dhe të brendshme. Duke pasur dëshirë amorous dhe angazhim, ata nuk mund të shprehin dashurinë e tyre në rast se ata nuk ndihen ankth dhe turp, kështu që shpesh u zhvendos në shtypës ndërveprimit emocional njohës. Në pritjen në terapist, pacientët me ngulët-maniakal çrregullim të personalitetit të marrë përshkrimin e emocion në fytyrën e dytë. Për shembull, çështja e marrëdhënieve seksuale, pacienti u përgjigj: unë bëj këtë punë.

Pacientët me gjendje kufitare dhe psyhotykov e obssesyyamy, izolimin merr mbrojtje dhe këta njerëz duket shizofren. Pika dalluese midis personalitetit të ngulët-maniakal dhe skizofrenike-paranojak arriti në përfundimin se skizofrenike në një dhomë të izoluar ku nuk ka rrezik fillon të mësojë pakuptimta paranoyyalnyy dhe ngulët-pacient kompulsyvnыy ndërmarrë dhomë pastrim
Ngulët-maniakal çrregullim personaliteti - Trajtimi
Njerëzit rrallë kërkojnë trajtim të çrregullim të personalitetit ngulët-maniakal. Pacienti ka nevojë për nevojë për të kryer disa veprime, shpesh të padobishme apo të dëmshme për të vazhdimisht. Për shembull, pacienti shyzoydnыy shmang njerëzit dhe të dyshuarit e tyre paranojak, ndërsa një mënyrë psikopat pazakontë komunikon me ta.

Përdorur në trajtimin e antidepresantëve obsesive-kompulsive çrregullim siç triciklik - melipramina; tetracyclic (mianserin, Lyudyomyl, maprotiline), Anticonvulsants si carbamazepine, një prymenytelna sjelljes terapi qëllim paradoksale, psikoanalizës, dhe në çrregullim i sëmurë rëndë terapi electroconvulsive
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. ngulët-çrregullim
2. skizofrenia paranojake
3. Psikozë