Hernie inguinale është një sëmundje në trup


Hernia inguinale - një zgjatje e zgavrën anormale peritoneal në kanalit inguinale, e cila është një hendek në mes muskujt e murit të barkut mëparshëm. Që përmbajtja e stomakut (p.sh. lak e zorrëve) protrudes në hapësirë ​​folds inguinale - të ashtuquajturën hernia porta. Le të flasim për dy sëmundje inguinale hernia në trup.

Në lidhje me këtë ilaç për sëmundje të njohur që nga koha e Hipokratit. Dhe si në kohët e lashta, dhe tani ata janë duke vuajtur kryesisht burra (sipas statistikave, më shumë se 90%), për shkak të karakteristikat anatomike. Fakti se kanalit inguinale në seksit të fortë është një nga më të formacioneve të "dobët" i mëparshëm murit të barkut. Por në gratë është forcuar muskujt shumë më mirë, sepse ata hernie ndodh shumë më rrallë (në 3-10% të rasteve).Origjina e sëmundjeve në trupin e bëjnë dallimin midis hernie inguinale lindura dhe të fituara. E para më e zakonshme në fëmijë dhe është zakonisht rezultat i disa sëmundjeve në periudhën e paralindjes. Fletë pasojë vaginale peritoneal plotësisht shërojnë dhe të bëhet një të ashtu-quajtur "sac hernie", e cila, në fakt, mbërthyer në zgavrën e kanalit inguinale. Hernias fituara inguinale ndodhin kryesisht në meshkuj të rritur, si rezultat i punës së rëndë fizike të përfshirë, veçanërisht me ngritje peshe.


Hernie inguinale fituar si Sëmundjet në trup janë të zhdrejtë dhe të drejtpërdrejtë. Spit janë shumë më të zakonshme dhe zakonisht ndodhin në të rinj dhe të moshës së mesme, dhe të drejtpërdrejtë - në verë. Një arsye tipike objektive si ata dhe të tjerët janë të fryrë mëparshëm murit të barkut. Kur hernia paragjykim ajo ka një formë të zgjatur, është e vendosur përgjatë kanalit inguinale dhe shpesh bie në scrotum. Në zgjatje të drejtpërdrejtë hernie ka një rrumbullakuar ose ovale, të vendosura në mesor (mesi) e ligament inguinale që formon murin e poshtme të kanalit inguinale.


Për sa më sipër shtuar se në praktikën klinike për këtë sëmundje ndodhin në trup dhe e kombinuar lloje të hernias. Në këtë rast personi nga njëra anë, ka disa çanta hernie që nuk përshtaten së bashku dhe janë hernie direkte ose zhdrejtë, ose një kombinim i tyre. Vlen të përmendet se në fazën fillestare të personit inguinale hernia nuk mund të vëreni në zgjatje. Megjithatë, në qoftë se ajo është e kollitjes rëndë tensionuar, pastaj në bark të tij të ulët tregohet ënjtje. Nga rruga, me një sasi të vogël të hernie afatgjatë nuk mund të shkaktojë disa njerëz siklet.


Pra, cilat janë tiparet karakteristike të hernie inguinale? Së pari, është një ënjtje në ijë, i ngjan një tumor, i cili ndryshon në madhësi dhe zhduket në pozitë të shtrirë. Kur kollitjes dhe lodhje arsim, në të kundërt, mund të rritet në vëllime. Përveç kësaj, personi lokalizimin ndjen një ndjenjë e gravitetit dhe dhimbje të zgjeruara gjatë stërvitjes. Për më tepër, nëse hernia ekziston për një kohë të gjatë dhe ende është i madh, pacienti mund të përjetojnë dhimbje të vazhdueshme. Ajo mund të rrezatojë (përhap) në rajonin e mesit, mollaqe apo gjymtyrë të ulët. Shpesh këta pacientë kanë urinim i shpeshtë dhe kapsllëk kronik.


Diagnostics
Për të diagnostikuar se çfarë është "përllogaritur" në ijë, ju duhet të shkoni në pritje për të kirurgut (për shembull, klinikë qarkut). Në mënyrë tipike, vetëm ekzaminim të thjeshtë mjekësor për të përcaktuar se hernie apo jo. Mjeku do të kryejë një inspektim vizual dhe të prekshëm, të vlerësojë gjendjen e hernie në pushim dhe gjatë stresit (ose kollitjes). Për të sqaruar madhësinë dhe gjendjen e portës inguinale hernia do të shkojnë për të ultrazërit.

Trajtimi i hernie inguinale është vetëm me kirurgji. Për më tepër, nëse kirurg rekomandon kirurgji, nuk do të vonojë "për më vonë". Pas të gjitha, askush nuk është i imunizuar nga probleme (compression) hernia. Së pari, kjo është ngjarje shumë e dhimbshme - e cila në vetvete kërkon intervenim të menjëhershëm mjekësor. Dhe porta së dyti, në qoftë se, për shembull, zaschemlennaya lak e zorrëve është shtrydhur hernie vazhdoi, derisa komplikime nekroza (dmth që po vdes) indeve dhe inflamacion të zgavrën e barkut, e cila mund të çojë në vdekje.


Ka dhjetra e llojeve të operacioneve për të hequr një hernie. Me kusht që ata mund të ndahen në të hapur dhe endoskopike (të cilat janë bërë pa prerje, kirurg mban manipulimin nëpërmjet punctures). Në varësi të situatës, operacioni mund të bëhet nën anestezi të përgjithshme ose nën anestezi lokale. Në çdo rast, problemi është ulja e kirurgjisë hernie dhe arna instalimi në një lloj të portës hernie (hernioplasty).